Beste reistijd Namibië

Informatie over de beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië

De beste reistijd om in Namibië te gaan hangt van veel persoonlijke keuzes en wensen af. Elke periode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Beste reistijd Namibië – April t/m juni
Deze periode wordt aangemerkt als het laagseizoen. Gemiddeld liggen de prijzen in deze periode lager en zijn er minder toeristen. De temperatuur is aangenaam en het koelt ‘s-nachts niet zoveel af. Het landschap is nog groener en samen met de vaak nog wolkenloze luchten is het landschappelijk een erg mooie periode met spectaculaire vergezichten.

In de maanden april en mei zijn er in gebieden waar nog late regens zijn gevallen prachtige bloemenvelden te bewonderen. Om dieren te spotten is deze periode niet de beste. De maand juni biedt hiervoor al betere mogelijkheden. De noodzaak voor de dieren om de waterholes in Etosha te bezoeken is nog niet groot.

Beste reistijd Namibië – Juli t/m oktober
Deze maanden vormen het hoogseizoen. De gemiddelde temperaturen liggen overdag tussen de 18 en 25 graden in het binnenland en zijn dus aangenaam. In oktober loopt de temperatuur verder op. Het is een erg droge periode. Het landschap is dor waardoor dieren eerder worden gespot omdat die voor water zijn aange- wezen op de waterholes. In het algemeen zijn dit de beste maanden voor een safari in Etosha.

De prijzen zijn gemiddeld hoger en het is in met name Etosha, Sossusvlei en Damaraland drukker. Tijdig reserveren is nood- zakelijk. De maanden juni tot en met september zijn de lokale wintermaanden. Het is overdag aangenaam warm. Zodra de zon ondergaat, kan de temperatuur op sommige plekken dalen tot rond het vriespunt.

Beste reistijd Namibië – November
De temperaturen lopen nog verder op en november kan worden aangemerkt als de warmste maand. Het is af te raden om op het heetst van de dag intensieve activiteiten te ondernemen. Toch is deze maand nog een geschikte reismaand. De prijzen liggen lager omdat het laagseizoen is en het is rustiger in de Nationale Parken en op de weg.

Wel is er kans op regen. Gewoonlijk zijn de regens echter laat. Daardoor is er vaak nog voldoende activiteit rondom de waterholes in Etosha en is het wild ook nog goed te zien is.

Beste reistijd Namibië – December t/m maart
Vanaf december tot en met maart kan het regenen. Een bui ontwikkelt zich vaak gedurende de dag en bij zware regenval kunnen onverharde wegen onbegaanbaar worden en kunnen rivieren overstromen. De meeste regen valt over het algemeen in februari en maart. In deze ‘regenperiode’ komt de woestijn na regenval tot leven en kunt u genieten van een bloemenpracht die u in de droge periode niet zult aantreffen.

Deze maanden zijn ook goed om van het rijke en zeer gevarieerde vogelleven te genieten. Er zijn veel gearriveerde migranten uit het noorden te zien zijn. Het grote wild is echter minder afhankelijk van de waterholes in de Nationale Parken en in de Game Reserves en is daardoor moeilijker te vinden. De temperaturen tijdens de Namibische zomermaanden kunnen in het extreme noorden en zuiden van het land oplopen tot boven de 40 graden.

In het binnenland van Namibië liggen de temperaturen tussen de 20 en 34 graden. Prijzen liggen in deze maanden lager en het is (buiten de vakantieperiode) rustig. Reist u in deze maanden, kies dan wel voor accommodaties met een zwembad en een kamer met airconditioning.

Bovenstaande informatie aangaande de “Beste reistijd Namibië” dient als richtlijn en is gebaseerd op gemiddelde klimaatpatronen van de afgelopen jaren. Net als bij ons kan een seizoen jaarlijks afwijken vanwege onder andere klimaatveranderingen. Gebruik deze informatie dus als richtlijn voor uw safari in Namibie.

Beste reistijd andere safarilanden
Botswana
Zimbabwe
Tanzania
Namibië
Zambia
Malawi

Reisadvies Namibië

Sluit Menu
Waarom wi

Kan ik u helpen?

Waarom wi
Paul Janssen

Kan ik u helpen?

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Bel me terug
Stel een vraag