Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Beste reistijd Zambia

Beste reistijd Zambia

November t/m maart

In deze periode is er slechts een klein aantal camps open. Mede omdat een flink aantal wegen en gamedrive routes onbegaanbaar zijn. De maanden staan bekend als het groene seizoen. De temperaturen overdag zijn nog steeds warm en variëren van 30-33 graden. Tijdens een regenbui kan de temperatuur dalen naar 16 tot 18 graden. Meestal valt de regen in korte maar stevige buien soms vergezeld van spectaculaire onweersbuien. Dit kan gevolgen hebben voor de safariactiviteiten waardoor deze weleens niet doorgaan of onderbroken worden. Tussen de regens door zijn er ook langere periodes waarin het droog kan zijn. Deze periode is ook interessant voor het zien van pas geboren dieren.

April en mei
Tijdens deze periode zijn de luchten strakblauw met daaronder een contrasterend groen landschap. De temperaturen overdag zijn heerlijk warm. De avonden brengen een aangename verkoeling en de nachten worden tijdens deze periode al wat kouder. De wegen en gamedrive routes in de parken zijn weer begaanbaar en opgedroogd. Een mooie periode om van de safari activiteiten te genieten hoewel het gras nog wel wat hoger is en er nog blad aan bomen en struiken zit.

Juni t/m augustus
Deze periode geldt als de koudste maanden van het jaar en wordt aangemerkt als de lokale winter. De dagtemperatuur blijft, met maximaal ongeveer 30 graden, aangenaam. De gebieden worden al wat droger en dieren trekken al meer naar het permanente water waardoor die gemakkelijker op te sporen zijn. Zodra de zon ondergaat, koelt het meteen af. De temperatuur zakt naar onder de 10 graden in de vroege ochtend. Ideaal voor wandelingen. Voor game drives in een open auto, is het verstandig om u warm te kleden. Mede ook vanwege de vakanties in Europa, is dit een propulaire periode.

September en oktober
Vanwege de stijgende temperaturen wordt het landschap nog droger en de wilde dieren concentreren zich nog meer rond de permanente waterbronnen. De temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Niet voor iedereen een geschikte periode, maar wel ideaal om grotere aantallen dieren en “Big Game” te spotten. De kans om een “kill” te zien is ook groter.

Bovenstaande informatie dient als richtlijn en is gebaseerd op gemiddelde klimaatpatronen van de afgelopen jaren. Net als bij ons kan een seizoen jaarlijks afwijken vanwege onder andere klimaatveranderingen. Gebruik deze informatie dus als richtlijn.

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap