Beste reistijd Zambia

Informatie over de beste reistijd Zambia

Beste reistijd Zambia

Beste reistijd Zambia

De beste reistijd om in Zambia te gaan reizen hangt van veel persoonlijke keuzes en wensen af. Elke periode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

November t/m maart
In deze periode is er slechts een klein aantal camps open. Mede omdat een flink aantal wegen en gamedrive routes onbegaanbaar zijn. De maanden staan bekend als het groene seizoen. De temperaturen overdag zijn nog steeds warm en variëren van 30-33 graden. Tijdens een regenbui kan de temperatuur dalen naar 16 tot 18 graden. Meestal valt de regen in korte maar stevige buien soms vergezeld van spectaculaire onweersbuien. Dit kan gevolgen hebben voor de safariactiviteiten waardoor deze weleens niet doorgaan of onderbroken worden. Tussen de regens door zijn er ook langere periodes waarin het droog kan zijn. Deze periode is ook interessant voor het zien van pas geboren dieren.

April en mei
Tijdens deze periode zijn de luchten strakblauw met daaronder een contrasterend groen landschap. De temperaturen overdag zijn heerlijk warm. De avonden brengen een aangename verkoeling en de nachten worden tijdens deze periode al wat kouder. De wegen en gamedrive routes in de parken zijn weer begaanbaar en opgedroogd. Een mooie periode om van de safari activiteiten te genieten hoewel het gras nog wel wat hoger is en er nog blad aan bomen en struiken zit.

Juni t/m augustus
Deze periode geldt als de koudste maanden van het jaar en wordt aangemerkt als de lokale winter. De dagtemperatuur blijft, met maximaal ongeveer 30 graden, aangenaam. De gebieden worden al wat droger en dieren trekken al meer naar het permanente water waardoor die gemakkelijker op te sporen zijn. Zodra de zon ondergaat, koelt het meteen af. De temperatuur zakt naar onder de 10 graden in de vroege ochtend. Ideaal voor wandelingen. Voor game drives in een open auto, is het verstandig om u warm te kleden. Mede ook vanwege de vakanties in Europa, is dit een populaire periode.

September en oktober
Vanwege de stijgende temperaturen wordt het landschap nog droger en de wilde dieren concentreren zich nog meer rond de permanente waterbronnen. De temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Niet voor iedereen een geschikte periode, maar wel ideaal om grotere aantallen dieren en “Big Game” te spotten. De kans om een “kill” te zien is ook groter.

Bovenstaande informatie aangaande de “Beste reistijd Zambia” dient als richtlijn en is gebaseerd op gemiddelde klimaatpatronen van de afgelopen jaren. Net als bij ons kan een seizoen jaarlijks afwijken vanwege onder andere klimaatveranderingen. Gebruik deze informatie dus als richtlijn.

Beste reistijd andere safarilanden
Beste reistijd Botswana
Beste reistijd Zimbabwe
Beste reistijd Tanzania
Beste reistijd Namibië
Beste reistijd Zambia
Beste reistijd Malawi

Reisadvies Zambia