Beste reistijd Zimbabwe

Informatie over de beste reistijd Zimbabwe

Beste reistijd Zimbabwe

Beste reistijd Zimbabwe.

De beste reistijd om in Zimbabwe te gaan hangt mede van veel persoonlijke keuzes en wensen af.

Beste reistijd Zimbabwe – November t/m maart
De maanden staan bekend als het groene seizoen. De temperaturen overdag zijn warm en variëren van 30-35 graden. Tijdens een regenbui kan de temperatuur dalen naar 15 tot 18 graden. Meestal valt de regen in korte maar sevige buien soms vergezeld van spectaculaire onweersbuien. Dit kan gevolgen hebben voor de safari activiteiten waardoor deze weleens niet doorgaan of onderbroken worden. Het kan echter ook gedurende een langere periode droog blijven waardoor deze tijd van het jaar beslist een mooie periode is om te reizen. Jaarlijks kent de regenperiode een ander patroon. Deze periode is ook interessant voor het zien van pas geboren dieren en zeker ook voor vogelaars.

Beste reistijd Zimbabwe – April en Mei
Tijdens deze periode zijn de luchten strakblauw met daaronder een contrasterend groen landschap. De temperaturen overdag zijn heerlijk warm. De avonden brengen een aangename verkoeling en de nachten worden tijdens deze periode al wat kouder. In de maand mei kan het na zonsondergang in Hwange al flink koud worden. De wegen en game drive routes in de parken zijn weer begaanbaar en opgedroogd. Een mooie periode om van de safari activiteiten te genieten hoewel het gras nog wel wat hoger is en er nog blad aan bomen en struiken zit.

Beste reistijd Zimbabwe – Juni t/m Augustus
Deze periode geldt als de koudste maanden van het jaar en wordt aangemerkt als de lokale winter. De dagtemperatuur blijft, met maximaal ongeveer 30 graden, aangenaam. De gebieden worden al wat droger en dieren trekken al meer naar het permanente water waardoor die gemakkelijker op te sporen zijn. Zodra de zon ondergaat, koelt het meteen af. Vanwege het Kalahari zand in Hwange koelt het daar meer af dan in andere gebieden.

De temperatuur zakt naar onder de 10 graden in de vroege ochtend. Ideaal voor wandelingen. Voor een game drive in een open auto, is het verstandig om u warm te kleden. In Hwange kan de temperatuur ‘s-nachts zakken tot rond het vriespunt. Mede ook vanwege de vakanties in Europa, is dit een populaire periode.

Beste reistijd Zimbabwe – September en Oktober
Vanwege de stijgende temperaturen wordt het landschap nog droger en de wilde dieren concentreren zich nog meer rond de permanente waterbronnen. De temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Niet voor iedereen een geschikte periode, maar wel ideaal om grotere aantallen dieren en “Big Game” te spotten. Een uitermate goede periode voor een wandelsafari in Mana Pools.

Bovenstaande informatie aangaande de “Beste reistijd Zimbabwe” dient als richtlijn en is gebaseerd op gemiddelde klimaatpatronen van de afgelopen jaren. Net als bij ons kan een seizoen jaarlijks afwijken vanwege onder andere klimaatveranderingen. Gebruik deze informatie dus als richtlijn.

Beste reistijd andere safarilanden
Beste reistijd Botswana
Beste reistijd Zimbabwe
Beste reistijd Tanzania
Beste reistijd Namibië
Beste reistijd Zambia
Beste reistijd Malawi

Reisadvies Zimbabwe