Botswana camping - kampeersafari's

Haal het meest uit uw bushbeleving in Botswana

Botswana camping

Botswana camping safari.

We merken dat veel belangstellenden vaak een eigen idee hebben over wat nu precies onder een Botswana camping safari wordt verstaan. Begrijpelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten Botswana camping safari’s.

Botswana camping safari’s ofwel Botswana kampeersafari’s zijn er ook in diverse prijsklassen.

In Botswana zijn er ook veel kleinschalige lodges c.q. tented camps. Deze laten we buiten beschouwing omdat deze onder de reguliere lodge safari’s of maatwerksafari’s vallen. Voor elk wat wils dus.

Per soort kampeersafari zit ook weer veel verschil. Wat voor een auto wordt er gebruikt, zijn de gidsen goed opgeleid of maakt men eigenlijk alleen maar gebruik van een veredelde chauffeur die u in de bush rondrijdt en u eigenlijk weinig kan vertellen over de flora en fauna en de gedragingen van de dieren.

Geen zorgen, we hebben voor u de beste keuzes geselecteerd. Voor ons eenvoudig, na meer dan 25 keer Botswana te hebben bezocht.

Zonder goede lokale organisatie zijn de kansen dus groter dat u de bijzondere momenten mist. Momenten waarvoor u juist naar Botswana kwam. Ook erg belangrijk is of de door u gekozen kampeersafari u ook daadwerkelijk op een goede, en liefst rustige manier, de wildparken in Botswana laat zien.

Laat u dus goed over de verschillen adviseren door een Botswana camping specialist zoals Going Africa Safaris dat is.

Welke kampeermogelijkheden hebben wij zoal in ons aanbod. We zetten ze voor u per kampeervorm op een rijtje met uitleg en enkele voorbeeld Botswana camping safari’s.

Botswana camping in een kleine groep (basic)
Bij deze basic Botswana camping safari reist u in een kleine groep van maximaal 12 personen en is een semi-participatie safari. De canvas koepeltenten waar u in overnacht zijn 2,3 x 2,3 meter. Van u wordt verwacht dat u de tent zelf even opzet en weer afbreekt.

U slaapt op comfortabele matjes op de grond. De slaapzak kunt u tegen een gering bedrag huren of u kunt uw eigen slaapzak meenemen.

De maaltijden zijn inbegrepen. Drankjes (behalve water) zijn niet inbegrepen.

Botswana camping in een kleine groep (luxe)
Tijdens deze luxere kampeersafari reist u in een kleine groep van maximaal 6 of 7 personen. De tenten verschillen per lokale aanbieder, maar zijn allen voorzien van een en-suite toilet en douche.

Tenten zijn er van 3 x 3 meter canvas koepeltenten tot Canvas Sahara tenten van 8 x 4 meter (inclusief en-suite). U slaapt op goede stretchers of normale bedden, inclusief beddengoed. De tenten worden voor u opgezet en weer afgebroken.

Verder is er een zogenaamde mash-tent aanwezig die u tijdens de heetste momenten van de dag schaduw biedt of u tijdens een regenbui bescherming biedt.

Alle maaltijden en drankjes (water, frisdrank, bier en wijn) zijn inbegrepen.

Botswana camping privé
Tijdens deze privé kampeersafari reist u met uw eigen familie, kennissen of vriendengroep in een groep van maximaal 6 personen. De en-suite canvas koepeltent is 3 x 3 meter groot.

U slaapt op goede stretchers, inclusief beddengoed. Het en-suite deel bestaat uit een chemisch toilet en een bushdouche. De tenten worden voor u opgezet en weer afgebroken.

Verder is er een zogenaamde mash-tent aanwezig die u tijdens de heetste momenten van de dag schaduw biedt of u tijdens een regenbui bescherming biedt.

Kampeerplekken
Bij al deze kampeervormen overnacht u in de parken op speciale HATAB of BOGA campsites. Dit zijn plekken in de bush waar u alleen met uw eigen gezelschap mag verblijven. Er zijn geen voorzieningen (alles wordt meegebracht) en er is geen omheining aanwezig waardoor dieren op de campsite kunnen komen.

Verschil met zelf rijden.
Natuurlijk spreekt het tot de verbeelding om zelf door de bush van Botswana te rijden. Maar is het ook verstandig?

De omstandigheden zijn bij grote regelmaat erg lastig. Erg diep zand, water crossings, zelf uw weg moeten vinden, op tijd aankomen op de volgende bestemming, meestal geen ervaring met het spotten van dieren, grotere kans op het missen van mooie sightings, vast komen te zitten met de auto, het ontbreken van een zeker mate van zelfredzaamheid, etc……

Er zijn veel overwegingen vooraf te maken of u in de parken van Botswana wel zelf wilt rijden. Veelal geeft de prijs de doorslag en het avontuur om zelf te rijden.

Een (prijsverhogende) schade aan de auto in de parken van Botswana is echter al snel opgelopen en aan avontuur tijdens een Botswana camping safari zal het zeker ook niet ontbreken. Sterker nog, gemiddeld gaat u met een gids veel meer zien en krijgt u ook veel maar informatie. Dus meer waar voor uw geld.

Verder verblijft u in de parken van Botswana tijdens een self drive op een zogenaamde public campsite. Deze campsites deelt u met veel meer reizigers. Terwijl u tijdens een Botswana camping safari uw campsite slechts deelt met uw eigen groep en dieren regelmatige bezoekers zijn. Hoezo meer avontuur….

Wilt u toch graag zelf rijden, dan biedt Going Africa Safaris bij bijvoorbeeld een veel gemaakte combinatie met Namibië de volgende oplossing aan. U maakt een self drive in Namibië met een einde in bijvoorbeeld Maun in Botswana.

Daar levert u de auto in en bezoekt de parken van Botswana met een privé kampeersafari of een groepskampeersafari. Natuurlijk kunnen we u ook een aantal nachten naar een lodge in de parken aanbieden. U haalt dan toch het meeste uit Botswana zonder het avontuur van zelf rijden in Botswana in te leveren.

“The best of both Worlds.”

Thema

Opgenomen gebied

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€

Een Botswana luxe groepskampeersafari waarbij twee nachten voorafgaande en twee nachten na deze groepskampeersafari op eigen gelegenheid extra nachten in de Okavango Delta en in Victoria Falls verblijft. “aanrader”

€€

Kampeer groepsreis Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeer groepsreis door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Botswana kampeerreis. Een korte maar mooie safaribeleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe River Front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibie.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Kampeersafari Botswana. Populaire visarend kampeersafari naar de hoogtepunten van Botswana. U bezoekt de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe met deze korte kampeersafari Botswana.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Groep kampeerreis Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe River Front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibië. “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

€€

Botswana kampeer groepsreis. Dit is een speciale kampeersafari door Botswana welke 1 keer per jaar vertrek en alleen via Going Africa Safaris te boeken is. Tijdens deze Botswana kampeer groepsreis bezoekt u in een rustig tempo de mooiste wildgebieden van Botswana. “Beste keuze met meerdere nachten op een plek”

€€

Botswana luxe kampeersafari. De Botswana luxe kampeersafari is een perfecte korte maar intensieve en avontuurlijke luxe kampeersafari door Moremi en het wildrijke Khwai community concessie gebied. Perfect dus voor degenen die wat korter kan genieten van Botswana. Maar ook perfect om te combineren met lodges voorafgaande en na de safari en eventueel met de Victoria Watervallen.

€€

Groep kampeersafari Botswana. Deze leeuw groep kampeersafari Botswana is een veelzijdig avontuur naar de belangrijkste wildgebieden in het noorden van Botswana.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Botswana kampeersafari. Deze Botswana kampeersafari staat helemaal in het teken van Central Kalahari en haar bewoners. Beleef de vlaktes, sta oog in oog met de black maned Kalahari lion en bezoek de bosjesmannen in Botswana.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

€€

Kampeer groepssafari. Met deze avontuurlijke olifant kampeersafari door Botswana en de Caprivi in Namibië bezoekt u het noorden van Botswana. Een rondje Okavango Delta waarmee u alle belangrijke parken bezoekt. “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”