Malawi vakantie in het warme hart van Afrika.

Malawi vakantie reizen en safari's.

Malawi vakantie in het warme hart van Afrika

Ervaar Malawi vakantie reizen met Going Africa Safaris.

Malawi is natuurlijk vooral bekend door Lake Malawi. Lake Malawi fungeert voor zowat het hele oosten van Malawi als oostgrens. Lake Malawi is met bijna 560 kilometer lengte en 75 kilometer breedte een langgerekt meer met kristalhelder water. Verder is Malawi omsloten door de landen Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Mozambique.

De bevolking van Malawi staat bekent als vriendelijk en gastvrij. Niet alleen door de temperaturen die in het warme seizoen op kunnen lopen tot tegen de 40 graden, heeft Malawi ook wel de naam het “Warme hart van Afrika” te zijn. Malawi is voor toeristen een onderschat land. Eerlijk gezegd gold dat eerst ook voor Going Africa Safaris.

Maar Malawi heeft zoveel te bieden en een enorme diversiteit aan toeristische attracties. Natuurlijk is Lake Malawi met haar indrukwekkend aantal soorten kleurrijke vissen een paradijs voor snorkelaars en duikers.

Daarnaast bieden de accommodaties langs Lake Malawi nog diverse wateractiviteiten aan. De Rift Vallei, die het Afrikaanse continent en ook Malawi (de grote slenk) van zuid naar noord doorsnijdt, zorgt voor diverse klimatologische omstandigheden.

Thema

Opgenomen gebied

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Accommodaties

€€

Tijdens deze Malawi reis geniet u van een combinatie van een actieve vakantie in Thyolo en Zomba Forest met de nodige wildlife in Majete GR en Liwonde NP.

€€

De “rondreis Malawi Zambia” start in Lusaka in Zambia en eindigt in Lilongwe in Malawi en is een zeer afwisselende rondreis qua activiteiten voor de meer avontuurlijke reiziger.

€€€

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route. Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.

€€€

Zambia-Malawi safari combinatie – Robin Pope Safaris circuit. Heeft u zin in een mix van de hoogtepunten van Zambia en Malawi? Deze safari is dan precies wat u wilt.

€€€€

Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusive. Met deze Zambia-Malawi combinatie safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve

€€€€

Bush and Beach safari – 11-daagse Zambia en Malawi safari. Een prachtige lodge safari waar de bush van Kafue NP en South Luangwa NP wordt gecombineerd en afgesloten op het strand van Lake Malawi bij een van de meest populaire doch kleinschalige accommodatie Kawa Maya.

Rond Lake Malawi valt gemiddeld genomen weinig neerslag en kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 40 graden. Het hoger gelegen plateau kan daarentegen een meer verfrissend klimaat met in de droge periode kans op lichte vorst. De droge periode is van mei tot oktober. De regentijd is van november tot april.

Hoewel Malawi niet meteen de naam heeft van een safari land, kent Malawi toch verrassende en nog rustige nationale parken. Nyika National Park, Kasungu National Park, Lengwe National Park, Nkhotakota Wildlife Reserve, Majete Wildlife Reserve en Liwonde National Park zijn er daar een paar van en zoals aangegeven zeer verschillend van elkaar.

Als geen ander land kunt u in Malawi een zeer afwisselende reis maken. Een combinatie van safari, cultuur en strand zijn in Malawi eenvoudig op elkaar aan te sluiten. Voeg daar nog eens de gastvrijheid van de warme bevolking aan toe, en u heeft de garantie een fantastische reis te maken.

Een “unique selling point” van Malawi zijn wel de vogels. Vogelliefhebbers kunnen volop genieten van wat Malawi heb te bieden heeft.

Unieke en complete Malawi vakantie reizen naar Malawi starten bij Going Africa Safaris.