Robin Pope Safaris, Malawi - Zambia

Aanbieder van luxe safaris in Malawi en Zambia

Robin Pope Safaris, Malawi, Zambia en Zimbabwe

Robin Pope Safaris (RPS) kent een lange historie, een periode ook waarin het nodige pionierswerk werd verricht om reizen naar Afrika en met name Malawi en Zambia mogelijk te maken.

Het zijn de begin jaren ‘60 in de vorige eeuw dat de kleine jongen Robin onbevangen en met alleen een hengel en een verrekijker de bush in ging.

Hij kon toen totaal niet bevroeden dat die zorgeloze dagen in de natuur uiteindelijk zouden resulteren in een award-winnend bedrijf genaamd Robin Pope Safaris. En inmiddels is het bedrijf geworteld in zowel Zambia, Malawi en Mana Pools NP in Zimbabwe en wordt op een verantwoorde en duurzame wijze het toerisme in deze landen verder ontwikkeld.

Robin begon zijn safari-business in Zambia in 1975. Met de bedoeling om zijn kennis van de bush en zijn vaardigheden om wandelsafari’s te begeleiden en verder te ontwikkelen. Maar zeker om zijn droom te kunnen waarmaken om ooit een eigen safari organisatie op te richten. Die droom werd in 1985 werkelijkheid met de oprichting van RPS en de opening van Tena Tena Camp in het daaropvolgende jaar.

Drie jaar later, in 1988, veranderde het leven van Robin met de komst van Jo Holmes (met wie hij in 1991 trouwde) en die hem in het hoogseizoen hielp. De drie daaropvolgende jaren groeide Robin Pope Safaris enorm door de inmiddels zeer succesvolle Mobile wandelsafari’s en de opening van Nkwali Camp.

Tien jaar lang kon Robin Pope Safaris voortbouwen op het succes van dit nieuwe camp in de Nsefu sector. Daarna kwam Luangwa Bush Camping (met een combinatie van comfort en kamperen midden in de bush) en tenslotte Luangwa Safari House.

Een spannende tijd brak aan toen in 2006 een partnerschap ontstond tussen RPS en het Nederlandse bedrijf Molecaten. Cees Slager, CEO van Molecaten, had een reislustig leven in Zambia en Malawi achter de rug en had zichzelf als jonge man beloofd om ooit terug te keren naar de landen waar hij zoveel voetsporen had staan.

Die aan zichzelf gedane belofte kwam hij na met de financiering van het Phalombe Hospital in Malawi.Met de komst van dochter Margaux en schoonzoon Ton in Malawi bleef dit project (in 2006) in de familie. Samen bouwden Margaux en Ton in 2008 Pumulani lodge bij Lake Malawi en in 2011 werd Mkulumadzi Lodge in Majete Wildlife Reserve geopend.

Gedurende dit gehele proces in Malawi werden er kontakten met Robin Pope Safaris gelegd om mogelijke vormen van samen- werking te verkennen. In 2006 werd een akkoord bereikt om uiteindelijk in de komende jaren RPS over te nemen. Een intensieve tijd voor het overnemen brak aan en Ton en Margaux zijn Robin en Jo hiervoor erg dankbaar.

In 2010 werd het kantoor van Robin Pope Safaris verhuisd naar Lilongwe waar Ton en Margaux tot voor kort leefden. In 2011 werd Luangwa River Camp aan de Robin Pope familie toegevoegd. Recentere aanwinsten zijn Stanley Safari Lodge in Livingstone in Zambia, Kuthengo Camp in Liwonde NP in Malawi en John’s Camp in Mana Pools NP in Zimbabwe.

En Robin? Robin begeleidt nog steeds safari’s en houdt nog steeds ook van het dwalen door de bush ……

Uit het aanbod van Robin Pope Safaris, hebben we een selectie opgenomen. Daarin mag de moeder der safari’s, de Mobile Walking Safari, natuurlijk niet ontbreken.

Thema

Opgenomen gebied

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€

Robin Pope wandelsafari in South Luangwa NP in Zambia. Deze mobile wandelsafari is door National Geographic Traveller in 2015 verkozen tot “Tour of a live time”.

€€€

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route. Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.

€€€

Zambia-Malawi safari combinatie – Robin Pope Safaris circuit. Heeft u zin in een mix van de hoogtepunten van Zambia en Malawi? Deze safari is dan precies wat u wilt.

€€€€

Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusive. Met deze Zambia-Malawi combinatie safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve