Zimbabwe safaris - herontdek Zimbabwe met onze fraaie safari reizen

Zimbabwe safaris bestaande uit lodge-, wandel- en kano safari's

Wordt ook een van de herontdekkers van het fraaie Zimbabwe.

Zimbabwe safaris. Zimbabwe is een prachtig land ten noorden van Zuid–Afrika en ten oosten van Botswana.

Het noorden van Zimbabwe grenst aan Zambia met de Zambezi rivier als natuurlijke grens. Helaas is de jongste geschiedenis van Zimbabwe er een geweest waarin het reizen naar dit, van oorsprong, fantastische land werd afgeraden.

Gelukkig keert alles weer langzaam terug naar het oude. Echter blijft de leiding van Zimbabwe vooralsnog discutabel. Na deze onrustige jaren zien we dat Zimbabwe weer volledig in opkomst is. Het is weer veilig om door Zimbabwe te reizen. Zeker wanneer dat onder begeleiding en georganiseerd gebeurd.

Samen met onze betrouwbare lokale partners hebben we er meer dan voldoende vertrouwen in dat het met Zimbabwe weer de goede kant uit gaat. Reden waarom Zimbabwe weer volledig is opgenomen in ons reisaanbod.

Na een werkbezoek in 2012, 2013, 2015 en in 2016 waarin we erg veel hebben herontdekt en voor u hebben kunnen beleven en ervaren, hebben we een ruime selectie gemaakt in de talloze mogelijkheden die Zimbabwe biedt.

De wildlife gebieden Hwange National Park, Mana Pools National Park, Matobo National Park, Gonarezhou National Park en Matusadona National Park kennen nauwelijks nog geheimen voor ons.

Eigenlijk is alles mogelijk en kunnen we alles aanbieden. Mits het maar verantwoordt is om aan te bieden. Zeker bij de lodge safari’s kunnen we maatwerk aanbieden met bijna alle accommodaties in de diverse gebieden.

Natuurlijk vergeten we de recente problematische economische en politieke situatie van Zimbabwe niet. Maar een groot deel van de reiswereld is er weer helemaal klaar voor om Zimbabwe te bezoeken c.q. aan te bieden.

Zimbabwe safaris starten bij het contact opnemen met Going Africa Safaris.

Thema

Opgenomen gebied

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€€

Fly-in lodge safari Zimbabwe. Een 12-daagse fly-in lodge safari in Zimbabwe waar u Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP bezoekt. In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris.

Hwange wandelsafari – Tijdens deze fully backed-up Hwange wandelsafari van Leon Varley overnacht u in grote comfortabele tenten met bush en-suite voorzieningen en goede bedden en beddengoed.

€€€

De Botswana Wildlife Breakaway is zeer populaire comfortabele safari naar de hoogtepunten van Botswana, Hwange NP in Zimbabwe en de Caprivi strip in Namibië. U reist in een kleine groep. “populaire keuze”

€€€

Zimbabwe lodge safari. Met deze 9-daagse Focus Zimbabwe lodge safari verkent u de top gebieden van Zimbabwe met onder andere Victoria Falls, Hwange NP en afsluitend naar Matusadona NP.

Luxe Zambezi kanosafari. In vier dagen verplaatst u zich op een sportieve manier langs de oevers van Mana Pools. U overnacht in luxe tenten met bedden. Deze luxe Zambezi kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.

€€€€

Met deze 11-daagse lodge safari Zimbabwe bezoekt u de hoogtepunten Victoria Falls, Matusadona NP (Lake Kariba), Mana Pools NP en Hwange NP op een relaxte en avontuurlijke manier. Luxe gecombineerd met het avontuurlijk bushgevoel maakt deze lodge safari Zimbabwe een uitstekende keuze.

€€€€

Zimbabwe fly-in safari. Met deze Extravaganza safari van African Bush Camps beleeft u de topparken Hwange NP en Mana Pools NP in Zimbabwe in een schitterende safari en in misschien wel de beste en meest fraai gelegen bush camps in Zimbabwe.

Zambezi wandelsafari in Mana Pools NP. Een vierdaags wandelavontuur waarbij u vanuit Camp Zambezi te voet Mana Pools NP verkent.

Deze Mana Pools wandelsafari is een avontuurlijk en sportieve wandelsafari met verblijf in mobile camps langs de Zambezi rivier in Mana Pools. Deze wandelsafari is goed te combineren met de Luxe Zambezi kanosafari.

Mana Pools kanosafari in vier dagen op een sportieve en avontuurlijke manier van Chirundu naar Mana Pools in Zimbabwe. Deze Mana Pools kanosafari is eenvoudig te verlengen met een wandelsafari in Mana Pools.

Zimbabwe safaris

Zimbabwe is een erg mooi land. Een ruwe wildernis, de afwisselende landschappen en de oude mysteries maken Zimbabwe een zeer interessante reisbestemming.

Het relatief kleine land is in het oosten erg vruchtbaar wat in schril contrast staat met het westen dat te maken heeft met de uitlopers van de Kalahari woestijn.

Victoria Falls is de breedste waterval van de wereld en ligt in het noorden van Zimbabwe. In het noorden van Zimbabwe liggen ook enkele mooie wildlife gebieden. Hwange is daarvan gemakkelijk bereikbaar.

Het meest fraaie en voor velen tot de verbeelding sprekende Mana Pools is echter een van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Na onze bezoeken in 2012 en 2013 kunnen we dat volledig beamen.

In 2015 zijn we zelfs speciaal naar Mana Pools terug gegaan om er twee weken lang alles te ontdekken. 2016 was voor ons weer een reden om Hwange NP te bezoeken en te ontdekken in combinatie met Botswana.

Zimbabwe heeft echter nog veel meer te bieden. Wat dacht u van Lake Kariba waarvan de oevers een grote aantrekkingskracht hebben op olifanten en zeer veel andere dieren, zoals witte neushoorns, giraffen, zebra’s, bavianen, sabelantilopen, impala’s, buffels en een grote verscheidenheid aan (water)vogels.

Nog een fraai wildlife gebied is Malilangwe en het aangrenzende Gonarezhou NP. Malilangwe is een groot beschermd gebied waar de big 5 te zien is en waar je doorheen rijdt naar Gonarezhou NP. In 2013 hebben Gonarezhou bezocht. Een fantastisch gebied waar we hebben overnacht tegenover de prachtige kliffen.

Unieke en complete Zimbabwe safaris starten bij Going Africa Safaris. Of het nu om een kampeersafari of een luxe lodge safari gaat.

Wordt ook een van de herontdekkers van het fraaie Zimbabwe.