Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze betaalbare budget lodge safari naar Botswana is het hele jaar door beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing voor accommodatie bij meer dan 2 personen. Er geldt een extra toeslag (op aanvraag) voor alleenreizenden voor de vluchten en activiteiten bij Kubu Lodge.  

Seizoenen

Laag 
november - maart

Tussen
april - juni

Hoog
juli - oktober

Inbegrepen bij deze safari

  • Transfers per auto en/of Cesna vliegtuigje
  • Maaltijden
  • Activiteiten onder begeleiding van een Engelstalige professionele gidsen.

Niet inbegrepen bij deze safari

  • Vluchten niet vallende onder het reisschema
  • Aanvullende activiteiten
  • Persoonlijke uitgaven
  • Visums
  • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
  • Premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun en van Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen. Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site. Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

11-daagse betaalbare budget lodge safari Botswana

Betaalbare budget lodge safari Botswana. Botswana is een steeds populairder wordende bestemming voor lodge safaris. En terecht. Botswana heeft de naam dat lodge safari's alleen maar duur zijn. Going Africa Safaris bewijst het tegendeel en heeft voor u een uitstekend alternatief gevonden. Tijdens deze betaalbare budget lodge safari in Botswana reist u na aankomst in Maun voor twee nachten door naar Moremi Crossing in de Okavango Delta. Vandaar vertrekt u naar misschien wel het mooiste gebied in Botswana voor twee nachten in Khwai Guest House in het Khwai gebied. Khwai grenst aan Moremi Game Reserve en heeft als natuurlijke grens alleen maar Khwai River. Dieren hebben hierdoor vrij spel tussen beide gebieden. Na Khwai Guest House reist u door naar Camp Savuti in Savuti. Savuti met Savuti Channel is een zeer interessant gebied met Savuti Mars, Savuti Channel en de granieten heuvels waar vaak luipaarden worden gespot. Als laatste gebied bezoekt u Chobe River Front. In Kasane overnacht u in Kubu Lodge. De safari eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe waar u overnacht in A'Zambezi River Lodge. 
Deze betaalbare budget lodge safari bestaat uit de volgende hoogtepunten: Okavango Delta, Khwai river area (grenzend aan Moremi),Savuti area en Chobe NP en de Victoria Watervallen.

Korte routebeschrijving

Dag 1: Maun naar Moremi Crossing (Okavango Delta).
Na aankomst in Maun wordt u ontvangen bij het vliegveld ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris en vliegt u daarna meteen door naar Moremi Crossing in de Okavango Delta. Moremi Crossing ligt op Ntswi eiland in de Okavango Delta (zie informatie bij accommodaties op deze website). Op weg naar Moremi Crossing vliegt u over de waterwegen van de Delta. Een eerste hoogtepunt van uw safari. Moremi Crossing heeft 16 en-suite safari tenten welke comfortabel zijn ingericht en met een privé terras. Vanaf Moremi Crossing heeft u een fantastisch uitzicht over de Boro rivier naar Chiefs Island. Per mokoro of motorboot wordt u vanaf de landingsbaan naar Moremi Crossing gebracht. Overnachting: Moremi Crossing (volpension)

Dag 2: Moremi Crossing.
Vandaag neemt u deel aan diverse activiteiten zoals een mokoro excursie en een wandeling onder begeleiding van een gids. Wanneer het waterniveau het toelaat is er ook gelegenheid om een sunset cruise te maken. Al deze activiteiten geven u de gelegenheid om de Okavango Delta met haar flora en fauna te ervaren in al haar facetten. Overnachting: Moremi Crossing (volpension)

Dag 3 en 4: Khwai Guest House, Khwai Concessie area (grenzend aan Moremi NP).
Afhankelijk van de tijd van uw transfervlucht naar Khwai Guest House neemt u na het ontbijt nog deel aan een ochtend activiteit. Na aankomst op Khwai airstrip volgt een transfer per 4x4 auto naar de accommodatie. Gedurende uw verblijf in het kleine intieme en rustieke Khwai Guest House neemt u deel aan diverse aktiviteiten zoals game drives (in Moremi en Khwai) en zogenaamde night game drives. Deze laaste is afhankelijk van het seizoen. Khwai Guest House beschikt over 6 en-suite rietgedekte bugalows. In Botswana vind u weinig vergelijkbare prijsgunstige accommodaties die ook nog in een enorm aantrekkelijk wildrijk gebied liggen.
Overnachting: Khwai Guest House (volpension + activiteiten)

Dag 5 en 6: SKL Camp Savuti (Savuti area in Chobe NP).
Per vlucht vertrekt u van Khwai naar SKL Camp Savuti. SKL Camp Savuti is een in maart 2011 geopend semi p e rmanente luxe tented camp in centraal Savuti. SKL Camp Savuti ligt langs Savuti Channel en is met maar 10 bedden en kleinschalig tented camp. SKL Camp Savuti heeft vanwege de ligging veel aantrekkingskracht op dieren. Vooral olifanten en leeuwen passeren regelmatig op zoek naar voedsel en op weg naar de diverse gebieden die Savuti rijk is. De gam e drives in de ochtend en de namiddag laten u deze verschillende gebieden zien met de daar levende dieren. Savuti is een ideaal gebied om te bezoeken met een ligging tussen Moremi/Khwai en het noorden van Chobe. Savuti marsh, Savuti Channel en de omliggende heuvels bieden u en het wildlife ideale omstandigheden. Ook wanneer Savuti Channel geen water heeft, bieden de drie waterholes in de omgeving het water wat de dieren hier dan zo nodig hebben. Verder is Savuti een veel droger gebied dan de gebieden die u tot op heden tijdens deze safari heeft gezien. Daarmee krijgt u een veelzijdig beeld van Botswana.
Overnachting: SKL Camp Savuti (fully inclusive)     

Dag 7 en 8: Kubu Lodge (Chobe NP, Kasane) 
Afhankelijk van de tijd van uw transfervlucht naar Kasane neemt u na het ontbijt nog deel aan een ochtend activiteit. Vanaf het vliegveld van Kasane wordt u naar Kubu lodge gebracht. U verblijft hier twee nachten. Kubu lodge is een kleine lodg e en ligt aan de Chobe rivier wat een panoramisch uitzicht biedt. De elf chale ts hebben en-suite faciliteiten en hebben allen uitzicht over de rivier. Bij het verblijf in Kubu Lodge zijn twee dagen entree in Chobe NP inbegrepen en u kunt deelnemen aan drie activiteiten gedurende uw verblijf. De meest gemaakte activiteiten zijn game drives in Chobe NP en boot safari's over de Chobe River. Beiden bieden uitstekende mogelijkheden het rijke dierenleven van Chobe te bewonderen.
Overnachting:
Kubu Lodge (inbegrepen zijn maaltijden, 2 dagen entree park, 3 activiteiten) 
Vanwege de grootschaligheid hebben we hier niet gekozen voor Chobe Safari lodge maar voor het kleinere en intiemere Kubu Lodge. Gaat uw voorkeur toch naar het goedkopere CSL uit, dan kan dat natuurlijk.

Dag 9 en 10: A’Zambezi River Lodge, Victoria Falls, Zimbabwe.
Via een transfer wordt u naar Victoria Falls in Zimbabwe gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. A’Zambezi River Lodge ligt in Victoria Falls ongeveer 4 kilometer stroomopwaarts van de Victoria Watervallen en op de oevers van de “mighty” Zambezi River en tegen Zambezi National Park aan. A’Zambezi River Lodge daarmee een perfecte plek om te ontspannen in de rustige sfeer van de Afrikaanse natuur. In Victoria Falls kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies zoals; white water rafting, bungee jumping, en paardrijden. Maar ook een bezoek aan een krokodillen en/of slangen farm kan geboekt worden bij de receptie van A’Zambezi River Lodge.
Overnachting:
A'Zambezi River Lodge (Ontbijt en gratis shuttle naar de watervallen)
 
Dag 11: Victoria Falls.
Na het ontbijt transfer naar het vliegveld. Natuurlijk is een verlenging van uw safari ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2019

De prijs vanaf € 3.875,00 (tussenseizoen) tot € 4.230,00 (hoogseizoen).
Single Supplement is op aanvraag.

Voor het laagseizoen wordt de prijs veel lager.  

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO 
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Betaalbare Budget lodge safari

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Verlengingsmogelijkheden

Deze safari biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het einde van de safari is het mogelijk om langer in Botswana te blijven. 

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Route kaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?"« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap