Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Wildside kampeersafari is een adventure trail in de vorm van een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De reis kent een gegarandeerd vertrek op de vetgedrukte datums en op de andere datums vanaf 4 personen.

Vertrekdata 2020

Met Engelstalige gidsen
05-01, 19-01, 09-02, 15-03, 22-03, 29-03, 05-04, 12-04, 19-04, 26-04, 10-05, 17-05, 24-05, 31-05, 14-06, 21-06, 05-07, 12-07, 19-07, 26-07, 09-08, 23-08, 30-08, 13-09, 20-09, 27-09, 11-10, 18-10, 01-11, 08-11, 15-11, 29-11, 06-12, 13-12, 20-12 en 27-12.

Met Duitstalige vertaler
02-02, 01-03, 03-05, 07-06, 28-06, 02-08, 16-08, 06-09, 04-10, 25-10 en 22-11.

Prijzen t/m 2020

€ 1.790,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 300,00

Single tent supplement € 220,00

Korting

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting ter waarde van € 50,00 p.p. op aanvullende transfers en/of accommodaties.

Uitleg local payment

Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), kampeeruitrusting (behalve slaapzak en kussen), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten vanaf Livingstone zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting in verband met het vertrek van de safari in de vroege ochtend.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Zuid-Afrika en Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

14-daagse Wildside kampeersari, een adventure trail door Botswana

Deze Wildside Botswana kampeersafari is een adventure trail ofwel avontuurlijke route uitgevoerd door een gerenommeerde grote lokale organisatie.
Met deze 14-daagse spectaculaire en avontuurlijke "Wildside" kampeersafari reist u op een avontuurlijke manier en via adventure trails door de landen Zuid-Afrika en Botswana om in Zambia bij de Victoria Watervallen te eindigen. Dit is een voordelige kampeersafari met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, waarbij u in een kleine groep een veel gemaakt reistraject aflegt van Zuid-Afrika via Khama Rhino Sanctuary naar de noordelijke parken van Botswana. Graag verwijzen we u naar het uitgebreidere reisschema van onze lokale partner welke u kunt vinden onderaan het korte reisschema. Hier krijgt u nog meer informatie over deze avontuurlijke kampeersafari langs avontuurlijke route ofwel adventure trails.

Deze kampeersafari wordt sinds het einde van de jaren negentig door onze lokale partner georganiseerd en heeft zich gaandeweg de jaren geëvolueerd tot de huidige vorm met een zeer goede prijs/kwaliteit.

Een paar hoogtepunten van deze reis.
Khama Rhino Sanctuary, Maun, Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe en de Victoria watervallen.

Kort reisschema

Dag 1 Khama Rhino Sanctuary
Om ongeveer 06.30 uur vertrekt u uit Johannesburg richting de grens met Botswana. Via Serowe, geboorteplaats van Botswana's eerste president Sir Seretse Khama, rijdt u verder noordelijk naar Khama Rhino Sanctuary. Khama Rhino Sanctuary is een wildreservaat van ca. 4300 hectare groot en grenzend aan de Kalahari vlaktes. De natuurlijke waterbronnen in deze omgeving zijn met name geschikt voor de habitat waar de witte neushoorn zich thuis voelt. Vanmiddag maakt u een eerste game drive.

Dag 2 Maun
U verlaat Khama Rhino Sanctuary om langs de Kalahari door te rijden naar Maun, toeristische hoofdstad van Botswana. Vanaf Maun vertrekt u de volgende dag de Okavango Delta in. Vanmiddag doet u inkopen voor de komende dagen en kunt u relaxen aan het zwembad.

Dag 3 Okavango Delta
Onder begeleiding van lokale gidsen en in boten (mokoro's) van uitgeholde boomstammen vaart u de Okavango Delta in. Met een beetje geluk ziet u hier olifanten en Lechwe's die zich net als u een weg banen door het riet. In een open plek is er even gelegenheid om een duik te nemen in het heldere en schone water van de Delta. Op een eiland en aan de oever wordt het kamp opgeslagen wild camping.

Dag 4 Okavango Delta
Een volle dag in de Delta. U gaat op zoek naar de dieren tijdens een wandeling en per mokoro. Op het heetst van de dag is er tijd om heerlijk te relaxen.

Dag 5 Maun
Vanochtend vaart u langzaam en bijna geruisloos terug naar de rand van de Delta. Bij terugkomst in Maun is de rest van de dag vrij om te besteden. Optioneel is het mogelijk om een vlucht over de Delta te maken.

Dag 6, 7, 8 en 9 Moremi & Savuti
Sunways Botswana classic kampeersafariVroeg in de ochtend vertrekt u in noordelijke richting naar bekende en fraaie Moremi Game Reserve en later naar Savuti wat al in Chobe NP ligt. Moremi is een gebied dat grenst aan de uitlopers van de Delta en rijk aan dieren die hiervan gebruik maken. De weg naar de campsite is een gamedrive. De komende dagen bestaan uit het maken van game drives en genieten wat flora en fauna te bieden hebben. Eenmaal in het drogere Savuti treft u weer een geheel ander landschap aan. Tijdens de vele game drives zult u ongetwijfeld dieren zoals de olifan t, nijlpaard, buffel, leeuw en ander klein wild als verschillende soorten antilopen tegen komen. Met een beetje geluk zelfs een luipaard of wilde honden. (wild camping)”

Dag 10 Chobe NP

Savuti laat u achter u met een vertrek naar Chobe River Front. Chobe Nationaal Park staat bekend om de grote kuddes olifanten die hier dagelijks naar de rivier trekken. Net als de vele andere soorten dieren die hier leven. Er staat een game drive op het programma en in de namiddag wordt een bootcruise gemaakt op de Chobe rivier. Een mooie kans om de dieren vanuit een geheel ander perspectief te zien.

Dag 11 Chobe NP
Vandaag maakt u game drives in Chobe NP. Uw laatste wildlife experience van deze reis. Volop genieten dus van de grote hoeveelheid dieren.

Dag 12 Livingstone -Victoria watervallen
U verlaat de Chobe regio en rijdt naar de Victoria watervallen voor een verblijf van twee nachten nabij het stadje Livingstone (Zambia).

Dag 13 Livingstone -Victoria watervallen
Vandaag heeft u de mogelijkheid om diverse activiteiten te ondernemen. Een bezoek aan de Victoria watervallen, een van de 7 wereldwonderen of een van de vele optionele excursies zoals onder andere bungee jumpen, wildwaterkanoën, raften, of een helikoptervlucht over de watervallen.

Dag 14
In de loop van de dag vliegt u terug vanaf de luch thaven van Livingstone.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het jaar 2019 en 2020.

Routekaart

Inkorten safari

Het is mogelijk om deze safari ook te beginnen in Maun. Hetzij voor de Okavango Delta op dag 2 of na de Okavango Delta op dag 5.
(zie de Classic of Classic plus kampeersafari op deze website)

Vervoer

E.e.a. afhankelijk van het land en de deelname. Lokale omstandigheden zijn zeer verscheiden en een goed en betrouwbaar vervoermiddel die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften is een must.
In de nationale parken van Botswana worden speciale open 4x4 game drive safari auto's gebruikt voor een goede wildlife experience.

Kamperen

Kamperen in de Afrikaanse bush, tijdens deze Wildside kampeersafari, is misschien wel de meest avontuurlijke manier om van Afrika te genieten. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van campsites in de nationale parken en reservaten, prive campsites en campsites in lokale plaatsjes die u bereikt via adventure trails ofwel avontuurlijke routes. De meeste campsites hebben goede voorzieningen met warm water douches, restaurants en wasfaciliteiten. In de bush worden deze faciliteiten vanzelfsprekend meer beperkter en zijn er soms geen standaard voorzieningen.
Net zo vanzelfsprekend is het dat we op bush campsites in de parken weer schoon achter laten. Wat de bush mee wordt ingenomen, wordt de bush ook weer mee uitgenomen. Een toilet in de bush is een gat in de grond welke bij vertrek weer dicht wordt gegooid.

De kampeeruitrusting bestaat uit een comfortabele tenten (2.2h x 2.2d x 1.8h meter) met ingebouwde muskietennetten en welke zeer eenvoudig zijn op te zetten. Ongeveer 5 cm dikke matrassen zijn inclusief en liggen comfortabel. Kampeerstoelen zijn voorzien van een rugleuning en alle keukengerei is aanwezig.

Flexibiliteit

Voor deze manier van reizen door Afrika heeft u een flexibele instelling nodig. Het is een participatie safa ri waarbij wordt verwa cht dat u zelf uw tent opzet en meehelpt bij kampactiviteiten. Het hoort allemaal bij het avontuur en wanneer iedereen meehelpt zal dit de reis ook in positieve zin bevorderen.

Andere reizen van deze lokale organisatie.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Wildside (14) Botswana   1.790   2020
Wildside (korter) (13) Botswana   1.740   2020
Wildside (kort) (10) Botswana   1.480   2020
Desert and Delta (21) Namibie/Botswana   2.480   2020
Desert and Delta (kort) (15) Namibie/Zambezi   1.980   2020
Game Trail (16) Zimbabwe/Botswana   1.790   2020
Zimbabwe & Kruger (10) Zimbabwe/Kruger   1.330   2020
Explorer (21) Kaapstad - Vict. Falls   2.590   2020
Desert Tour (14) Kaapstad - Namibie   2.090   2020
Trade Route (22) Zambia/Malawi/Mozamb.   2.490   2020
           
ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Wildparks (14) Botswana   2.740   2020
Wildparks (kort) (13)  Botswana    2.640   2020
Southern Circkel (21)  Namibie/Botswana    3.380   2020
Southern Circkel (kort) (15)  Vict. Falls naar Windhoek    2.620   2020
Game Tracker (16)  Zimbabwe/Botswana    2.490   2020
SA Walking (14)  Zuid-Afrika     1.950   2020
Rainbow Route (17)  Zuid-Afrika/Swaziland    2.240   2020
Grand Explorer (21)  Kaapstad - Vict. Falls    3.490   2020
Desert Tour (13)  Kaapstad/Namibie    2.400   2020
Livingstone Trail (16)  Zambia/Malawi    2.840   2020
Beach & Bush (14)  Zuid-Afrika/Mozambique    1.990   2020
           
KLASSIEKE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Ivory Route (15) Botswana/Zimbabwe   4.180   2020
Wild Kingdoms (8) Zuid-Afrika   1.590   2020
Elephant Track (15) Windhoek - Vict. Falls   3.450   2020
Baobabs (9) Botswana   3.290   2020
           
EXPEDITIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Three countries (20) Zimbabwe/Zambia/Malawi    3.350   2020
Northern Zambia (13) Zambia    2.290   2020
Western Zambia/Liuwa (21) Zambia    3.090   2020
Botswana Trans Kalahari (14) Botswana    2.990   2020
           « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap