Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze korte maar avontuurlijke Central Kalahari kampeersafari is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Vertrekdata / prijzen 2020

€ 1.350,00 (hele seizoen)
02 en 23 januari
13 februari
05 maart
09 april
07 en 28 mei
21 juni
05 en 19 juli 
02, 16 en 30 augustus
13 en 27 september
11 en 25 oktober
08 november
10 december

Single supplement € 130,00 of bij het niet willen delen van een tent.

Tip: In de periode december t/m maart worden er veel jonge dieren geboren en is de Kalahari woestijn groen. Hierdoor wordt deze periode interessant.  

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf uw tent opzet en afbreekt en waarnodig een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Bij de prijs is inbegrepen alle vervoer per open 4x4, accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge), entreegelden, maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en een professionele gids.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachtingen, maaltijden niet volgens schema, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten en overige excursies. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten). Slaapzak en kussen zijn te huur tegen een meerprijs van € 20,00 voor de hele reis. Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

7-daagse Central Kalahari en bosjesmannen kampeersafari Botswana

Kampeersafari helemaal in het teken van Central Kalahari GR. Een avontuurlijke kampeersafari door de Kalahari in Botswana. De naam "Kalahari kampeersafari", zegt het al. U bezoekt het Central Kalahari Game Reserve en de bosjesmannen. 

Na deze Bushman ervaring vertrekt u voor een paar dagen ongerept Central Kalahari. Genieten van het weidse landschap en het gevoel van vrijheid. Kamperen doet u op speciale plekken waar u met de groep alleen kampeert. In dit grote park waar het exclusiviteitgevoel hoog is, maakt u niet anders dan gamedrives.

Deze korte safari is uitstekend te combineren met een andere safari tegen een speciale prijs. We informeren u graag hierover.

Routebeschrijving

Dag 1
De safari begint in de vroege ochtend met het vertrek vanuit Maun richting Ghanzi naar een culturele Bushman nederzetting. In de middag maakt u een wandeling met Bushman trackers in de bush. Op deze wijze leert u hun manier van overleven in de Kalahari Woestijn kennen. In de avond trakteren de Bushman u rondom het kampvuur op een traditionele dans. Maaltijden: L ‐ D

bosjesmannen central kalahari

Dag 2, 3, 4 en 5
Nadat u hebt ontbeten en afscheid hebt genomen van de Bushman is het tijd om richting Central Kalahari Game Reserve te vertrekken. Met een omvang van 52.000 km² is dit het grootste park in Botswana. Slechts een paar wegen zorgen er voor dat u dit desolate landschap in het hart van Botswana doorkruist. Met soms maar 20 km/u kunt u genieten van het unieke landschap. U waant zich hier alleen op de wereld. Afhankelijk van de tijd van het jaar is misschien het aantal dieren niet zo groot. Echter een deel van de hier voorkomende dieren treft u later tijdens deze reis niet meer aan. Deze woestijndieren zoals de gemsbok en springbok zijn niet moeilijk om te vinden. Lastiger wordt dat voor de fameuze black mained Kalahari Lions, de cheeta of de bruine hyena. Voor deze fraaie dieren hebt u wat meer geluk nodig. U proeft de onmetelijke vlaktes, aanschouwt de heldere sterrenhemel en de onbegrensde schoonheid van de Kalahari gedurende uw hele verblijf hier. Dit is een safari in de meest pure vorm. Water en communicatiemiddelen zijn beperkt. Vier nachten in dit gebied geven u genoeg gelegenheid om het uiterste uit dit park te halen. Wilt u vooraf al worden meegesleept in dit avontuur? Lees dan het boek ‘The Cry of the Kalahari’ van Mark en Delia Owens. Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 6 en 7
Na een laatste ochtend gamedrive vertrekt u richting Maun. De bewoonde wereld lonkt weer. In vergelijking met de Central Kalahari lijkt Maun een drukke stad. Vannacht verblijft u in een lodge. Misschien is er nog gelegenheid om een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken (optioneel). Maaltijden: dag 6 O ‐ L, dag 7 O.

Tip
In de periode december t/m maart worden er veel jonge dieren geboren en is de Kalahari woestijn groen. Hierdoor wordt deze periode interessant.

Uitgebreide informatie

Van deze reis hebben we uitgebreide informatie in een PDF-bestand samengesteld. Om deze te lezen heeft u Acrobat Reader nodig. Deze kunt u gratis op internet downloaden.

Klik voor de uitgebreide dag tot dag beschrijving op betreffend jaar 2020

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een exact maatwerkvoorstel

Om het vertrek van de safari te halen heeft u een extra overnachting in Maun (€ 70,00 p.p.) nodig.
Deze extra kosten tot maximaal € 70,00 p.p. nemen wij voor onze rekening.

Boekt u ook uw internationale vluchten zelf, dan geven we u een extra factuurkorting van € 50,00.
Uw voordeel is dan in totaal € 95,00 per persoon.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een exact maatwerkvoorstel.

RoutekaartDeze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Al deze safari's staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de betreffende link van de reis er opent zich een nieuwe pagina met de betreffende safari en naar aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) gebieden 2021 2020 2021 2020
Luipaard safari (17) Kalahari, Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe   2.630   link
    2.825
Leeuw safari (15) Chobe, Nxai, Okavango,  Moremi, Savuti, Chobe   2.225   link
    2.415
Olifant safari (15)  Susuwe, Mahango, Okavango, Moremi, Savuti, Chobe   2.265   link
    2.470
Visarend safari (11) Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe   1.755   link
    1.870
Rhino safari (9)  Moremi, Savuti, Chobe   1.410   link
    1.500
Buffel safari (8) Moremi, Savuti, Chobe   1.315   link
    1.410
Kalahari safari (7) Central Kalahari Game Reserve    1.350   link
    1.350
            
Prijs in "groen" is laagseizoen         
            
LUXE KAMPEERSAFARI  USD USD     
Fully Served (7)  Moremi, Khwai, Savuti, Chobe     $ 2.540 
link
  $ 2.695 « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap