ZoekenVeiligheid

Botswana is zeker voor de toeristen een veilig en stabiel land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. Juni t/m november zijn echter top maanden om wilde dieren te zien

Botswana gerelateerde links

- Wikipedia Botswana
- Botswana Tourism
- Botswana Overheid
- BBC Botswana

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Botswana kampeersafari is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.  

Vertrekdata / prijzen 2019

€ 2.220,00 (laag seizoen)
30 maart
13 en 27 april 
11 en 25 mei 
15 juni
09 en 23 november
07 december

€ 2.420,00 (hoogseizoen)
29 juni
13 en 27 juli 
10 en 24 augustus 
07 en 21 september 
05 en 26 oktober.

Single supplement € 110,00 of bij het niet willen delen van een tent.

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf uw tent opzet en afbreekt en waarnodig een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Bij de prijs is inbegrepen alle vervoer per open 4x4, accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge), entreegelden, maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en een professionele gids.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachting in Livingstone, maaltijden niet volgens schema, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten en overige excursies bij de Victoria watervallen. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten). Slaapzak en kussen zijn te huur tegen een meerprijs van € 20,00 voor de hele reis. Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Livingstone hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana en Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

15-daagse kampeersafari Botswana olifant kampeersafari avontuur

U maakt met deze olifant kampeersafari een rondreis door het noorden van Botswana. Eigenlijk staat de Okavango Delta centraal. U bezoekt de Delta en reist er vervolgens volledig omheen. Hierdoor neemt u ook een stukje Namibië (Caprivi) mee. U ontdekt veel omliggende parken.

Afhankelijk van uw vlucht komt u aan in Kasane, Livingstone of Victoria Falls. De ontdekkingstocht start richting Susuwe NP in Namibië. Via Popa Falls, Mahango NP en Tsodilo Hills bereikt u de Okavango Delta voor een mokoro avontuur.

Hatab campsites BotswanaNa een overnachting in Maun gaat de reis vervolgens naar Moremi Game Reserve , Savuti (in Chobe) en Chobe River Front. De prachtige wilde dieren zijn hier soms op enkele meters te bewonderen. U overnacht op speciale HATAB campsites waardoor u het gevoel krijgt volledig in de prachtige natuur op te gaan.

Nadat u ook Chobe National Park (River front) heeft bezocht reist u af naar Victoria Falls/Livingstone. Overnachten doet u in een lodge aan de Zambezi rivier vanwaar u de Victoria watervallen kunt bezoeken en een keuze hebt om deel te nemen aan diverse excursies (optioneel).

Routebeschrijving

Dag 1
Vandaag komt u aan in Kasane van waaruit de safari begint. U maakt kennis met de andere deelnemers en samen met hen maakt u in de middag een bootcruise op de Chobe rivier. De eerste kampeerplek is in de buurt van Kasane op een plek waar u kunt uitrusten van de vliegreis en u zich kunt voorbereiden op de komende safari. Maaltijden: D

Dag 2
U staat vroeg op om op weg te gaan naar de grens met Namibië en om vervolgens richting Susuwe National Park te rijden. Na het opzetten van het kamp gaat u op zoek naar de wilde dieren. U overnacht op een speciale kampeerplaats. Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 3
De reis vervolgt u richting de Okavango rivier. U rijdt richting het westen naar Popa Falls. De rapids van Popa Falls zijn de laatste voordat de Okavango rivier Botswana instroomt. U kampeert bij Popa Falls en heeft in de middag gelegeheid om de stroomversnellingen te bezoeken. Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 4
Vanmorgen bezoekt u Mahango National Park om vervolgens Botswana in te gaan. De reis vervolgt zijn weg richting Tsodilo Hills. Hier slaat u het kamp op. Tsodilo Hills is een World Heritage Site. Wanneer u wilt kunt u de rotsformaties te voet ontdekken. Via verschillende paden is het mogelijk de zeer oude Bushmen schilderingen te bezoeken. Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 5 en 6
Na een korte ochtendwandeling vertrekt u richting de Okavango Delta. Via smalle kanalen vaart u per motorboot verder de Okavango Delta in voor een Delta mokoro ervaring. Voor het eerst maakt u kans om de Lechwe oftewel de moerasantilope te zien. Verschillende vogelsoorten zijn in dit gebied te zien. Maar ook maakt u kans de zeldzame Sitatunga, krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Eenmaal dieper in de Delta wordt u opgewacht door een pooler. Deze taxichauffeur’van de Delta loodst u met zijn mokoro naar een campsite waar u de komende twee nachten kampeert. In de vroege ochtend maakt u o.l.v. een gids een wandelsafari of een avontuurlijke mokorotocht. Hier vindt u de tijd om uw eerste indrukken van Botswana te verwerken bij het lezen van een boek of gewoon relaxed te genieten van de natuur . Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 7
Vandaag staat in het teken van de terugkeer naar Maun. Dit kan met de Land Rover, maar ook is het mogelijk om terug te vliegen. Deze scenic flight is een extra optie die niet bij de prijs in zit. De vlucht gaat over de Delta w aardoor u de Okavango Delta van uit een heel ander persp ectief ziet. Grote (groepen) dieren zijn gemakkelijk te spotten doordat het vliegtuig regelmatig laag over de vlaktes en de kanalen van deze unieke Delta vliegt. Olifanten, buffels, giraffes, maar ook antilopen en misschien wel roofdieren zorgen voor een enerverend afscheid van de Delta. Hoewel het natuurlijk geen garantie is dat u de dieren daadwerkelijk ziet, is het wel een aanrader. U kampeert weer in Maun. Maaltijden: O ‐ L - D

Dag 8, 9 en 10
De volgende ochtend rijdt u met de Land Rover naar het Moremi Wildreservaat. Twee nachten blijft u hier om op zoek te gaan in het misschien wel mooiste natuurgebied dat Zuidelijk Afrika te bieden heeft. De HATAB campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met de zaklantaarn om u heen en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden. Rondom het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met zoektochten naar wild. Maaltijden: O ‐ L - D

Dag 11, 12 en 13
Vanuit Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Savuti is het eerste gebied om te verkennen. De laatste jaren is Savuti vooral populair geworden door de olifantendoders van Savuti. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft om eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder is Savu ti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn.
Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies’van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij drinkende leeuwen. 
Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties waar regelmatig luipaarden worden gespot te ontdekken. De waterholes worden frequent bezocht door de enorme mannetjes (bull) olifanten. Sta eens een tijdje stil bij een waterhole en zie en geniet hoe rustig en majestueus olifanten het water tot zich nemen. In Savuti overnacht u in het Zwei Zwei gebied of in het centrale deel. E.e.a. afhankelijk van beschikbaarheid.
Na uw avontuur in Savuti reist u door richting Chobe Rivier Front. U bent inmiddels in het noordelijkste deel van het park. Ook hier zijn veel olifanten. Maar buffels zijn hier ook vaak in enorme aantallen te zien. Waar buffels zijn, zijn vaak ook leeuwen. De rivier is er de oorzaak van dat ook veel andere dieren hier vaste bewoners zijn. Genieten dus! Vooral omdat dit de laatste dag in de bush is. Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 14 en 15
De wereld buiten de bush wacht u weer op. In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie in Victoria Falls in Zimbabwe en heeft u gelegenheid om de fameuze Victoria watervallen te bezoeken. Maar er zijn bij de watervallen diverse excursiemogelijkheden voordat u de volgende dag terugvliegt naar Nederland. Het tijdstip van aankomst in Victoria Falls is met name afhankelijk van de duur van het regelen van de formaliteiten bij de grens. Vertrekt uw vlucht de volgende dag, overweeg dan een verlenging van uw verblijf in Victoria Falls om meer tijd te hebben voor de excursies en het bezoek aan de watervallen. Al deze excursies zijn voor eigen rekening. Wij informeren u daar graag over. Maaltijden: O

Uitgebreide informatie

Van deze reis hebben we uitgebreide informatie in een PDF-bestand samengesteld. Om deze te lezen heeft u Acrobat Reader nodig. Deze kunt u gratis op internet downloaden.

Klik voor de uitgebreide dag tot dag beschrijving op betreffend jaar 2019

Pak uw voordelen bij boeken van 2 personen of meer

Om de start van de safari te halen, adviseren we u om eerst op Victoria Falls in Zimbabwe te vliegen en daar te overnachten waarna een transfer naar Kasane plaats vindt.
De overnachting afhankelijk van uw vertrekdatum. In de meeste gevallen is er een nacht bij Nguni Lodge gereserveerd (€ 75,00 p.p.). Na aankomst in Victoria Falls heeft u een transfer naar de lodge nodig (€ 16,00 p.p.). De volgende dag wordt u naar Kasane gebracht (53,00 p.p.)
Na de safari heeft u in Zimbabwe een transfer nodig naar het vliegveld van Victoria Falls (€ 16,00 p.p.)
Deze extra kosten (tot maximaal € 160,00 p.p.) nemen wij voor onze rekening.

Boekt u ook uw internationale vluchten zelf, dan geven we u een extra factuurkorting van € 100,00
Uw voordeel is dan in totaal € 210,00 per persoon.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een exact maatwerkvoorstel.

Routekaart

 

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Al deze safari's staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de betreffende link van de reis er opent zich een nieuwe pagina met de betreffende safari en naar aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) gebieden 2019 2020 2019 2020
Luipaard safari (17) Kalahari, Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe 2.570 ---- link ----
  2.770 ----
Leeuw safari (15) Chobe, Nxai, Okavango,  Moremi, Savuti, Chobe 2.180 ---- link ----
  2.370 ----
Olifant safari (15)  Susuwe, Mahango, Okavango, Moremi, Savuti, Chobe 2.220 ---- link  ----
  2.420 ----
Visarend safari (11) Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe 1.720 ---- link ----
  1.830 ----
Rhino safari (9)  Moremi, Savuti, Chobe 1.380 ---- link ----
  1.470 ----
Buffel safari (8) Moremi, Savuti, Chobe 1.290 ---- link ----
  1.380 ----
Kalahari safari (7) Central Kalahari Game Reserve  1.320 ---- link ----
  1.320 ----
            
Prijs in "groen" is laagseizoen         
            
LUXE KAMPEERSAFARI  USD USD     
Fully Served (7) Moremi, Khwai, Savuti, Chobe  $ 2.490   link ----
    $ 2.640  « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap