ZoekenVeiligheid

Botswana is zeker voor de toeristen een veilig en stabiel land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. Juni t/m november zijn echter top maanden om wilde dieren te zien

Botswana gerelateerde links

- Wikipedia Botswana
- Botswana Tourism
- Botswana Overheid
- BBC Botswana

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze luxe Botswana Kwando lodge safari reis is het hele jaar door beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is geen groepsreis. Op de safari is een eenpersoonstoeslag van toepassing.

Seizoenen

Laag 
november - maart

Tussen
april - juni

Hoog
juli - oktober

Inbegrepen bij deze safari

  • Transfers per auto, 4x4, boot en/of Cesna vliegtuigje
  • Maaltijden
  • Alle activiteiten onder begeleiding van een professionele Engelstalige gids.

Niet inbegrepen bij deze safari

  • Vluchten niet vallende onder het reisschema
  • Aanvullende activiteiten in Livingstone
  • Persoonlijke uitgaven
  • Visums
  • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
  • Premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun en/of Livingstone zijn niet bij de prijs inbegrepen. Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun of Livingstone hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site. Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Brochures alle Kwando Camps

Klik hier voor Kwando.
Klik hier voor Lagoon.
Klik hier voor Splash
Klik hier voor Kwara.
Klik hier voor Nxai Pan.
Klik hier voor Lebala.
Klik hier voor Little Kwara.
Klik hier voor Tau Pan.Printen | E-mail

11-daagse Botswana Kwando unieke luxe lodge safari.

Botswana is een populaire bestemming voor lodge safari's. De meeste lodges zijn kleinschalig. Dit waarborgt een gevoel van exclusiviteit.
Kwando safari's is hierin gespecialiseerd. Temeer de kleinschalige camps op unieke plekken liggen. Kwando bezit ook eigen concessiegebieden waardoor de exclusiviteit gewaarborgd blijft. Het verblijf in de camps in de privé concessiegebieden heeft meer voordelen. Er mogen wandelsafari's gedaan worden. Er mag van de weg gereden worden en er mogen night drives gemaakt worden. Daarnaast deelt u de auto met maximaal zes personen en heeft u zodoende een goed uitzicht op flora en fauna. Niet voor niets behoort Kwando tot de top safari's qua safaribeleving, comfort en service. Voor het groene seizoen zijn we in staat deze Kwando special tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan te bieden. Zie op de webiste bij de 5 rivieren safari. Onderstaand leest u het reisschema en staat meer informatie over de verschillende camps die u bezoekt.

Korte routebeschrijving

Dag 1 en 2: Stanley Safari lodge, Livingstone.
Na aankomst op het vliegveld van Livingstone wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris en wordt u naar Stanley Safari Lodge gebracht voor de eerste twee nachten van uw safari.
De lodge grenst aan het Mosi-Oa-Tunya National Park vanwaar u bij voldoende water de dampen van de Victoria watervallen kunt zien. Stanley Safari lodge is een luxe oase met een uitstraling van de jaren 20 van de vorige eeuw. Slechts zeven privaat gelegen cottages ingericht met lokale materialen waarborgen een hoogwaardige service en exclusiviteit. Een goed begin van uw safari. Alle cottages hebben een eigen tuintje,  vuurplaats en dompelbad. Van de Frans getinte keuken kunt u genieten bij uw eigen cottage of op het gazon bij het hoofdgebouw en onder een prachtige sterrenhemel.

Dag 3, 4 en 5: Kwando Lagoon camp, private Concession.
Op dag 3 reist u na uw ontbijt per auto en boot naar Kasane vanwaar u doorvliegt naar Lagoon Camp. Lagoon Camp ligt in de privé concessie Kwando Forest van 2.300 km2. Mopane forest en open vlaktes wisselen elkaar af. Dit gebied is zeer aantrekkelijk voor het grote wild van Botswana. Lagoon Camp biedt aan maximaal 16 gasten onderdak in comfortabele ensuite safari tenten waardoor exclusiviteit gewaarborgd blijft. Voornaamste activiteiten bij Lagoon Camp zijn game drives en boot excursies. Verder is het mogelijk om wandelsafari's te maken. Vanwege de veiligheid is de wandelsafari afhankelijk van de lokale omstandigheden op dat moment. Het is hier mogelijk om off-road te rijden en nachtelijke game drives te maken. Allemaal ingredienten voor een fantastisch verblijf.

Dag 6, 7 en 8: Splash Camp, Kwando Private Concession, Okavango Delta.
Na uw ochtend activiteit op dag 6 vliegt u naar Splash camp in het privaat gelegen Kwando gebied voor een verblijf van 3 nachten.
Aan de rand van het permanente water grenst Splash aan de Okavango Delta en Moremi. Deze kleinschalige lodge bestaat uit 12 luxe kamers met en-suite faciliteiten. Dit gebied staat gerant voor rust en een pure wildlife beleving. Alleen u en de andere gasten van de Kwando concessiegebieden hebben het voorrecht van dit prachtige gebied te mogen genieten. Geen last dus van self drivers of gasten van andere lodges. Activiteiten zijn dag en nacht gamedrives, mokoro tochten, wandelsafari's, en boottochten. Aan het verblijf hier zult u nog lang terug denken.

Dag 9 en 10: Nxai Pan Camp, Nxai Pan NP.
Na het ontbijt en uw ochtend- activiteit reist u per vliegtuig naar Nxai Pan NP voor de komende 2 nachten. Samen met Makgadikgadi Pans is Nxai Pan NP in 1970 tot beschermd gebied verklaart waarna in 1992 beiden zijn samengevoegd tot het Makgadikgadi National Park. Samen 7.500 km2 groot. Hier leert u een geheel ander landschap van Botswana kennen met een andere flora en fauna. Tijdens deze reis was het nog niet eerder mogelijk om bijvoorbeeld springbokken en gemsbokken te zien. Nxai Pan Camp is gelegen bij een waterhole en is begin 2009 geopend. De accommodatie bestaat uit 8 kamers welke perfect zijn ingericht en aangepast aan de omgeving. Naast het intieme restaurant en de lounge is er een prachtig terras met uitzicht een bibliotheek en een zwembad.
De activiteiten bij Nxai Pan Camp bestaan uit gamedrives in een open 4x4 voertuig en een bezoek aan Baines Baobabs.

Dag 11: Vertrek naar Maun.

Na een laatste ochtendactiviteit vliegt u naar Maun voor uw reis terug naar Nederland of uw eventuele verlenging van uw verblijf in Afrika.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2020

De prijs vanaf € 7.450,00 (tussenseizoen) tot € 8.975,00 (hoogseizoen).
Single Supplement is op aanvraag.

Voor bijna alle Kwando accommodaties gelden in het laagseizoen zeer aantrekkelijke aanbiedingen.
Kijk hier voor meer informatie over deze aanbieding.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO 
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Botswana Kwando special safari

Eventueel deze safari aanpassen? Bovenstaande safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Verlengingsmogelijkheden

Deze safari biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het einde van de safari is het mogelijk om langer in Botswana te blijven. 

Bagage limiet

Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Welke periode van het jaar?

Wat is de beste reisperiode? Dat is ongeveer de meest gestelde vraag aan Going Africa Safaris. En terecht. Elke periode in het jaar heeft zo zijn eigen voordelen. Maar wanneer u de vraag stelt aan een liefhebber zoals ik, is het ongeveer de meest lastige vraag om te beantwoorden. Een absoluut voordeel van het groene seizoen (november t/m maart) is de prijs. Verder hebben we onderstaand twee links geplaatst naar zogenaamde safari kalenders voor de kwando accommodaties. We hopen u hiermee een heel eind op weg te helpen bij uw keuze in welke maand u wilt reizen.

Safari kalender Linyanti en Delta
Safari kalender Nxai en Central Kalahari 

Graag maken we van de gelegenheid gebruik om u te wijzen om de jaarlijks terugkerende en zeer aantrekkelijk geprijsde 5 rivieren safari waarbij verschillende vooraanstaande lodges in Botswana gezamenlijk een aanbieding doen voor het groene seizoen. 

Route kaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje "Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?"« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap