ZoekenVeiligheid

Namibië is een veilig land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Visum/paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig, bij een verblijf van minder dan drie maanden. Een paspoort is wel vereist. Het paspoort moet na terugkomst uit Namibië minstens nog 6 maanden geldig zijn.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Namibie gerelateerde links

- Wikipedia Namibia
- Wildlife Resorts
- CIA factbook Namibia

Beste reistijd

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Eind maart t/m midden november zijn topmaanden.

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze lodge safari door Namibië, Botswana en Zimbabwe is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze lodge safari is gegarandeerd bij 4 deelnemers. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Vertrek 2018

20 januari
17 februari
10** en 24* maart
15 april
19 en 26 mei
5 en 30** juni
18 en 30* juli
11* augustus
2* en 18 september 
5*, 21* en 27 oktober
10 en 14** november
8 december

* = incl. duitstalige vertaler/gids
** = incl. franstalige vertaler/gids
VET = gegarandeerd vertrek  

Safari prijs p.p. 2018

€ 3.690,00 p.p. op basis van twee personen. Plus lokale bijdrage van 320 USD.

Single Suppl.: € 849,00.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 100,00 p.p..

Vertrek 2019

20 januari
17 februari
10 en 27* maart
19 april
18 en 25 mei
4 en 29* juni
16 en 29* juli
10 augustus
5* en 17 september 
3*, 20* en 27 oktober
11* en 14 november
8 december

* = incl. duitstalige vertaler/gids (meerprijs € 105,00)
VET = gegarandeerd vertrek  

Safari prijs p.p. 2019

€ 4.100,00 p.p. op basis van twee personen. Plus lokale bijdrage van 320 USD.

Single Suppl.: € 860,00.

Meerpijs vertrekdatums met Duitstalige vertaler/gids € 105,00 p.p. 

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 100,00 p.p..

Inbegrepen bij deze safari

Maaltijden, vervoer en transfers volgens reisschema, accommodatie in lodges, resorts en tented camps, activiteiten en game drives volgens reisschema.

Niet inbegrepen bij deze safari

Maaltijden niet volgens reisschema, optionele activiteiten, drankjes, wasgoed, verzekeringen, noodzakelijke vluchten.

Vliegtickets

De heenvlucht naar Windhoek en de vlucht terug vanaf Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site. Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana en Namibie heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

20-daagse Great Trans-African lodge safari door Namibië, Botswana en Zimbabwe

Deze lodge safari begint in Windhoek en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe en u reist door Namibië, Botswana en Zimbabwe. U ervaart de cultuur, de landschappen en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika en u verblijft in comfortabele lodges, resorts of tented camps. Ervaar de schoonheid van het ongerepte Afrika met deze onvergetelijke lodge safari.
Deze lodge safari heeft alles in zich. De eerder genoemde wilde dieren, de cultuur, de bush, maar ook pittoreske plaatsjes, lokale markten, adembenemende kusten en strand. Deze Afrikaanse indrukken blijven een levenlang bij u.

Maatwerk: Hoewel deze lodge safari gedurende het hele jaar vaste vertrekdatums heeft, is het ook mogelijk om deze safari met een eigen groep te maken en te vertrekken op aangepaste datums. Voor vrijblijvende informatie kunt u contact met ons opnemen.

Hoogtepunten

Victoria Falls, Caprivi Strip Wildlife, culturele ervaring bij Rundu, Etosha National Park, Kaokoland, Himba's, Damaraland, woestijn olifanten, Swakopmund, Waterberg, Okavango Delta, Khwai River en Moremi, Magkadigkadi Pans en Chobe National Park, Hwange National Park.

Korte beschrijving

Dag 1, Windhoek
Na aankomst op het vliegveld van Windhoek wordt u ontvangen en welkom geheten. U wordt naar uw accommodatie gebracht om even te relaxen na de vlucht. Om 18:00 uur maakt u kennis met de gids en de rest van de groep en geeft de gids een pre-departure briefing.

Dag 2 en 3, Sossusvlei
U brengt een bezoek Namib Naukluft NP en aan werelds hoogste duinen in Sossusvlei. Bij zonsopkomst kleuren de 300 meter hoge duinen prachtig rood op. Een spectaculair gezicht en een unieke gelegenheid voor een prachtige foto. Met een beetje geluk staat er zelfs water in de valley. Tevens bezoekt u Deadvlei en Sesriem Canyon. Sesriem Canyon is een canyon welke gedurende miljoenen jaren is uitgeslepen door de Tsauchab rivier. 

Dag 4 Swakopmund
U rijdt door het droge landschap van Namib Naukluft naar het noord/westen richting naar Swakopmund gelegen aan de Atlantische Oceaan. U maakt een tussenstop in Walvis Bay waar verschillende soorten vogels waaronder flamingo's kunnen worden gespot. Aankomst in Swakopmond is in de namiddag en u heeft tijd om de speciale atmosfeer van Swakopmund op te snuiven of om het strand te ver kennen.

Dag 5, Waterberg Plateau
U laat de koudere Atlantische kust achter u en rijdt naar het Waterberg Plateau, gelegen dichtbij Otjiwarongo. Na aankomst maakt u een wandeling op het plateau met de kans de daar levende dieren te spotten.

Dag 6, Etosha
U verlaat het Waterberg Plateau en rijdt via de Cheetah Conservation Fondation (CCF) bij Otjiwarango naar Etosha. CCF is een internationaal erkend centrum voor onderzoek en educatie naar Cheeta's en hun eco-systeem. U bezoekt het bezoekers centrum waarna u weer verder rijdt richting Etosha.

Dag 7 en 8, Etosha National Park
Na het ontbijt rijdt u verder naar het meest bekende nationale park van Namibië, zijnde Etosha National Park. In Etosha verblijft u twee nachten. Wanneer het donker is zullen de geluiden van de wilde dieren indruk op u maken. Overdag maakt u game drives en gaat u op zoek naar misschien wel de 'Big 5'. Tijdens uw zoektocht rijdt u onder andere naar Etosha Pan waar de kans groot is om leeuwen, cheeta's, olifanten, giraffes en de verschillende antilopensoorten te zien. Terug in het kamp heeft u de mogelijkheid om de nachtdieren van Etosha te zien bij de aangrenzende waterhole. Verder geniet u om het kampvuur van een door de gids zelf gemaakte maaltijd.

Dag 9, Okavango River.
Met het vertrek vanuit Etosha rijdt u diep in het gebied van de bosjesmannen en bezoekt u de Living museum van de Ju'Hoansi-San. Een lokale Bushman community welke de gelegenheid geeft om deel te namen aan hun dagelijkse activiteiten. Hier leert u over de tradities en cultuur van de Bosjesmannen. U maakt met de jagers een korte wandeling in de omgeving van het dorpje. Na de lunch vertrekt u naar Rundu waarna u door rijdt naar de oevers van de Okavango river. verwacht aankomst zal laat in de middag zijn. Tijd om nog even te relaxen bij het zwembad en om naar de geluiden van moeder de natuur te luisteren.

Dag 10, Mahangu NP
Vandaag reist u verder oostwaarts en vervolgt u uw weg via de Caprivi strip naar Mahangu Lodge. Voordat u vertrekt is er echter nog de mogelijkheid om bij de lodge deel te nemen aan optionele excursies zoals een vroege bootcruise of een bezoek aan Mbunza Living Museum bestaande onder andere bestaande uit een culturele school voor de lokale Kovango bevolking. Vanmiddag maakt u een game drive in het Greater Bwabwata NP waaronder ook Mahangu NP valt. U heeft de mogelijkheid om onder andere olifanten, roan, kudu en buffels te spotten.

Dag 11, Maun, Botswana.
U verlaat de Caprivi en rijdt naar Maun in Botswana. U overnacht in Thamalakana Lodge of vergelijkbare lodge. Maun is uitvalsbasis voor een bezoek aan de noordelijke parken van Botswana, zoals Moremi en de Okavango Delta. Relax bij de lodge en geniet van het uizicht en de zonsondergang. Ook hier kunt u gemakkelijk vogels spotten en eventueel optioneel een begeleide wandeling maken in de omgeving van de lodge. Voor wie wil is er ook een mogelijkheid om een optionele scenic flight boven de Delta te maken. 

Dag 12 en 13, Khwai River
Na het ontbijt maakt u een mokoro excursie door de uitlopers van de Okavango Delta. Na deze excursie vertrekt u naar het Bedouin Tented Camp in de Khwai Regio. Het kamp ligt tussen Chobe National Park en Moremi National Park in. Later in de middag vertrekt u dan voor een game drive in de hoop dat u, wanneer het donker is, de aanwezige nachtdieren spot. In dit gebied leven onder andere leeuwen, luipaarden, de kleinere Afrikaanse wilde kat. De volgende maakt u game drives in het Khwai River gebied. Dit gebied is een uitstekend gebied om wild te spotten. Hier kunt u van grote kuddes olifanten, leeuwen, nijlpaarden en nog veel meer genieten. Na een dag vol avontuur en ontmoetingen met wilde dieren rijdt u tegen de avond via een avontuurlijke route weer terug naar het kamp. Dag 13 staat in het teken van een volle dag game drive.

Dag 14, Nata
De bush laat u achter u en oostwaarts rijdt u richting de Makgadikgadi Pans. Wanneer de omstandigheden het toelaten rijden we over de zoutpannen. Na het bezoek aan deze weidse onherbergzame omgevingen, rijdt u door richting Nata Bird Sanctuary. 

Dag 15 en 16, Chobe NP
Vandaag rijdt u naar het noorden naar Chobe National Park. Gedurende de rit is de kans groot wilde dieren zoals olifanten te spotten. Chobe National Park is het op één na grootste nationale park van Botswana met een afmeting van 10,566 vierkante kilometer en herbergt de grootste concentratie wilde dieren in Zuidelijk Afrika. Vanmiddag is er gelegenheid om deel te nemen aan optionele excursies of kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad. Op dag 16 maakt u een ochtend game drive in het park. In de middag maakt u een sunset cruise op de Chobe rivier welke u gelegenheid geeft om van dichtbij te genieten van hetgeen Chobe te bieden heeft en om een prachtige zonsondergang boven de rivier te zien.

Dag 17 en 18, Hwange National Park, Zimbabwe
U vertrekt uit Botswana om Zimbabwe binnen te rijden en door te rijden naar Hwange National Park. Hwange National Park is een prachtig park. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen, leven hier naast de antilopensoorten en roofdieren. Dag 18 staat in het teken van een volle dag game drive.

Dag 19, Victoria Falls, Zimbabwe.
U verlaat Hwange NP en rijdt terug naar Victoria Falls in Zimbabwe. Een brengt een bezoek aan de Victoria Watervallen.. Verder heeft  u de gelegenheid om deel te nemen aan diverse optionele activiteiten zoals White Water rafting, Bungee jumping, etc.

Dag 20, Victoria Falls, Zimbabwe.
Na het ontbijt eindigt deze 20-daagse lodge safari.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het betreffende jaar 2018 en 2019 


Uitleg local payment. Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het be gin van de reis af aan de gids. Hierm ee komt een groo t deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.
Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Wildlife Breakaway (15) Zimbabwe/Botswana 3.200 2.900 2019 2018
Botswana Untouched (9) Botswana/Zimbabwe 2.370 2.195 2019 2018
Botswana Untouched (13) Zuid-Afrika/Bots/Zimbab. 3.210  2.970 2019 2018
Botswana Explorer (11) Botswana/Zimbabwe 2.450 2.290 2019 2018
Intimate Botswana/Zimb (15)  Botswana/Zimbabwe 4.060 4.530 2019 2018
Rediscover Zimbabwe (13) Zimbabwe 3.500 --- 2019 ---
Wonders Garden Route (7) Zuid-Afrika 1.220 999 2019 2018
World in one Country (20) Zuid-Afrika 2.685 2.240 2019 2018
Namibia Lodge Safari (11) Namibie 2.175 2.175 2019 2018
Delta & Desert Discovery (17)  Namibie/Botswana ---  3.410 ---- 2018
Great Trans African (13) Kaapstad/Namibie 4.100  3.690 2019 2018
Southern Skies (15) Vict Falls - Swapopmunt  2.959 2.690 2019 2018
Southern Experience (24) Victoria Falls - Kaapstad   3.995 3.595 2019 2018
Northern Skies (15) Swapopmunt - Vict Falls  2.959 2.690 2019 2018
Northern Explorer (22) Kaapstad - Victoria Falls  --- 2.665 ---- 2018
Northern Experience (24) Kaapstad - Victoria Falls  3.995 3.595 2019 2018
           « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap