Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze lodge safari door Namibië, Botswana en Zimbabwe is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze lodge safari is gegarandeerd bij 4 deelnemers. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Vertrek 2020

20 januari
18 februari
27* maart
09 april
25 mei
04 en 29* juni
17 en 28 juli
10 en 19* augustus
05* en 17 september 
03*, 20* en 26 oktober
09* en 14 november
08 december

* = incl. duitstalige vertaler/gids (meerprijs € 105,00)
VET = gegarandeerd vertrek  

Safari prijs p.p. 2020

€ 4.100,00 p.p. op basis van twee personen. Plus lokale bijdrage van € 320 USD.

Single Suppl.: € 860,00.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 100,00 p.p..

Inbegrepen bij deze safari

Maaltijden, vervoer en transfers volgens reisschema, accommodatie in lodges, resorts en tented camps, activiteiten en game drives volgens reisschema.

Niet inbegrepen bij deze safari

Maaltijden niet volgens reisschema, optionele activiteiten, drankjes, wasgoed, verzekeringen, noodzakelijke vluchten.

Vliegtickets

De heenvlucht naar Windhoek en de vlucht terug vanaf Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site. Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana en Namibie heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

21-daagse Great Trans-African lodge safari door Namibië, Botswana en Zimbabwe

Deze lodge safari begint in Windhoek en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe en u reist door Namibië, Botswana en Zimbabwe. U ervaart de cultuur, de landschappen en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika en u verblijft in comfortabele lodges, resorts of tented camps. Ervaar de schoonheid van het ongerepte Afrika met deze onvergetelijke lodge safari.
Deze lodge safari heeft alles in zich. De eerder genoemde wilde dieren, de cultuur, de bush, maar ook pittoreske plaatsjes, lokale markten, adembenemende kusten en strand. Deze Afrikaanse indrukken blijven een levenlang bij u.

Maatwerk: Hoewel deze lodge safari gedurende het hele jaar vaste vertrekdatums heeft, is het ook mogelijk om deze safari met een eigen groep te maken en te vertrekken op aangepaste datums. Voor vrijblijvende informatie kunt u contact met ons opnemen.

Hoogtepunten

Victoria Falls, Caprivi Strip Wildlife, culturele ervaring bij Rundu, Etosha National Park, Kaokoland, Himba's, Damaraland, woestijn olifanten, Swakopmund, Waterberg, Okavango Delta, Khwai River en Moremi, Magkadigkadi Pans en Chobe National Park, Hwange National Park.

Korte beschrijving

Dag 1, Windhoek
Na aankomst op het vliegveld van Windhoek wordt u ontvangen en welkom geheten. U wordt naar uw accommodatie gebracht om even te relaxen na de vlucht. Om 18:00 uur maakt u kennis met de gids en de rest van de groep en geeft de gids een pre-departure briefing.

Dag 2 en 3, Sossusvlei
U brengt een bezoek Namib Naukluft NP en aan werelds hoogste duinen in Sossusvlei. Bij zonsopkomst kleuren de 300 meter hoge duinen prachtig rood op. Een spectaculair gezicht en een unieke gelegenheid voor een prachtige foto. Met een beetje geluk staat er zelfs water in de valley. Tevens bezoekt u Deadvlei en Sesriem Canyon. Sesriem Canyon is een canyon welke gedurende miljoenen jaren is uitgeslepen door de Tsauchab rivier. 

Dag 4 en 5 Swakopmund
U rijdt door het droge landschap van Namib Naukluft naar het noord/westen richting naar Swakopmund gelegen aan de Atlantische Oceaan. U maakt een tussenstop in Walvis Bay waar verschillende soorten vogels waaronder flamingo's kunnen worden gespot. Aankomst in Swakopmond is in de namiddag en u heeft tijd om de speciale atmosfeer van Swakopmund op te snuiven of om het strand te ver kennen. Op dag 5 zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan optionele activiteiten.

Dag 6, Etosha
U verlaat het Waterberg Plateau en rijdt via de Cheetah Conservation Fondation (CCF) bij Otjiwarango naar Etosha. CCF is een internationaal erkend centrum voor onderzoek en educatie naar Cheeta's en hun eco-systeem. U bezoekt het bezoekers centrum waarna u weer verder rijdt richting Etosha.

Dag 7 en 8, Etosha National Park
Na het ontbijt rijdt u verder naar het meest bekende nationale park van Namibië, zijnde Etosha National Park. In Etosha verblijft u twee nachten. Wanneer het donker is zullen de geluiden van de wilde dieren indruk op u maken. Overdag maakt u game drives en gaat u op zoek naar misschien wel de 'Big 5'. Tijdens uw zoektocht rijdt u onder andere naar Etosha Pan waar de kans groot is om leeuwen, cheeta's, olifanten, giraffes en de verschillende antilopensoorten te zien. Terug in het kamp heeft u de mogelijkheid om de nachtdieren van Etosha te zien bij de aangrenzende waterhole. Verder geniet u om het kampvuur van een door de gids zelf gemaakte maaltijd.

Dag 9, Okavango River.
Met het vertrek vanuit Etosha rijdt u naar het noorden naar Rundu en bezoekt Mbunza Living museum, een traditionele "cultural school" van de lokale Kavango bewoners.  Na dit bezoek rijdt u door naar de oevers van de Okavango river. Verwachtte aankomst zal in de late namiddag zijn. Tijd om nog even te relaxen bij het zwembad en om naar de geluiden van moeder de natuur te luisteren.

Dag 10, Caprivi
Vandaag reist u verder oostwaarts de Caprivi strip in. Voor vetrekt heeft u eerst nog de gelegenheid om deel te nemen aan een optionele (boot)excursie. Na aankomst bij uw accommodatie staat er een sunset bootcruise naar Popa Falls op het programma.  

Dag 11, Mahangu
Vanmorgen rijdt u naar Mahangu NP welke is gelegen naast de Okavango rivier. U maakt een ochtend game drive in Greater Bwabwata NP welke zich uitstrekt van de Kavango rivier in het westen tot de Kwando rivier in het oosten en overgaat in het Mahangu Game Reserve. Dieren welke hier gespot kunnen worden zijn onder andere olifanten, roan antilope, kudu, buffels en een rijk vogelleven. In de middag keert u terug naar de lodge en kunt u de rest van de middag relaxen.

Dag 12, Maun, Botswana.
U verlaat de Caprivi en rijdt naar Maun in Botswana. U overnacht in Thamalakana Lodge of vergelij kbare lodge. Maun is uitvalsbasis voor een bezoek aan de noordelijke parken van Botswana, zoals Moremi en de Okavango Delta. Relax bij de lodge en geniet van het uizicht en de zonsondergang. Ook hier kunt u gemakkelijk vo gels spotten en eventueel optioneel een begeleide wandeling maken in de omgeving van de lodge. Voor wie wil is er ook een mogelijkheid om een optionele scenic flight boven de Delta te maken. 

Dag 13 en 14, Khwai River
Na het ontbijt maakt u een mokoro excursie door de uitlopers van de Okavango Delta. Na deze excursie vertrekt u naar het Bedouin Tented Camp in de Khwai Regio. Het kamp ligt tussen Chobe National Park en Moremi National Park in. Later in de middag vertrekt u dan voor een game drive in de hoop dat u, wanneer het donker is, de aanwezige nachtdieren spot. In dit gebied leven onder andere leeuwen, luipaarden, de kleinere Afrikaanse wilde kat. De volgende maakt u game drives in het Khwai River gebied. Dit gebied is een uitstekend gebied om wild te spotten. Hier kunt u van grote kuddes olifanten, leeuwen, nijlpaarden en nog veel meer genieten. Na een dag vol avontuur en ontmoetingen met wilde dieren rijdt u tegen de avond via een avontuurlijke route weer terug naar het kamp. Dag 13 staat in het teken van een volle dag game drive.

Dag 15, Nata
De bush laat u achter u en oostwaarts rijdt u richting de Makgadikgadi Pans. Wanneer de omstandigheden het toelaten rijden we over de zoutpannen. Na het bezoek aan deze weidse onherbergzame omgevingen, rijdt u door richting Nata Bird Sanctuary. 

Dag 16 en 17, Chobe NP
Vandaag rijdt u naar het noorden naar Chobe National Park. Gedurende de rit is de kans groot wilde dieren zoals olifanten te spotten. Chobe National Park is het op één na grootste nationale park van Botswana met een afmeting van 10,566 vierkante kilometer en herbergt de grootste concentratie wilde dieren in Zuidelijk Afrika. Vanmiddag is er gelegenheid om deel te nemen aan optionele excursies of kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad. Op dag 16 maakt u een ochtend game drive in het park. In de middag maakt u een sunset cruise op de Chobe rivier welke u gelegenheid geeft om van dichtbij te genieten van hetgeen Chobe te bieden heeft en om een prachtige zonsondergang boven de rivier te zien.

Dag 18 en 19, Hwange National Park, Zimbabwe
U vertrekt uit Botswana om Zimbabwe binnen te rijden en door te rijden naar Hwange National Park. Hwange National Park is een prachtig park. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen, leven hier naast de antilopensoorten en roofdieren. Dag 18 staat in het teken van een volle dag game drive.

Dag 20, Victoria Falls, Zimbabwe.
U verlaat Hwange NP en rijdt terug naar Victoria Falls in Zimbabwe. Een brengt een bezoek aan de Victoria Watervallen.. Verder heeft  u de gelegenheid om deel te nemen aan diverse optionele activiteiten zoals White Water rafting, Bungee jumping, etc.

Dag 21, Victoria Falls, Zimbabwe.
Na het ontbijt eindigt deze 21-daagse lodge safari.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor 2020 


Uitleg local payment. Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het be gin van de reis af aan de gids. Hierm ee komt een groo t deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale com munities profiteren me e .

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.
Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2021 2020
Wildlife Breakaway (15) Zimbabwe/Botswana   3.200   2020
Botswana Untouched (9) Botswana/Zimbabwe   2.370   2020
Botswana Untouched (13) Zuid-Afrika/Bots/Zimbab.   3.210   2020
Botswana Explorer (11) Botswana/Zimbabwe   2.450   2020
Intimate Botswana/Zimb (15)  Botswana/Zimbabwe   4.090   2020
Grand Zimbabwe Zimbabwe   3.500   2020
Wonders Garden Route (7) Zuid-Afrika   1.220   2020
World in one Country (20) Zuid-Afrika   2.685   2020
Great Trans African (21) Kaapstad/Nam./Bots/Zim.   4.100   2020
Southern Skies (15) Vict Falls - Swapopmunt    2.995   2020
Southern Experience (24) Victoria Falls - Kaapstad     3.995   2020
Southern Experience fly-in (21) Victoria Falls - Kaapsted   3.995   2020
Northern Skies (15) Swapopmunt - Vict Falls    2.995   2020
Northern Experience (24) Kaapstad - Victoria Falls    3.995   2020
Northern Experience fly-in  Kaapstad - Victoria Falls    3.995    2020
Botswana Safari & Cycling (12) Johb. - Botswana - Zim   6.300   2020« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap