Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze privé kampeersafaris in Botswana kan op elke gewenst moment vertrekken. Advies is om ruim op tijd te reserveren/boeken. 

Aantal deelnemers

U reist tijdens deze privé kampeersafari in Botswana met een eigen samen te stellen groep. Afhankelijk van het type safari is er een maximaal aantal deelnemers.

Prijsindicatie 2020

Prijzen zijn in USD

2 personen
$ 3.975,00 p.p.

4 personen
$ 3.290,00 p.p.

6 personen
$ 3.095,00 p.p.

prijsindicatie 2020 verlenging *)

2 personen
$ 600,00 p.p.

4 personen
$ 575,00 p.p.

6 personen
$ 400,00 p.p.

*) prijzen alleen geldig bij verlenging

Flexibiliteit

Bij ieder safaritype kunnen lokale omstandigheden het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht.

Inbegrepen bij de prijs

Ruime safaritenten, stretchers, beddengoed, entreegelden parken en maaltijden volgens programma, professionele Engelstalige gids (kok en assistenten), open 4x4 safari auto, acitiviteiten conform programma en drankjes (exclusief premium drankjes).

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachting in bijvoorbeeld Victoria Falls of Livingstone, maaltijden niet volgens schema, premium drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten).

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun niet bij de prijs op aanvraag inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort
Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

Prive kampeersafari Botswana

Een privé kampeersafari door Botswana is wat veel mensen tot de verbeelding spreekt. Vaak is deze vorm van safari in Botswana onbetaalbaar of op zijn minst erg duur. Going Africa Safaris heeft de juiste ingang gevonden om een privé kampeersafari door Botswana betaalbaar te houden. Dit kan alleen maar omdat we zelf erg veel door Botswana reizen en lokaal ook de goede contacten hebben.

Wie wil er niet een eigen route en in eigen tempo maximaal profiteren van wat de bush in Botswana te bieden heeft. We adviseren om minimaal 2 nachten op één plek te blijven om zodoende de omgeving goed te leren kennen en de dieren een kans te geven om zich te laten zien. Met een langer verblijf op een plek helpt u het geluk een beetje om bijzondere dingen te zien. Deze privé kampeersafari door Botswana is vooral geschikt voor kleine groepjes tot 6 personen voor familie en vrienden.  Om tijdens deze privé kampeersafari in Botswana de gewenste privé campsites (HATAB of BOGA) te kunnen boeken is een vroege voorbereiding gewenst. Boekt u later, dan zijn de campsites in de regel afhankelijk van beschikbaarheid. Tijdens de game drives wordt er zeker niet op een uurtje gekeken en u mag er van overtuigd zijn dat uw ervaren gids u optimaal en geheel privé laat genieten van wat Botswana te bieden heeft.

De campsites in de parken liggen op speciaal aangewezen plekken midden in de bush zonder omheining en de kans dat dieren uw campsite bezoeken is groot. Geniet van de duisternis met alleen wat licht van de maan en van het kampvuur. Een prachtige manier om van de sterrenhemel te genieten en de geluiden van de dieren die regelmatig uw campsite bezoeken. Een pure beleving die u niet snel ergens anders zult vinden.

Ondanks de zeer aantrekkelijke prijs heeft deze privé kampeersafari toch de volgende voordelen.
# U overnacht in 3x3 meter tenten
# U slaapt op stretchers
# En-suite toilet en privé douche (waar mogelijk) per tent.
# Mess tent om hitte en eventueel regen tegen te gaan.
# U hoeft niet mee te helpen het camp op te bouwen of af te breken.
# Drankjes zoals water, frisdrank, bier en wijn zijn inbegrepen.
# Er gaat een camp assistent/kok mee

Nog niet overtuigt, vraag snel een offerte aan. De onderstaande safari is een veelgebruikte voorbeeld safari. Natuurlijk kunnen we deze naar uw wensen aanpassen.

Tip

Deze safari is ook voor vogelaars erg interessant in de periode november t/m maart wanneer Botswana het groene seizoen kent en het vogelleven rijk is met ook diverse gemigreerde vogels uit andere delen van de wereld.

Voorbeeld reisschema

Dag 1: Maun
Na aankomst in Maun wordt u op het vliegveld ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Island Safari Lodge of vergelijkbaar. (O)

Dag 2, 3, 4 en 5: Khwai area/Moremi
Vanochtend vertrekt u vroeg naar Moremi Wildreservaat. Vier nachten blijft u in deze gebieden om op zoek te gaan in het misschien wel mooiste natuurgebied wat Zuidelijk Afrika te bieden heeft. De campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met de zaklantaarn om u heen en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden. Rondom het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met diverse game drives waarbij u op zoek gaat naar de wilde dieren. Op het heetst van de dag bent u weer terug op uw campsite voor uw brunch/lunch die weer op een voort reffelijke wijze door de kok is samengesteld. Moremi Game Reserve ligt aan de oostkant van de Okavango Delta. Is Botswana al ons favoriete safariland, Moremi is weer ons favoriete deel van Botswana om safari’s te maken.
Moremi Game Reserve is met een oppervlakte van 5000 km² ongeveer een vijfde deel van de Okavango Delta. Moremi behoort samen met Chobe tot de wildrijkste gebieden van Botswana met honderden diersoorten. Moremi Game Reserve is onder te verdelen in drie verschillende gebieden qua landschap en Moremi is daarom zeer afwisselend. Dit maakt Moremi Game Reserve tot een veelzijdige en indrukwekkende bestemming waarbij alle gebieden speciale aandacht verdienen.
Zo is door heel Moremi de invloed van water merkbaar en van invloed op het gedrag van de dieren. De drie gebieden zijn Mboma Island, Khwai en Xakanaxa.
Khwai Community Area grenst aan Moremi en wordt alleen door de Khwai rivier van elkaar gescheiden. Dieren hebben zo de bewegingsvrijheid die het Moremi en Khwai gebied zo aantrekkelijk maken. Het Khwai gebied is genoemd naar de gelijknamige rivier. Zeker in de droge periode is Khwai River van levensbelang voor de grote aantallen dieren in dit gebied. Khwai area grenst naast Moremi Game ook aan Chobe NP. Khwai rivier wordt steeds smaller naarmate de rivier dieper Chobe NP ingaat. De waterstand is afhankelijk van het water uit de Okavango Delta. In dit gebied maakt u ook een mokoro excursie.
Overnachting: kamperen 2 x 2 nachten in verschillende gebieden (O, L, D)

Dag 6, 7 en 8: Savuti
Vanuit Khwai/Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Tijdens deze transfers is het gedurende de hele weg mogelijk om wildlife te spotten. Savuti is het gebied om te verkennen. Savuti is vooral populair geworden door de “olifantendoders van Savuti”. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft om eens in de paar dagen een olifant te doden. Inmiddels heeft deze groep van 28 leeuwen zich gesplitst. Sinds een kleine 30 jaar bevatte Savuti Channel tot voor kort weer water. De dode bomen die in Savuti stonden, vormden een vreemd beeld in het kanaal wat veel dieren trekt.
Savuti Marsh had ook weer water en in korte tijd werd de Marsh herontdekt door een groot aantal dieren, waaronder ook veel watervogels. Wie had destijds gedacht dat er in Savuti het geluid van een visarend waarneembaar zou zijn. Kortom Savuti kan in de loop van de jaren zeer interessante gedaanteverwisseling ondergaan.
Momenteel is Savuti Channel echter weer droog komen te liggen wat veel voordelen heeft om wildlife te spotten omdat deze gebruik moeten maken van de weinige in gebruik zijnde artificial waterholes.
Verder is Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rots formaties, waar regelmatig luipaarden worden gespot, te ontdekken. Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 9 en 10: Chobe River Front.
U verplaatst zich via Chobe Forest Reserve naar Chobe River Front. Weer een heel ander gebied waar u ook erg veel olifanten gaat zien. In Chobe komen vrijwel alle in Zuidelijk Afrika levende dieren voor, een enkele uitzondering als de neushoorn daargelaten. Er is echter slechts één dier dat in één adem met Chobe wordt genoemd en dat is de olifant. Met 40.000 tot 60.000 exemplaren is de olifantenpopulatie van Chobe verreweg de grootste ter wereld. Andere diersoorten die in groten aantallen voorkomen, zijn de buffel, impala, gnoe, hartebeest, zebra en giraffe. Van de talloze antilopensoorten in het gebied vallen drie zeldzame op: sitatoenga, lechwe en poekoe.
Een bijzondere plaats neemt de Afrikaanse wilde hond in. Op deze bedreigde diersoort werd tot voor kort op grote schaal jacht gemaakt wegens de vermeende schade die het dier aan de lokale veestapels zou toebrengen. Naar schatting de helft van de in Afrika voorkomende wilde honden leeft in de driehoek Chobe-Moremi-Hwange.
Er komen in Chobe 350 soorten vogels voor. De beste plek om vogels te kijken, is in de omgeving van de rivieren in het park. Ook is Chobe River Front uitermate geschikt voor een bootsafari. De kans om olifanten in de rivier over te zien steken is groot. Tijdens uw verblijf in dit gebied is een bootsafari opgenomen.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 11: Kasane
Einde van de safari en u wordt in Kasane naar een eenvoudige lodge gebracht om uw spullen weer op orde te kunnen brengen, even te relaxen en weer op te frissen. Ook een dag om al even terug te denken aan de ervaringen van de afgelopen safari.
Overnachting: Water Lily lodge of vergelijkbaar (O).

Dag 12: vertrek
Transfer naar het vliegveld van Kasane voor uw vlucht naar Johannesburg waarna vervolg vlucht naar Nederland.

Eventuele verlenging

Vind u twee weken nog niet voldoende en wilt u ook een andere gebied in Botswana zien, dan is onderstaande verlengingsmogelijkheid naar Central Kalahari Game Reserve aan te bevelen. We adviseren deze verlengingsmogelijkheid op te nemen voor dag 2 in bovenstaand reisschema. 

Dag 1 - verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Vanochtend vertrekt u meteen naar het eerste hoogtepunt van deze prive kampeersafari door Botswana. Het grootste wildreservaat van Botswana staat op het programma. Vier nachten om te genieten van de vlaktes en de hier levende dieren. In Central Kalahari is de rit naar de campsite toe is al een game drive. Na de lunch en in de namiddag maakt u een tweede game drive om dit gebied van de Kalahari alvast meer te verkennen.
Bij terugkomst is er al een kampvuur en is de assistent gids c.q. kok al bezig met uw eerste diner in de bush. Water en communicatiemiddelen voor de komende dagen zijn beperkt.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 2 - verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Tijdens de eerste volle dag in Central Kalahari geniet u via twee lange game drives van de onmetelijke vlaktes en de onbegrensde schoonheid van de Kalahari. Dit is een safari in de meest pure vorm. Dieren zoals de Oryx en de Springbok gaat u na het bezoek aan de Kalahari niet meer zien. Verder gaat u op zoek naar de hier levende dieren waaronder de leeuw, cheeta en misschien wel de wilde honden of een caracal. Maar laat u vooral verrassen door de weidsheid en het gevoel in een omgeving te zijn van pure wildernis.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 3 - verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Ook vandaag staat in het teken van game drives en verkenning van ander e gebieden. Diverse gebieden beschikken over een waterhole. Zeker in het droge seizoen zal een waterhole veel aantrekkingskracht hebben op de dieren uit de verre omtrek. Nadat het heetste gedeelte van de dag voorbij is, vertrekt u voor de tweede game drive van vandaag. Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 4 - verlenging: Central Kalahari Game Reserve 
Langzamerhand begint u aan de nachtelijke geluiden van de bush te wennen en staat u heerlijk uitgerust op. Een eerste bakje koffie en een klein ontbijt staan voor u klaar. Het begin van een laatste volle dag in de Kalahari. Zodra de eerste signalen van een opkomende zon merkbaar zijn begint de game drive. Leopard Pan, Sunday Pan en overige kleinere Pans staan op het programma. De gids volgt sporen die uw pad kruisen in de hoop iets bijzonders te ontdekken. Tegen het einde van de ochtend komt u we weer terug op de camp site. Het eerste wat gedaan wordt is een kampvuur maken om een h eerlijke uit gebreide lunch op te maken. Na een paar uurtjes relaxen vertrekt u voor een tweede game drive. Opnieuw speurt u Leopard Pan, Sunday Pan of een van de andere pannen af naar dieren.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 5 - verlenging Maun
Via een game drive verlaat u Central Kalahari. Wie weet zien we nog iets bijzonders tijdens de rit het park uit. Het zal niet de eerste keer zijn. De rest van de ochtend staat in het teken van een terugkeer naar Maun. Picknick lunch gebruikt u ergens onderweg naar Maun en voordat u Maun weer heeft bereikt. In Maun kunt u nog wat inkopen doen alvorens u naar de plek wordt gebracht waar u overnacht en u kunt voorbereiden op het volgende deel van de safari.
Overnachting: Island Safari Lodge of vergelijkbaar (O)

Back-up vehicle?

Normaal wordt er gebruikt gemaakt van een trailer (aanhanger) om uw bagage en kampeerequipment in op te slaan.  
U kunt ervoor kiezen om tijdens deze semi-luxe kampeersafari door Botswana gebruik te maken van een zogenaamde back-up vehicle.  Voordeel van een back-up vehicle is dat u op transferdagen niet hoeft te wachten totdat het camp weer is afgebroken en de auto/trailer weer is ingepakt. Samen met de gids heeft u dan de mogelijkheid om ook deze tijd optimaal te benutten en op game drive te zijn terwijl de camp-assistenten het camp opruimen en verplaatsen naar de volgende bestemming.
U zult begrijpen dat hier wel extra kosten zoals auto, benzine, personeel, entrees, etc…… aan zijn verbonden.

Voor de reguliere 12-daagse safari is dat USD 1.300,00 per groep. Boekt u ook de verlenging naar Central Kalahari, dan worden de totale kosten voor de back-up vehicle USD 2.000,00 per groep.

Een prive kampeersafari boeken?

Een unieke, complete en betaalbare privé kampeersafari in Botswana start bij Going Africa Safaris.
Neem vrijblijvend contact met ons op en samen met u werken we een unieke en rustige privé kampeersafari door Botswana voor u uit.

Zoals eerder aangegeven zijn campsites vaak vroeg volgeboekt. Wacht dus niet tot kort voor uw vertrek van uw vakantie om met de voorbereidingen te beginnen.« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap