Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze speciale kampeersafari door Botswana is een groepsreis met een vaste vertrekdatum.

Aantal deelnemers

Deze speciale kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Vertrekdata / prijzen 2020

Deze speciaal op maat gemaakte kampeersafari kost € 2.895,00 p.p.
De safari begint op 10 september 2020 (dag 1) met de aankomst in Maun.

Er is een single toeslag van toepassing van € 130,00 p.p. Wanneer u aangeeft niet bereid te zijn een tent te delen.

Vaker mee geweest op de special?

Bent u vaker met de special meegeweest, dan bieden wij u een lagere prijs aan, zijnde € 2.795,00 p.p.

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf uw tent opzet en afbreekt en waarnodig een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Bij de prijs is inbegrepen alle vervoer per open 4x4, accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge), entreegelden, maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en een professionele gids.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachtingen, maaltijden niet volgens schema, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten en overige excursies bij de Victoria watervallen. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten). Slaapzak en kussen zijn te huur tegen een meerprijs van € 20,00 voor de hele reis. Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00. Een transfer naar het vliegveld in Livingstone kunnen we ook voor u regelen voor € 18,00 p.p.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun en Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. De vliucht terug is vanaf Victoria Falls via Johannesburg naar Nederland/Belgie.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en een eventuele overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen kunne regelmatig wijzigen.Printen | E-mail

19-daagse Botswana speciale kampeersafari in september 2020

Deze speciale op maat gemaakte kampeersafari door Botswana start in Maun met een vertrek naar Central Kalahari Game Reserve en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe. Deze avontuurlijke speciale kampeersafari behoort tot de top kampeersafari's uit ons gehele aanbod. Deze avontuurlijke kampeersafari bestaat alleen maar uit hoogtepunten. We kiezen ervoor om op het merendeel van de locaties meerdere nachten te verblijven. Hier komt ons motto "less is more" geheel tot zijn recht. Geen haastwerk maar in alle rust genieten van elk hoogtepunt. Een top safari dus! De kampeersafari concentreert zich vooral op het noorden van Botswana zonder andere aantrekkelijke parken (zoals Central Kalahari Game Reserve) te vergeten. Overnachten doen we waar het mogelijk is op speciale (HATAB) Hatab campsites Botswana campsites waardoor u het gevoel krijgt compleet en exclusief in de prachtige natuur op te gaan. Zoals eerder geschreven eindigt uw avontuur in Victoria Falls. In Victoria Falls overnacht u in een lodge. Vanaf hier kunt u de Victoria watervallen bezoeken en heeft u een keuze om deel te nemen aan diverse excursies (optioneel). Kiest u voor deze safari, dan kiest u om het maximale uit uw kampeersafari in Botswana te halen. Geen hele dagen in de auto voor transfers. U blijft langer op een plek in het park waardoor u veel meer geniet van de omgeving en veel meer kans hebt om bijzondere dingen te zien. Dit is een pure beleving van natuur, wildlife en avontuur. Neem een kijkje bij de foto's van vorige specials en bij de reacties over deze speciale kampeersafari in Botswana. Een kampeersafari voor degenen die meer wil halen uit een avontuur in Botswana.


Bekijk ook eens de reacties op de website hoe eerdere reizigers de eerdere 15 edities van de speciale kampeersafari door Botswana hebben ervaren.
Voor 2020 zijn er momenteel nog 6 plaatsen vrij waarvan er momenteel 6 in optie staan. Heeft u belangstelling, neem gerust contact op.

Sterke punten van deze special zijn:

* Geen lange en vermoeiende transfers vanuit Johannesburg v.v. met veel tijdsverlies 
* Perfect vervoer met 360 graden uitzicht voor een avontuurlijke safari
* Langer op een plek, rustiger reistempo en tijd om gebieden goed te ontdekken
* Behalve in Livingstone en Maun kampeert u alleen maar in de bush
* geen public- maar HATAB campsites
* We werken met de beste gidsen
* U bezoekt alleen maar hoogtepunten van Botswana.

Routebeschrijving

Dag 1: 10-09-2020, Aankomst in Maun
Na aankomst in Maun wordt u ontvangen door de gids en naar de lodge gebracht. (-)

Dag 2: 11-09-2020, Central Kalahari Game Reserve
Vanochtend vertrekt u meteen naar het eerste hoogtepunt van deze kampeersafari door Botswana. Het grootste wildreservaat van Botswana staat op het programma. Vier nachten om te genieten van de vlaktes en de hier levende dieren. De eerste twee nachten kamperen we in de buurt Letiahau waar een waterhole aanwezig is en de kans op grotere roofdie ren groot in deze droge periode. In Central Kalahari is de rit naar de campsite toe is al een korte game drive. Na de lunch en in de namiddag maakt u een tweede game drive om dit gebied van de Kalahari alvast meer te verkennen. Bij terugkomst is er al een kampvuur en is de assistent gids/kok al bezig met uw eerste diner in de bush. Water en communicatiemiddelen voor de komende dagen zijn beperkt. (O, L, D)

Dag 3: 12-09-2020, Central Kalahari Game Reserve
Tijdens de eerste volle dag in Central Kalahari geniet via twee lange game drives van de onmetelijke vlaktes en de onbegrensde schoonheid van de Kalahari. Dit is een safari in de meest pure vorm. Dieren zoals de Oryx en de Springbok gaat u na het bezoek aan de Kalahari niet meer zien. Verder gaat u op zoek naar de hier levende dieren waaronder de leeuw, cheeta en misschien wel de wilde hond en of een caracal. Maar laat u vooral verrassen door de weidsheid en het gevoel in een omgeving te zijn van pure wildernis. (O, L, D)

Dag 4: 13-09-2020, Central Kalahari Game Reserve
Via een game drive verplaatst u zich naar een heel ander gebied in Central Kalahari. Tegen lunchtijd bereikt u Sunday Pan. Met uitzicht over Sunday Pan wordt hier het tweede kamp in Central Kalahari opgeslagen. Ook hier ligt niet ver van de campsite een waterhole wat in september zeker veel aantrekkingskracht zal hebben op de dieren uit de verre omtrek. Nadat het heetste gedeelte van de dag voorbij is, vertrekt u voor de tweede game drive van vandaag. De omgeving wordt verder ontdekt en natuurlijk wordt de waterhole niet overgeslagen. (O, L, D)

Dag 5: 14-09-2020, Central Kalahari Game Reserve
Langzamerhand begint u aan de nachtelijke geluiden van de bush te wennen en staat u heerlijk uitgerust op. Een eerste bakje koffie en een klein ontbijt staan voor u klaar. Het begin van een laaste volle dag in de Kalahari. Zodra de eerste signalen van een opkomende zon merkbaar zijn begint de game drive. Leopard Pan, Sunday Pan en overige kleinere Pans staan op het programma. De gidsen volgen sporen die ons pad kruisen in de hoop iets bijzonders te ontdekken. Tegen het einde van de ochtend komen we weer terug op onze campsite. Het eerste wat gedaan wordt is een kampvuur maken om een heerlijke uitgebreide lunch op te maken. Na een paar uurtjes relaxen vertrekt u voor een tweede game drive. Opnieuw speurt u Leopard Pan en Sunday Pan af naar dieren en bezoekt u Deception Valley om te genieten van een laatste zonsondergang in Central Kalahari Game Reserve. (O, L, D)

Dag 6: 15-09-2020, Maun
Via een game drive verlaat u Central Kalahari. Wie weet zien we nog iets bijzonders tijdens de rit het park uit. Het zal niet de eerste keer zijn. De rest van de ochtend staat in het teken van een terugkeer naar Maun. Picknick lunch gebruikt u zodra u de verharde weg naar Maun weer heeft bereikt. In Maun kunt u nog wat inkopen doen alvorens u naar Audi Camp gebracht wordt voor een overnachting. (O,L,D)   

Dag 7 en 8: 16 en 17-09-2020, Okavango Delta
Voorzien van proviand en schoongespoeld gaan we op voor de tweede helft van het avontuur. En wat voor een avontuur ligt er nog voor ons! Het begint met een bezoek aan de Okavango Delta. U rijdt tot aan de rand van de Delta. Via smalle kan alen vaart u verder de Okavango Delta in. Voor het eerst maakt u kans om de Lechwe oftewel de moerasantilope te zien. Verschillende vogelsoorten zijn in dit gebied te zien. Maar ook maakt u kans de zeldzame sitatunga, krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Eenmaal dieper in de Delta wordt u opgewacht door een pooler. Deze "taxichauffeur" van de Delta loodst u met zijn mokoro naar een campsite in de Delta waar u de komende twee nachten kampeert. De lagunes vol met waterlelies, papyrus en riet zijn enorm groot en prachtig om te zien. In de vroege ochtend maakt u o. l .v. een gids een wandelsafari of een avontuurlijke vaartocht.
Hier vindt u de tijd om uw eerste indrukken van Botswana te verwerken bij het lezen van een boek of gewoon relaxed te genieten van de natuur. Maaltijden: (O, L, D)

Dag 9: 18-09-2020, Moremi/Kazikini
U vertrekt vroeg in de ochtend uit de Okavango Delta richting Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is misschien wel een van de mooiste en beste wildernis gebieden in Zuidelijk Afrika. Vandaag is wel een langere reisdag. Een andere optie zou zijn om in Maun te overnachten en de volgende dag door te reizen naar Moremi. Een overnachting op Kazakini campsite vlak bij Moremi geeft u echter veel meer het gevoel in de natuur te zitten en de volgende dag is het maar even rijden voordat u in Moremi bent om via een lange gamedrive naar u eerste Hatab campsite te rijden. (O, L, D)

Dag 10 en 13: 19, 20, 21 en 22-09-2020, Moremi
Niet voor niets verblijven we hier vier nachten in Moremi om de verschillende gebieden goed te ontdekken. De eerste twee nachten verblijft u in het Xakanaxa gebied. Vroege gamedrives door het gebied worden de norm. We kamperen op Hatab sites waardoor het speciale gevoel van exclusiviteit en het echte bush gevoel gegarandeerd is. De derde en vierde nacht overnachten we in het Kwai gebied. De Kwai rivier is hier de levensader voor veel dieren. De dagen staan in het teken van een zoektocht naar dieren langs deze rivier. Ook bestaat hier de mogelijkheid om een nightgamedrive te maken. Deze dagen Moremi zullen op u een onuitwisbare indruk maken. (O, L, D)

Dag 14 en 15: 23 en 24-09-2020, Chobe NP, Savuti
Via het pad langs de Khwai rivier vertrekken we voor een avontuurlijke tocht richting Savuti. Savuti ligt in Chobe National Park en is het eerste gebied om te verkennen. Voordat Savuti Channel en Savuti Marsh weer water bevatten, was Savuti vooral populair geworden door de olifantendoders van Savuti. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder was Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij van 16 drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties, waar regelmatig luipaarden worden gespot, te ontdekken. Savuti heeft de laatste jaren een gedaantewisseling ondergaan waardoor de verscheidenheid aan dieren is toegenomen. Zelfs enorme aantallen watervogels bevolken de Marsh. Savuti is een prachtige bestemming op weg naar Chobe River Front (O, L, D)

Dag 16 en 17: 25 en 26-09-2020, Chobe NP, River Front
We vertrekken richting Chobe rivier front en overnachten daar op een Hatab campsite. Onze zoektocht naar de wilde dieren zetten we hier voort. De wilde dieren zijn voor water aangewezen op de Chobe rivier en daarom kamperen we opnieuw tussen de dorstige dieren. Een enkele keer zijn de oevers van de rivier druk bezet met olifanten en zebraŹ¹s. De rest van de dieren houdt zich schuil tussen de struiken en onder de bomen langs de rivier. Net als wij! (O, L, D)

Dag 18: 27-09-2020, Victoria Falls
Rustig breken we ons kamp af om in de loop van de ochtend Chobe NP te verlaten om naar Victoria Falls in Zimbabwe te rijden. Hier heeft iedereen de tijd voor zichze lf. Er is tijd om de Victoria watervallen of curiomarket te bezoeken of deel te nemen aan één van optionele activiteiten. (O,L)

Dag 19: 28-09-2020. Vertrek
Vertrek naar het vliegveld om richting Johannesburg te vliegen en van daaruit richting Amsterdam. Maaltijden: (O) 

Van deze reis hebben we een uitgebreide routebeschrijving van dag tot dag gemaakt.
 
Klik hier voor de uitgebreide dag tot dag beschrijving. 

Verlenging

Wanneer u wilt, is het natuurlijk mogelijk om uw verblijf in Victoria Falls te verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Route kaart

Botswana kampeersafari« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap