Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze comfortabele safari door Botswana is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze comfortabele safari is gegarandeerd bij 4 deelnemers. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Prijzen 2019

 € 3.200,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment € 320,00

Single supplement € 990,00

Meerpijs vertrekdatums met Duitstalige vertaler/gids € 75,00 p.p.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 75,00 p.p.

Vertrek datums 2019

14 januari
7 februari
1 en 29* maart
8*, 11, 15*, 18 en 30 april
3, 14, 17* en 20 mei
3, 6, 14, 23, 26 en 29* juni
3, 8, 11, 17*, 20*, 25 en 28* juli
11, 14*, 17*, 20, 23, 26* en 29 aug.
1, 9, 14, 17, 26* en 29 sept. 
2*, 7*, 12, 19, 22, 25* en 29 okt.
3, 6, 9*, 17* en 22 november
9, 22 en 26 december

* = inclusief duitstalige vertaler/gids
VET = gegarandeerd vertrek

Flexibiliteit

Deze comfortabele safari kan soms het karakter van een expeditie hebben. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. 

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en eventuele overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort
Voor Botswana en Namibie heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

15-daagse Botswana Wildlife Breakaway comfortabele safari

De Botswana Wildlife Breakaway is een 15-daagse comfortabele safari door Botswana met een uitstap naar Hwange National Park in Zimbabwe en Mahangu Nation Park in Namibië. In Botswana bezoekt u de absolute hoogtepunten zoals de Makgadikgadi Pans, Khwai Area, Moremi Game Reserve, Okavango Delta en natuurlijk Chobe National Park. Een comfortabele safari door Botswana met een aaneenschakeling van hoogtepunten. “Break away from the beaten path”, met deze Botswana wildlife Breakaway comfortabele safari. Overnachtingen vinden plaats in chalets of permanente tented camps.

Routebeschrijving

Dag 1, Victoria Falls
Aankomst in Victoria Falls en transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u een vrij programma. Vanavond ontmoet u de gids voor deze safari tijdens een pre-departure bijeenkomst om 18.00 uur.

Dag 2, Victoria Falls
Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies of een bezoek brengen aan de watervallen. 

Dag 3, Caprivi, Namibië
Vandaag vertrekt u na het ontbijt richting de Kazangula border. Na de grensformaliteiten rijdt u via de Caprivi Strip naar de accommodatie voor de komende nacht en welke is gelegen aan de Kwando rivier. U komt in de loop van de namiddag bij de lodge aan vanwaar u van de zonsondergang en u kunt genieten en mogelijk uw eerste nijlpaarden en krokodillen spotten. De omgeving trekt vanwege het water verschillende dieren aan. 

Dag 4 en 5, Okavango Delta, Botswana
Vanmorgen maakt u een vroege game drive in het Greater Bwabwata National Park. Dit park ligt tussen de Kavongo rivier aan de westkant en de Kwando rivier in het oosten. Onderdeel van dit wildlife gebied is Mahangu Game Reserve waar onder andere olifanten, roan antilopes, kudu, en buffels leven. Verder is er een rijk vogelleven.    
Na de game drive is er een transfer naar Botswana. Via de westkant van de Pan Handle vervolgt u de weg in zuidelijke richting naar Etsha 13 waar u ook overnacht. De volgende dag heeft u de gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de Delta. In een mokoro vaart u door de dichte vegetatie en geniet u van de stilte en de flora en fauna. Op een van de eilandjes maakt u een wandeling. Misschien ontmoet u olifanten of andere dieren. Maar tijdens de wandeling krijgt u vooral meer uitleg over dit fraaie natuurgebied. 

Dag 6, Khwai River
Vanmorgen vertrekt u verder zuidwaarts om richting Maun naar het Khwai gebied te rijden. In Maun is er even gelegenheid om nog wat inkopen te doen alvorens u naar Khwai Area rijdt. Khwai Area is “community owned” en grenst aan Moremi Game reserve. Als enige grens loopt de Khwai river tussen beide gebieden. Dieren steken hier regelmatig over en beide gebieden zijn zeer wildrijk door het permanente water. De komende nachten kampeert u in het Khwai Bedouin Camp. 

Dag 7, Khwai River
Een volle dag in de natuur. Een ochtend en middag game drive staan op het programma. Vooral de wegen langs Khwai River, maar ook de achterliggende gebieden worden bezocht tijdens een zoektocht naar de hier levende dieren. Samen met Morem is Khwai het betere, zo niet het beste, gebied om grote hoeveelheden en een diversiteit aan wilde dieren te spotten. U verkent het gebied in een open 4x4 safari auto en voelt zich op deze manier helemaal betrokken bij de natuur. In het Khwai gebied is het ook mogelijk om een night drive te maken. Na het avondeten heeft u dus kans om weer andere dieren te spotten die zich alleen in het donker laten zien. 

Dag 8, Moremi Game Reserve
Nog een volle dag in de natuur. Dit keer vertrekt u via een game drive naar Moremi Game Reserve om daar vandaag de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar de bewoners van dit fantastische en veelzijdige reservaat. De lunch gebr uikt u onderweg en ver in de namiddag eindigt de volle dag game drive weer in uw kamp. 

Dag 9, Nata
Na de laatste dagen Khwai area en het noorden van Moremi te hebben ontdekt en doorkruist op zoek naar wilde dieren, is het vandaag tijd om vroeg te vertrekken om via Maun naar Nata Bird Sanctuary te rijden.
Dit gebied is heel anders dan de laatste dagen en wordt gekenmerkt door de zoutpannen welke in de buurt liggen en onderdeel is van de Great Makgadikgadi. In de latere namiddag bereikt u de accommodatie.

Dag 10 en 11, Chobe
Vanmorgen brengt u nog een bezoek aan Sowa Pan alvorens u naar Kasane en Chobe River Front vertrekt.
De namiddag heeft u een vrij programma en via de lodge kunnen diverse activiteiten geboekt worden. Ook is het mogelijk om heerlijk te relaxen bij het zwembad of het bedrijvige plaatsje Kasane te verkennen.
De volgende ochtend bezoekt u het doorgaans wildrijke gebied Chobe National Park. Chobe National Park wordt via een game drive langs de rivier verkent. Zeker in de droge periode komen grote groepen olifanten hier hun dorst lessen. Verder heeft de rivier grote aantrekkingskracht op veel andere dieren. Na de lunch staat er een bootcruise op het programma. U observeert de wilde dieren nu vanuit een geheel ander perspectief. U heeft maar een klein beetje geluk nodig om in de namiddag families olifanten de waterwegen zien over te steken naar een van de eilandjes en naar het verse gras. 

Dag 12, 13 en 14, Hwange National Park
U vertrekt vanuit Kasane om via Victoria Falls naar Hwange National Park. Hwange National Park is een prachtig park. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen, leven hier naast de antilopensoorten en roofdieren. Wanneer de tijd het toelaat, is het mogelijk om op dag 12 optioneel nog een eerste game drive te maken. De volgende dagen heeft u veel tijd om diverse game drives te maken en gaat u op verkenning in het park. Een zoektocht naar de hier levende dieren en genieten van de rustige omgeving met weinig toeristen. Tevens bezoekt u het Painted Dog Conservation Centra. 

Dag 15, Einde safari
Na het ontbijt wordt u via een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Nederland.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor 2019.

Uitleg local payment

Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan

Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2020
Wildlife Breakaway (15) Zimbabwe/Botswana 3.200 --- 2019 ---
Botswana Untouched (9) Botswana/Zimbabwe 2.370 --- 2019 ---
Botswana Untouched (13) Zuid-Afrika/Bots/Zimbab. 3.210  --- 2019 ---
Botswana Explorer (11) Botswana/Zimbabwe 2.450 --- 2019 ---
Intimate Botswana/Zimb (15)  Botswana/Zimbabwe 4.060 --- 2019 ---
Rediscover Zimbabwe (13) Zimbabwe 3.500 --- 2019 ---
Wonders Garden Route (7) Zuid-Afrika 1.220 --- 2019 ---
World in one Country (20) Zuid-Afrika 2.685 --- 2019 ---
Namibia Lodge Safari (11) Namibie 2.175 --- 2019 ---
Great Trans African (13) Kaapstad/Namibie 4.100  --- 2019 ---
Southern Skies (15) Vict Falls - Swapopmunt  2.959 --- 2019 ---
Southern Experience (24) Victoria Falls - Kaapstad   3.995 --- 2019 ---
Northern Skies (15) Swapopmunt - Vict Falls  2.959 --- 2019 ---
Northern Explorer (22) Kaapstad - Victoria Falls  --- --- ---- ---
Northern Experience (24) Kaapstad - Victoria Falls  3.995 --- 2019 ---
           « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap