ZoekenVeiligheid

Botswana is zeker voor de toeristen een veilig en stabiel land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. Juni t/m november zijn echter top maanden om wilde dieren te zien

Botswana gerelateerde links

- Wikipedia Botswana
- Botswana Tourism
- Botswana Overheid
- BBC Botswana

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Bushways visarend kampeersafari door Botswana is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze visarend kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Vertrekdata / prijzen 2019

€ 1.720,00 (laag seizoen)
09 en 30 januari
20 februari
13 en 27 maart 
10 en 24 april
08 en 22 mei
12 en 26 juni
06 en 20 november
18 december

€ 1.830,00 (hoogseizoen)
10 en 24 juli 
07 en 21 aug.
04 en 18 september
02 en 23 oktober

Single supplement € 110,00 of bij het niet willen delen van een tent.

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf uw tent opzet en afbreekt en waarnodig een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Bij de prijs is inbegrepen alle vervoer per open 4x4, accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge), entreegelden, maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en een professionele gids.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachting in Maun of Livingstone, maaltijden niet volgens schema, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten en overige excursies bij de Victoria watervallen. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten). Slaapzak en kussen zijn te huur tegen een meerprijs van € 20,00 voor de hele reis. Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun of Livingstone zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

11-daagse Bushways visarend of fish eagle kampeersafari

Wij als Bushways specialist organiseren deze avontuurlijke Bushways visarend of fish eagle kampeersafari door Botswana. Uit eigen ervaring durven we te beweren dat de Bushways kampeersafari's de beste prijs/kwaliteit in Botswana hebben. Naast onze, met Bush Ways uitgezette jaarlijkse specials, bieden wij u als Botswana specialist de volgende avontuurlijke kampeersafari aan.

De visarend ofwel fish eagle safari start in Maun en bezoekt meerdere interessante gebieden. Vanuit Maun vertrekt u naar de Okavango Delta. In de Delta kampeert u in het meest waterrijke deel van Botswana.

Hatab campsites BotswanaVanuit de Delta rijdt u via Maun meteen richting Moremi Game Reserve, Savuti (in Chobe) en Chobe River Front. De prachtige wilde dieren zijn hier soms  op enkele meters te bewonderen. Overnachten doet u op speciale HATAB campsites waardoor u het gevoel krijgt compleet in de prachtige natuur op te gaan.

Nadat u ook Chobe National Park (River front) heeft bezocht, reist u af naar Victoria Falls. Overnachten doet u in een lodge vanwaar u de Victoria watervallen kunt bezoeken en een keuze hebt om deel te nemen aan diverse excursies (optioneel).

Routebeschrijving

Dag 1 en 2
U rijdt naar de rand van de Okavango Delta. Via smalle kanalen vaart u verder de Okavango Delta in. Voor het eerst maakt u kans om de Lechwe ofwel de moerasantilope te zien. Verschillende vogelsoorten zijn in dit gebied te zien. Maar ook maakt u kans de zeldzame sitatunga of krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Eenmaal dieper in de Delta wordt u opgewacht door een pooler. Deze taxichauffeur van de Delta loodst u met zijn mokoro naar een campsite in de Delta waar u kampeert. De volgende dag maakt u een wandelsafari of een avontuurlijke tocht met een gids in een mokoro. Maaltijden: O - L - D

Dag 3
U vertrekt vroeg in de ochtend uit de Okavango Delta richting Moremi Game Reserve. Moremi Game Reserve is misschien wel een van de mooiste en beste wildernis gebieden in Zuidelijk Afrika. Vandaag is wel een langere reisdag. Een andere optie zou zijn om in Maun te overnachten en de volgende dag door te reizen naar Moremi. Een overnachting op Kazakini campsite vlak bij Moremi geeft u echter veel meer het gevoel in de natuur te zitten en de volgende dag is het maar even rijden voordat u in Moremi bent om via een lange gamedrive naar u eerste Hatab campsite te rijden. Maaltijden: O - L - D

Dag 4, 5 en 6
Vanochtend rijdt u met de Land Rover het Moremi Wildreservaat in. U gaat hier op zoek naar de dieren in misschien wel een mooiste natuurgebied wat zuidelijk Afrika te bieden heeft. De HATAB campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met de zaklantaarn om u heen en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden. Om het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met zoektochten naar wild. Maaltijden: O - L - D

Dag 7, 8 en 9
Vanuit Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Savuti is het eerste gebied om te verkennen. De laatste jaren is Savuti vooral populair geworden door de“ olifantendoders van Savuti”. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft om eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder is Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness’en Eternal Enem ies’van Dereck en Beverly Joubert . Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties waar regelmatig luipaarden worden gespot te ontdekken. De waterholes worden frequent bezocht door de enorme mannetjes (bull) olifanten. Sta eens een tijdje stil bij een waterhole en zie en geniet hoe rustig en majestueus olifanten het water tot zich nemen. In Savuti overnacht u in het Zwei Zwei gebied of in het centrale deel. E.e.a. afhankelijk van beschikbaarheid.
Na uw avontuur in Savuti reist u door richting Chobe Rivier Front. U bent inmiddels in het noordelijkste deel van het park. Ook hier zijn veel olifanten. Maar buffels zijn hier ook vaak in enorme aantallen te zien. Waar buffels zijn, zijn vaak ook leeuwen. De rivier is er de oorzaak van dat ook veel andere dieren hier vaste bewoners zijn. Genieten dus! Vooral omdat dit de laatste dag in de bush is. Maaltijden: O ‐ L – D

Dag 10 en 11
De wereld buiten de bush wacht u weer op. In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie in Victoria Falls in Zimbabwe en heeft u gelegenheid om de fameuze Victoria watervallen te bezoeken. Maar er zijn bij de watervallen diverse excursiemogelijkheden voordat u de volgende dag terugvliegt naar Nederland. Het tijdstip van aankomst in Victoria Falls is met name afhankelijk van de duur van het regelen van de formaliteiten bij de grens. Vertrekt uw vlucht de volgende dag, overweeg dan een verlenging van uw verblijf in Victoria Falls om meer tijd te hebben voor de excursies en het bezoek aan de watervallen. Al deze excursies zijn voor eigen rekening. Wij informeren u daar graag over. Maaltijden: O

Uitgebreide informatie

Van deze reis hebben we uitgebreide informatie in een PDF-bestand samengesteld. Om deze te lezen heeft u Acrobat Reader nodig. Deze kunt u gratis op internet downloaden.
 
Klik voor de uitgebreide dag tot dag beschrijving op betreffend jaar 2019

Pak uw voordelen bij boeken van 2 personen of meer

Om het vertrek van de safari te halen heeft u een extra overnachting in Maun (€ 70,00 p.p.) nodig.
Na de safari heeft u in Zimbabwe een transfer nodig naar het vliegveld van Victoria Falls (€ 16,00 p.p.)
Deze extra kosten tot maximaal € 86,00 p.p. nemen wij voor onze rekening.

Boekt u ook uw internationale vluchten zelf, dan geven we u een extra factuurkorting van € 100,00.
Uw voordeel is dan in totaal € 136,00 per persoon.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een exact maatwerkvoorstel.

Routekaart

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Al deze safari's staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de betreffende link van de reis er opent zich een nieuwe pagina met de betreffende safari en naar aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) gebieden 2019 2020 2019 2020
Luipaard safari (17) Kalahari, Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe 2.570 ---- link ----
  2.770 ----
Leeuw safari (15) Chobe, Nxai, Okavango,  Moremi, Savuti, Chobe 2.180 ---- link ----
  2.370 ----
Olifant safari (15)  Susuwe, Mahango, Okavango, Moremi, Savuti, Chobe 2.220 ---- link  ----
  2.420 ----
Visarend safari (11) Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe 1.720 ---- link ----
  1.830 ----
Rhino safari (9)  Moremi, Savuti, Chobe 1.380 ---- link ----
  1.470 ----
Buffel safari (8) Moremi, Savuti, Chobe 1.290 ---- link ----
  1.380 ----
Kalahari safari (7) Central Kalahari Game Reserve  1.320 ---- link ----
  1.320 ----
            
Prijs in "groen" is laagseizoen         
            
LUXE KAMPEERSAFARI  USD USD     
Fully Served (7) Moremi, Khwai, Savuti, Chobe  $ 2.490   link ----
    $ 2.640  « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap