Printen | E-mail

Central Kalahari Game Reserve

Central Kalahari is in 1961 gesticht ter bescherming van de San bosjesmannen en niet zo zeer ter bescherming van de dieren. Daarmee moest Central Kalahari een gebied worden waar de San in hun natuurlijke omgeving en op traditionele wijze kon blijven leven. De San leefden oorspronkelijk als jagers en verzamelaars, echter de levensstijl van de San is langzaam maar zeker aan het veranderen.
In het zuiden van Central Kalahari zijn nog enkele nederzettingen. Maar de regering van Botswana moedigt de San aan om meer te integreren in de maatschappij. Dit kan eigenlijk alleen maar wanneer ze het 52.800 km2 grote Central Kalahari Game Reserve verlaten.

Central Kalahari bestaat uit open vlaktes, zoutpannen en oude rivierbeddingen welke het droge landschap van Central Kalahari Game Reserve beheersen.
Met name op de noordelijke grasvlaktes van Central Kalahari zijn duizenden dieren te vinden. Hoewel de dieren vaak wel iets schuwer zijn en het aantal wegen beperkt is, ziet u de dieren vaak wel op iets grotere afstand. Maar bij de verschillende pannen en waterholes speelt dit minder. 
In Central Kalahari leven veel soorten dieren zoals onder andere leeuwen, giraffes, hyena’s, luipaarden en gnoes. Maar ook de wilde honden, cheeta's, caracal, jakhals en vooral de springbok en oryx komen er voor.

De periode december en april is regenseizoen en Central Kalahari is prachtig groen en spectaculair. De dieren verzamelen zich dan meer rond de zoutpannen en in de diverse valleien.
Game drives over met name de hoofdwegen van Central Kalahari brengen u langs de diverse zoutpannen welke overblijfselen zijn van oude meren die lang geleden grote delen van het land bedekte. Deception Pan, Leopard Pan, Tau Pan en Sunday Pan zijn enkele van deze bijzondere nalatenschappen.

Deception Valley heeft de meeste aantrekkingskracht op de bezoekers. Deze droge en brede rivierbedding is begroeid met kort gras en zeer aansprekende bomen die gegroepeerd eilanden vormen midden of aan de rand van de rivierbedding en die Deception Valley zo kenmerken. Om een goed beeld te krijgen kunnen we u het boek "Cry of the Kalahari" van Mark en Delia Owens. De twee onderzoekers leefden zeven jaar in Deception Valley.

19-daagse Botswana speciale kampeersafari in september 2020

Speciale kampeersafari Botswana. Dit is een speciaal door Going Africa Safaris en Bush Ways samengestelde speciale kampeersafari naar de mooiste wildgebieden van Botswana in een rustig reistempo. Vertrek 1 x per jaar in september. "Beste keuze met meerdere nachten op een plek"


Lees meer »

17-daagse unieke luipaard safari naar o.a. Central Kalahari GR

Kampeersafari Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeersafari door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

7-daagse Central Kalahari en bosjesmannen kampeersafari Botswana

Kampeersafari Botswana. Een kampeersafari door Botswana die helemaal in het teken van Central Kalahari en haar bewoners staat. Beleef de vlaktes, sta oog in oog met de black maned Kalahari lion en bezoek de bosjesmannen in Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap