ZoekenVeiligheid

Botswana is zeker voor de toeristen een veilig en stabiel land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Beste reistijd

Het hele jaar door te bereizen. Juni t/m november zijn echter top maanden om wilde dieren te zien

Botswana gerelateerde links

- Wikipedia Botswana
- Botswana Tourism
- Botswana Overheid
- BBC Botswana

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Botswana kampeersafari is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Deze kampeersafari heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Tip: In de periode december t/m maart worden er veel jonge dieren geboren en is de Kalahari woestijn groen. Hierdoor wordt deze periode interessant.  

Vertrekdata / prijzen 2019

€ 2.570,00 (laag seizoen) 
3 en 19 januari
14 februari
07 maart 
04 april
02 en 23 mei
16 juni 
14 november 
12 december

€ 2.770,00 (hoogseizoen) 
30 juni
14 en 28 juli 
11 en 25 augustus
22 september
20 oktober

Single supplement € 110,00 of bij het niet willen delen van een tent.

Tip: In de periode december t/m maart worden er veel jonge dieren geboren en is de Kalahari woestijn groen. Hierdoor wordt deze periode interessant.  

Flexibiliteit

Deze kampeersafari heeft het karakter van een expeditie. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht. De reis kan aangemerkt worden als een semi-participatie reis. Dit houdt in dat u zelf uw tent opzet en afbreekt en waarnodig een helpende hand toesteekt. Hoewel het toesteken van de helpende hand niet beslist een must is, zorgt het er wel voor dat alles vlotter kan verlopen en u dus snel kunt doen waarvoor u gekomen bent. Namelijk op zoek gaan naar de wilde dieren.

Inbegrepen bij de prijs

Bij de prijs is inbegrepen alle vervoer per open 4x4, accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge), entreegelden, maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en een professionele gids.

Niet inbegrepen bij de prijs

Vluchten, eventuele extra overnachting in Livingstone, maaltijden niet volgens schema, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele (extra) activiteiten en overige excursies bij de Victoria watervallen. Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten). Slaapzak en kussen zijn te huur tegen een meerprijs van € 20,00 voor de hele reis. Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun en Livingstone zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vlucht richting Maun heeft meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is. Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Johannesburg voor u.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

17-daagse unieke luipaard safari naar o.a. Central Kalahari GR

Een complete en avontuurlijke kampeersafari naar onder andere Central Kalahari GR in Botswana. De aanwezigheid van de Central Kalahari Game reserve en een bezoek aan de Bushman in deze avontuurlijke kampeersafari door Botswana, maakt deze reis tot een bijzondere en uitgebreide e complete kampeersafari. Verder zitten er natuurlijk de meeste hoogtepunten van Botswana in. Na het bezoek aan het Central Kalahari Game Reserve en de Bushman reist u door naar de Okavango Delta waar u kampeert in dit meest waterrijke deel van Botswana.

Na de Delta reist u door naar Moremi Game Reserve en Chobe National Park waar dieren van dichtbij te bewonderen zijn.

Kamperen doet u op speciaal gereserveerde Hatab plekken midden in de bush. Hatab campsites BotswanaEen exclusief gevoel omdat er geen andere toeristen in uw directe omgeving kamperen en daardoor het gevoel ontstaat alleen met de wilde dieren te zijn. Na een bezoek aan Chobe National Park reist u door naar Livingstone en de Victoria watervallen. Hier sluit u de reis af en verblijft u in een lodge bij de Zambezi rivier.

Routebeschrijving

Dag 1
De safari begint in de vroege ochtend om 07.30 uur met het vertrek vanaf Maun op weg naar een culturele Bushman nederzetting (Haina) ten noorden van de Central Kalahari. Na een briefing over de safari maakt u in de middag een wandeling met Bushman trackers in de bush. Op deze wijze leert u hun manier van overleven in de Kalahari Woestijn kennen en krijgt u inzicht in hun manier van leven en hun cultuur. Maaltijden: L ‐ D.

Dag 2, 3, 4 en 5
Nadat u hebt ontbeten en afscheid hebt genomen van de Bushman is de tijd om richting Central Kalahari Game Reserve te vertrekken. Met een omvang van 52.000 km² is dit het grootste park in Botswana. Slechts een paar wegen zorgen er voor dat u dit desolate landschap in het hart van Botswana doorkruist. Met soms maar 20 km/u kunt u genieten van het unieke landschap. U waant zich hier alleen op de wereld. Afhankelijk van de tijd van het jaar is misschien het aantal dieren niet zo groot. Echter een deel van de hier voorkomende dieren treft u later tijdens deze reis niet meer aan. Deze woestijndieren zoals de gemsbok en springbok zijn niet moeilijk om te vinden. Lastiger wordt dat voor de fameuze black mained Kalahari Lions, de cheeta of de bruine hyena. Voor deze fraaie dieren hebt u wat meer geluk nodig. U proeft de onmetelijke vlaktes, aanschouwt de heldere sterrenhemel en de onbegrensde schoonheid van de Kalahari gedurende uw hele verblijf hier. Dit is een safari in de meest pure vorm. Water en communicatiemiddelen zijn beperkt. Vier nachten in dit gebied geven u genoeg gelegenheid om het uiterste uit dit park te halen. Wilt u vooraf al worden meegesleept in dit avontuur? Lees dan het boek "The Cry of the Kalahari" van Mark en Delia Owens. Maaltijden: O ‐ L ‐ D

Dag 6
De bewoonde wereld lonkt weer. Al was het alleen maar om weer proviand in te slaan. In vergelijking met de Central Kalahari lijkt Maun een drukke stad. Vannacht verblijft u in een lodge. Misschien is er nog gelegenheid om een rondvlucht boven de Okavango Delta te maken (optioneel). Maaltijden: O - L

Dag 7 en 8
U rijdt naar de rand van de Okavango Delta. Via smalle kanalen vaart u verder de Okavango Delta in. Voor het eerst maakt u kans om de Lechwe ofwel de moerasantilope te zien. Verschillende vogelsoorten zijn in dit gebied te zien. Maar ook maakt u kans de zeldzame sitatunga of krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Eenmaal dieper in de Delta wordt u opgewacht door een pooler. Deze taxichauffeur van de Delta loodst u met zijn mokoro naar een campsite in de Delta waar u kampeert. De volgende dag maakt u een wandelsafari of een avontuurlijke tocht met een gids in een mokoro. Maaltijden: O - L - D

Dag 9
Vandaag staat in het teken van de terugkeer naar Maun en een afscheid van de mokoro experience. Echter verblijft en overnacht u niet in Maun. We houden graag het gevoel van de bush vast en rijden daarom in de loop van de middag door richting Moremi Game Reserve. Een overnachting op Kazakini of andere campsite, vlak bij Moremi, geeft u echter veel meer het gevoel in de natuur te zitten en de volgende dag is het maar even rijden voordat u in Moremi bent om via een lange gamedrive naar uw eerste Hatab campsite te rijden. Maaltijden: O - L - D

Dag 10, 11 en 12
Vanochtend rijdt u met de Land Rover naar het Moremi Wildreservaat. U gaat hier op zoek naar de dieren in misschien wel een mooiste natuurgebied wat zuidelijk Afrika te bieden heeft. De HATAB campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met de zaklantaarn om u heen en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden. Om het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met zoektochten naar wild. Maaltijden: O - L - D

Dag 13, 14 en 15
Vanuit Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Savuti is het eerste gebied om te verkennen. De laatste jaren is Savuti vooral populair geworden door de “olifantendoders van Savuti”. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft om eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder is Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies’van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties waar regelmatig luipaarden worden gespot te ontdekken. De waterholes worden frequent bezocht door de enorme mannetjes (bull) olifanten. Sta eens een tijdje stil bij een waterhole en zie en geniet hoe rustig en majestueus olifanten het water tot zich nemen. In Savuti overnacht u in het Zwei Zwei gebied of in het centrale deel. E.e.a. afhankelijk van beschikbaarheid.
Na uw avontuur in Savuti reist u door richting Chobe Rivier Front. U bent inmiddels in het noordelijkste deel van het park. Ook hier zijn veel olifanten. Maar buffels zijn hier ook vaak in enorme aantallen te zien. Waar buffels zijn, zijn vaak ook leeuwen. De rivier is er de oorzaak van dat ook veel andere dieren hier vaste bewoners zijn. Genieten dus! Vooral omdat dit de laatste dag in de bush is. Maaltijden: O ‐ L - D

Dag 16 en 17
De wereld buiten de bush wacht u weer op. In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie in Victoria Falls in Zimbabwe en heeft u gelegenheid om de fameuze Victoria watervallen te bezoeken. Maar er zijn bij de watervallen diverse excursiemogelijkheden voordat u de volgende dag terugvliegt naar Nederland. Het tijdstip van aankomst in Victoria Falls is met name afhankelijk van de duur van het regelen van de formaliteiten bij de grens. Vertrekt uw vlucht de volgende dag, overweeg dan een verlenging van uw verblijf in Victoria Falls om meer tijd te hebben voor de excursies en het bezoek aan de watervallen. Al deze excursies zijn voor eigen rekening. Wij informeren u daar graag over. Maaltijden: O

Uitgebreide routebeschrijving

Van deze reis hebben we een uitgebreide r outebeschrijving van dag tot dag gemaakt. Om deze te lezen heeft u Acrobat Reader nodig. Deze kunt u gratis op internet downloaden.
 
Klik voor de uitgebreide dag tot dag beschrijving op betreffend jaar 2019

Pak uw voordelen bij boeken van 2 personen of meer

Om het vertrek van de safari te halen heeft u een extra overnachting in Maun (€ 70,00 p.p.) nodig.
Na de safari heeft u in Zimbabwe een transfer nodig naar het vliegveld van Victoria Falls (€ 16,00 p.p.)
Deze extra kosten tot maximaal € 86,00 p.p. nemen wij voor onze rekening.

Boekt u ook uw internationale vluchten zelf, dan geven we u een extra factuurkorting van € 350,00.
Uw voordeel is dan in totaal € 261,00 per persoon.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een exact maatwerkvoorstel.

Routekaart

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan.

Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Al deze safari's staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op de betreffende link van de reis er opent zich een nieuwe pagina met de betreffende safari en naar aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) gebieden 2019 2020 2019 2020
Luipaard safari (17) Kalahari, Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe 2.570 ---- link ----
  2.770 ----
Leeuw safari (15) Chobe, Nxai, Okavango,  Moremi, Savuti, Chobe 2.180 ---- link ----
  2.370 ----
Olifant safari (15)  Susuwe, Mahango, Okavango, Moremi, Savuti, Chobe 2.220 ---- link  ----
  2.420 ----
Visarend safari (11) Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe 1.720 ---- link ----
  1.830 ----
Rhino safari (9)  Moremi, Savuti, Chobe 1.380 ---- link ----
  1.470 ----
Buffel safari (8) Moremi, Savuti, Chobe 1.290 ---- link ----
  1.380 ----
Kalahari safari (7) Central Kalahari Game Reserve  1.320 ---- link ----
  1.320 ----
            
Prijs in "groen" is laagseizoen         
            
LUXE KAMPEERSAFARI  USD USD     
Fully Served (7) Moremi, Khwai, Savuti, Chobe  $ 2.490   link ----
    $ 2.640  « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap