Printen | E-mail

Botswana, Chobe NP en Savuti

Chobe National Park behoort samen met Hwange, Etosha en Kruger tot de grote, bekende natuurreservaten van Zuidelijk Afrika.
Het park ligt in het noorden van Botswana, aan de gelijknamige rivier de Chobe River. De oppervlakte van Chobe NP beslaat 12.000 km2. Het park is echter niet omheind, zodat het gebied waarin hetwild zich kan bewegen vele malen groter is. Dieren migreren vrijelijk tussen Chobe, Moremi, Hwange en de natuurreservaten in de Caprivi Strip.

Chobe is grotendeels vlak. Het belangrijkste reliëf wordt gevormd door de Gcoha Hills en de Quanqo Hills in het westen en Magwikhwe Ridge en Mababe Depression in het zuidwesten van het park. De vegetatie bestaat uit mopane- en teakbossen die worden afgewisseld door grasvlakten.
Het zuidelijk deel bestaat uit savanne met acacia's als camel thorn en umbrella thom. In het park ligt een aantal natuurlijke water holes. In de loop van de winter drogen die grotendeels op. Het wild trekt in deze periode massaal naar het noordwesten en noorden van het Chobe NP. Veel olifanten en buffels begeven zich in de winter daarentegen oostwaarts naar Hwange, waar men met behulp van pompen een aantal poelen kunstmatig in stand houdt.

In Chobe komen vrijwel alle in Zuidelijk Afrika levende dieren voor, een enkele uitzondering als de neushoorn daargelaten. Er is echter slechts één dier dat in één adem met Chobe wordt genoemd en dat is de olifant. Met 40.000 tot 60.000 exemplaren is de olifantenpopulatie van Chobe verreweg de grootste ter wereld. Andere diersoorten die in groten aantallen voorkomen, zijn de buffel, impala, gnoe, hartebeest, zebra en giraffe. Van de talloze antilopensoorten in het gebied vallen drie zeldzame op: sitatoenga, lechwe en poekoe.

Een bijzondere plaats neemt de Afrikaanse wilde hond in. Op deze bedreigde diersoort werd tot voor kort op grote schaal jacht gemaakt wegens de vermeende schade die het dier aan de lokale veestapels zou toebrengen. Naar schatting de helft van de in Afrika voorkomende wilde honden leeft in de driehoek Chobe-Moremi-Hwange. Er komen in Chobe 350 soorten vogels voor.
De beste plek om vogels te kijken, is in de omgeving van de rivieren in het park.

19-daagse Botswana speciale kampeersafari in september 2020

Speciale kampeersafari Botswana. Dit is een speciaal door Going Africa Safaris en Bush Ways samengestelde speciale kampeersafari naar de mooiste wildgebieden van Botswana in een rustig reistempo. Vertrek 1 x per jaar in september. "Beste keuze met meerdere nachten op een plek"


Lees meer »

15-daagse kampeersafari Botswana olifant kampeersafari avontuur

Olifant Kampeersafari Botswana. Met deze avontuurlijke olifant kampeersafari door Botswana en de Caprivi in Namibië bezoekt u het noorden van Botswana. Een rondje Okavango Delta waarmee u alle belangrijke parken bezoekt. 
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

9-daagse Going Africa Best Value lodge safari.

Meest populaire luxe lodge safari met goede prijs/kwaliteit. Na een start in Victori Falls bezoekt u Chobe NP en Moremi/Khwai Area. "€€€"


Lees meer »

15-daagse Bush Ways Botswana leeuw kampeersafari avontuur

Bush Ways kampeersafari Botswana. Deze leeuw kampeersafari door Botswana is een veelzijdig avontuur naar de belangrijkste wildgebieden in het noorden van Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

11-daagse Botswana Kwando unieke luxe lodge safari.

Een topper onder de luxe lodge safari's. Bezoek de victoria watervallen, Kwando Lagoon en Kwara concessiegebieden en Kwando Nxai camp. €€€€€


Lees meer »

11-daagse Bushways visarend of fish eagle kampeersafari

Kampeersafari Botswana. Populaire visarend kampeersafari naar de hoogtepunten van Botswana. U bezoekt de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe met deze korte kampeersafari door Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

17-daagse unieke luipaard safari naar o.a. Central Kalahari GR

Kampeersafari Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeersafari door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

8-daagse korte buffel kampeersafari door Botswana

Kampeersafari Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe river front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibie.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

9-daagse korte Rhino kampeersafari door Botswana

Kampeersafari Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe river front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibië. "uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

9-daagse lodge safari focus on Botswana

Met deze 9-daagse lodge safari door Botswana verken je de top gebieden van Botswana op een betaalbare manier maar ook met diverse upgrade mogelijkheden. "€€" tot "€€€€€"


Lees meer »

Botswana lodge safari 11-daagse hoogtepunten

Deze lodge safari kent twee opties en is een mogelijkheid om voor een zachte prijs toch de hoogtepunten van noordelijk Botswana te bezoeken. "€€€" 


Lees meer »

11-daagse authentieke lodge en luxe kampeersafari door Botswana

Een authentieke lodge safari in combinatie met avontuurlijk maar luxe kamperen in Chobe Savuti en Moremi. Tijdens de luxe kampeersafari heeft u een gegarandeerde window seat en een eigen en-suite tent. 
"door ons aangeraden" €€€


Lees meer »

11-daagse Botswana Odyssey safari.

Hoewel “Odyssey” eigenlijk “een lange zware tocht” betekent, valt het met de zwaarte reuze mee. U wordt vooral verwent tijdens dit avontuur. Vicotria Falls, Savute under Canvas, Selinda Explorers, Chobe under Canvas en Victoria Falls. Een groot maar luxe avontuur. €€€€€ 


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap