ZoekenVeiligheid

Namibië is een veilig land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Visum/paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig, bij een verblijf van minder dan drie maanden. Een paspoort is wel vereist. Het paspoort moet na terugkomst uit Namibië minstens nog 6 maanden geldig zijn.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Namibie gerelateerde links

- Wikipedia Namibia
- Wildlife Resorts
- CIA factbook Namibia
 

Beste reistijd

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Eind maart t/m midden november zijn topmaanden.
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze avontuurlijke en comfortabele kampeersafari is niet langer meer een groepsreis maar kan als prive safari geboekt worden.

Aantal deelnemers

Deze avontuurlijke en comfortabele kampeersafari kan vanaf 2 tot maximaal 14 personen gemaakt worden.

SafaristyleComfortabele non-participatie kampeersafari. De tent wordt dus voor u opgezet.

Accommodatie types8 nachten kamperen en 3 nachten in guesthouse of hotel

Prijzen 2018 p.p.

2 personen
ZAR 36.570,00

4 personen
ZAR 24.035,00

6 personen
ZAR 19.780,00

8 personen
ZAR 17.480,00

10 personen
ZAR 16.215,00

12 personen
ZAR 15.295,00

14 personen
ZAR 14.720,00

Inbegrepen bij de prijs

8 nachten kamperen met stretchers, matras en klein kussentje, maaltijden en accommodaties volgens reisschema. Gids, assistent gids en kok. Thee en koffie in het kamp. Vervoer en transfers van en naar het vliegveld in Windhoek op dag 1 en 12. Alle kampeergelden en entree gelden.

Niet inbegrepen bij de prijs

Heen- en terugvlucht, eventuele extra overnachtingen en/of eventuele verlenging van de safari. Enkele maaltijden zoals in het programma aangegeven. Visums, drankjes, slaapzak, verzekeringen, fooien en optionele excursies.

Vliegtickets

Er is een rechtstreekse vlucht van Amsterdam of Frankfurt naar Windhoek met gunstige aankomst en vertrektijden. Verder is het ook mogelijk om vanaf Amsterdam via Johannesburg naar Windhoek te vliegen. Deze vluchten zijn niet inbegrepen.

Graag regelen we als service ook de vluchten voor u.

Visum en paspoort

Voor Namibie heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

12-daagse comfortabele kampeersafari door het noorden en midden van Namibie

Met deze fraaie en comfortabele mobile kampeersafari door Namibië bezoekt essentiële hoogtepunten van midden en noord Namibië. Zo staan Waterberg plateau, Etosha National Park, Palmwag concessie en Uniab River, Sossusvlei, Swakopmund en Sossusvlei op het programma. Gedurende bijna het hele jaar staat Etosha en met name de waterholes van Etosha garant voor veel wildlife. Naast de roofdieren leven hier olifanten, giraffes, neushoorns en nog veel meer (woestijn)dieren. Na Etosha reist u door naar Palmwag en bezoekt u ook de authentieke semi-nomadische Himba bevolking. Vervolgens reis u af via een avontuurlijke route naar Damaraland en Twyfelfontein. Ook Cape Cross staat op het programma wanneer u naar Swakopmund rijdt. Na Swakopmund waar u in een guesthouse overnacht, reist u door naar de Namib Desert waar u de rode zandduinen van Sossusvlei bezoekt. 

Onderstaand reisschema is een voorbeeld. Aangezien u deze kampeersafari met uw eigen familie of groep maakt, is het mogelijk om het reisschema verder naar wens aan te passen. 

Korte beschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1, Windhoek
Na aankomst op het vliegveld wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van de vlucht heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Windhoek bezit veel erfenissen van de Duitse architectuur en is zeker een bezoekje waard. Om ongeveer 18:00 uur is er een briefing in Hotel Safari of gelijkwaardig accommodatie waar vandaan deze comfortabele mobile kampeersafari vertrekt. Tijdens de briefing maakt u kennis met de gids en medereizigers. (-)

Dag 2 en 3, Namib Desert – Sossusvlei
U rijdt naar het hart van de Namib Desert richting Sossusvlei. De volgende morgen vertrekt u erg vroeg om het park in te gaan en een bezoek aan Sossusvlei te brengen. De weg voert langs het bekende Duin 45 en Deadvei. Geniet van de veranderende kleuren van deze hoogste zandduinen ter wereld. Beklim de duinen en neem de adembenemende uitzichten in u op die elke weer een unieke en fotogenieke omgeving vormen. Op de terugweg naar het kamp maakt u een korte wandeling door de Sesriem Canyon om vervolgens na alle inspanningen op de campsite nog even van het zwembad te kunnen genieten voordat de zon spectaculair onder gaat. (O, L, D)
 
Dag 4, Swakopmund 
Swakopmund is een typisch kustplaatsje met een Duitse koloniale sfeer en tevens de belangrijkste badplaats van Namibië. In Swakopmund heeft u de tijd aan u zelf om van de charme van deze oude stad te genieten of om deel te nemen aan een van de vele optionele activiteiten die hier worden aangeboden. Een paar daarvan zijn een rondvlucht of ballonvaart boven de duinen, zand surfen, quad rijden, parachute springen of een dolfijn cruise. Overnachting in Guest House (O)

Dag 5 Twyfelfontein via Cape Cross 
Op weg naar Twyfelfontein bezoekt u de zeerobben kolonie bij Cape Cross. Dit is een van de grootste kolonies van zeerobben in de wereld. U bezoekt Twyfelfontein - een UNESCO World Heritage Site met meer dan 2000 rotstekeningen. U bezoekt de rotstekeningen die in een ver verleden door de hier levende bosjesmannen zijn aangebracht. (O, L, D)

Dag 6, Bezoek Himba
Onderweg naar ons volgende camp bij de Etosha Galton gate, bezoekt u een Himba dorp. De Himba zijn semi-nomaden die leven in kleine nederzettingen in deze regio.  Tijdens het bezoek aan de Himba krijgt u inzicht in de manier waarop de Himba leven. (O, L, D)

Dag 7, 8 en 9 Etosha National Park
De volgende bestemming is Etosha N P. Etosha is een van de belangrijkste nationale parken c.q. reservaten in Afrika en het belangrijkste eco- en wildlife gebied van Namibi& amp; euml;. Duizenden wilde dieren worden door het vaak spaarzame water in dit gebied aangetrokken. Leeuwen, luipaarden, cheeta, hyena's, olifanten, zebra's, giraffes, neushoorns en verschillende soorten antilopen, zijn daar maar een paar van. Ook heeft Etosha een rijk vogelleven met 326 geregistreerde vogelsoorten. De dagen in Etosha worden benut met het maken van diverse game drives in de ochtend en de middag. Dit zijn meteen de momenten waarop de dieren overdag het best te vinden zijn. In de avond kunt van de dieren genieten die bij de verlichte waterholes hun dorst komen lessen. De waterholes liggen niet ver van de campsite af en zijn eenvoudig te benaderen. Dagen om heerlijk te genieten van de dieren terwijl de kok voor u heerlijke maaltijden bereid. (O, L, D)

Dag 10 San Village
De eerst bekende bewoners van Namibië zijn de San. Hun taal onderscheid zich van andere talen en het klikken is karakteristiek. Deze jagers leefden ooit vrij over de oneindig ogende vlaktes. U bezoekt de San een leert over hun levenswijze en tradities. De Ju/'Hoansi San zijn de enige San die nog op de traditionele manier mogen jagen. (O, L, D)

Dag 11, Waterberg Plat eau

Vandaag vertrekt u naar uw eerste bestemming tijdens deze comfortabele mobile kampeersafari. Waterberg Plateau staat op het programma. Het Waterberg Plateau komt als een verrassing uit de omliggende vlaktes omhoog. Met een hoogte van 400 meter en 1878 meter boven de zeespiegel domineert het plateau het landschap. Hier werd door de Herero bevolking de laatste slag verloren tegen de Duitse koloniale machten aan het begin van de vorige eeuw. Vanmiddag maakt u een wandeling in het gebied en beklimt u het plateau. (O, L, D)

Dag 12, Windhoek
Vandaag wordt het camp voor de laatste keer opgebroken en vertrekt u naar Windhoek. Normaal gesproken komt u om ongeveer om 13:00 uur aan in Windhoek. Afhankelijk van uw vlucht terug heeft u nog gelegenheid om Windhoek kort te bezoeken alvorens u naar het vliegveld gebracht wordt. Ook is het mogelijk om een extra dag in Windhoek bij te boeken. (O)

Belangrijk om te weten

Er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor het noodzakelijk is om van de geplande route af te wijken. Hiervoor vragen we uw begrip. Voor mensen met een gezonde teamspirit, flexibele houding en die niet te beroerd zijn om een keer een helpende hand uit te steken, is dit een prachtige safari.

VervoerU reist in een safariwagen die speciaal voor deze vorm van reizen is ontworpen. De grote ramen kunnen open en het dak bezit een zogenaamde pop-up roof. Uitstekende mogelijkheden dus om de wilde dieren te ontdekken en om ze fotograferen of te filmen. Verder bezit de auto een koeling voor de drankjes en zijn er oplaatmogelijkheden voor de accu’s van de verschillende video- of fotocamera’s.

Hoe kampeert uDeze reis is een comfortabele mobile kampeersafari in een kleine internationale groep tot maximaal 14 personen en staat onder begeleiding van een gids en camp assistent en kok.
Het camp wordt door voor u opgezet. De tenten zijn tweepersoons koepeltenten met de volgende afmetingen (L:250 cm x B:250 cm x H:180 cm).
U slaapt op stretchers met een matras van foam en een kussentje. De slaapzak is niet inbegrepen maar kan voor € 20,00 voor de duur van de safari gehuurd worden. Verder zijn er twee inklapbare stoeltjes bij elke tent aanwezig en is er een marquee (5 x 5 meter) aanwezig om tijdens de heetste dagen schaduw te creëren. 
 « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap