Corona - Covid-19 - Going Africa Safaris

Ook hier betrachten we zoveel mogelijk maatwerk

Beste reizigers en/of potentiële reizigers,

Het corona virus houdt ons momenteel allemaal in spanning. De nieuwssituatie verandert dagelijks en soms zelfs ieder uur. Deze pagina is voor de informatie van alle Going Africa Safaris klanten en diegenen die geïnteresseerd zijn in reizen. Deze informatie op deze corona pagina wordt waar nodig regelmatig bijgewerkt. Vanwege de frequente veranderingen van de situatie, aangaande de gevolgen van Corona, dient dit als informatie en kunnen er niet meteen rechten aan worden ontleend.

Houd er rekening mee dat de huidige corona situatie een ongekende uitzonderlijke wereldwijde situatie vertegenwoordigt. We kunnen individuele vragen niet altijd ad hoc betrouwbaar beantwoorden, maar we streven ernaar om het probleem zo snel mogelijk te verhelderen. Er zijn veel informatiekanalen waar we rekening mee moeten houden.

Corona - Covid-19

Corona Covid-19

Informatie
Going Africa Safaris vindt dat niet u met ons contact op moet nemen, wij nemen contact op met u om uw persoonlijke situatie te bespreken en om naar maatwerkoplossingen te zoeken voor uw boeking.

U gaat binnenkort op reis!
Indien uw reis aanvangt voor 1 april 2021, dan nemen wij in volgorde van vertrek van de reiziger telefonisch contact met u op.

U gaat ná 31 maart 2021 op reis!
Vertrekt u ná 31 maart 2021, dan verzoeken wij u om even af te wachten. Natuurlijk begrijpen we dat ook u nu al vragen heeft. Echter onze antwoorden zijn mogelijk nog te onzeker en we hebben gewoonweg ook de tijd nodig voor de reizigers die eerder vertrekken. Indien de situatie er aanleiding toegeeft nemen wij vanzelfsprekend contact met u op.

Een aantal punten die voor u van belang kunnen zijn.

1. Huidige reiswaarschuwing en toegangsbeperkingen
Als vertrek uit uw eigen land of toegang tot onze bestemmingsgebieden verboden is of, als voorzorgsmaatregel, gekoppeld aan een binnenlandse quarantaine ter plaatse, kunnen we een omboeking naar een latere periode aan u voorstellen. Dit bespreken we graag telefonisch met u en we nemen hierover contact met u op conform bovenstaande volgorde.

2. Reist u vanaf 1 april 2021
Het is nog te onzeker of reisdatums na 1 april 2020 worden beïnvloed door reiswaarschuwingen en/of toegangsbeperkingen. Hier blijven de reisovereenkomsten gelden zoals geboekt. Als u de reis zelf wilt annuleren, gelden de annuleringsvoorwaarden volgens onze reisvoorwaarden. Wij beslissen echter wel zo snel mogelijk of de door u geboekte reis mogelijk blijkt te zijn of dat we samen met u op zoek gaan naar een oplossing c.q. mogelijke verschuiving.

We proberen om een ​passende ​boekingsoplossing te vinden. We vragen hier uw geduld. Op dit moment moeten we alles doen wat we kunnen voor onze klanten wiens vertrek voor 1 april 2021 plaats vindt.

3. Nieuwe boekingen
Natuurlijk willen we graag dat we nog boekingen voor 2021 aan kunnen nemen. Ligt de vertrekdatum echter voor 1 april 2021, dan vinden we dat we gewoon geen boekingen aan moeten nemen. Boekingen voor de periode na april 2021 nemen we, afhankelijk van vertrekdatum, reisvorm en bestemming graag aan. Daarbij houden we rekening met de laatste ontwikkelingen.

Maar natuurlijk vinden we het ook leuk, en nodigen we u van harte uit, om al wat voorpret te beleven op onze nieuwe website.

Actuele kaart van de situatie per land van het Corona virus.
(U kunt zoeken op land van uw bestemming.)

DO NOT CANCEL YOUR TRIP
CHANGE THE DATE
AND SAVE TOURISM

@ STAY SAFE

FAQ

Veelgestelde vragen Corona

 • OMBOEKEN OF CORONA VOUCHER?

  Reizigers die zouden vertrekken tot 1 april 2021 zijn niet per definitie hun geld kwijt. Zij kunnen in overleg hun reis omboeken naar een andere vertrekdatum. Dit heeft onze voorkeur en aandacht en werkt op dit moment nog prima. Lukt dat niet meteen kan ook aanspraak gemaakt worden op een ingevoerde Corona-voucher dat inwisselbaar is voor een andere vergelijkbare reis op een ander moment. Reizigers krijgen hierover persoonlijk telefonisch bericht. Voor vertrek na 1 april 2021 gelden vooralsnog onze reguliere omboek- en annuleringsvoorwaarden. Omdat de ontwikkelingen erg snel gaan en we niet kunnen voorspellen hoe de situatie er dan uitziet, nemen we hier op een later moment een besluit over. Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen nauwlettend.

 • IK TWIJFEL OF IK MIJN VAKANTIE MOET ANNULEREN. WAT NU?

  Dat is een terechte vraag. Je kijkt immers uit naar je vakantie en ineens wordt deze onzeker door de uitbraak van het coronavirus. We begrijpen dat het erg vervelend voor je is. Helaas is de situatie en de ontwikkelingen die daaruit voortkomen erg onvoorspelbaar. Uiteraard betekent dat niet dat we ons neerleggen bij de situatie. We denken graag met je mee hoe we je kunnen voorzien van een zorgeloze vakantie in een later stadium. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen, deel je zorgen gerust met ons. Wij denken graag met je mee, want zorgen en vakantie gaan niet samen. Wil je toch liever je vakantie annuleren? Dan betaal je helaas wel de van toepassing zijnde annuleringskosten.

 • WANNEER WORD IK GEINFORMEERD?

  Voor vertrekken vanaf 1 januari 2021, kunnen we nu nog niet proactief aanpassingen doorvoeren, omdat we niet kunnen inschatten hoe lang de huidige situatie gaat duren en welke nieuwe ontwikkelingen er zullen zijn. Er zal daarom met betrekking tot deze vertrekken nog geen directe actie ondernomen worden, tot het moment dat we meer kunnen vertellen over de situatie. Zodra blijkt dat de reizen, met vertrek in mei en juni, geen doorgang kunnen vinden vanwege het Coronavirus, nemen we contact op met de reizigers die dan vertrekken. Onze prioriteit gaat nu dan ook uit naar reizen die op korte termijn vertrekken. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de meest gestelde vragen voor u als reiziger.

 • WAT IS EEN CORONA-VOUCHER?

  Dit is een voucher die aan klanten kan worden uitgereikt als een reis waarop de garantieregeling van SGR van toepassing is wegens het Coronavirus geannuleerd moet worden en wanneer de reis niet meteen wordt omgeboekt. De waarde van het Corona- Voucher valt onder de dekking van het garantiefonds van de SGR. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Momenteel geven we de voucher aan reizigers die vanwege het Coronavirus niet kunnen vertrekken in de periode maart/april 2020 en waarvoor we niet meteen een reis kunnen omboeken. Met de voucher kunt u als reiziger dan op een later moment een nieuwe liefst vergelijkbare reis boeken. Op een Corona-voucher is SGR Garantie van toepassing en deze is een jaar geldig vanaf de afgiftedatum.

 • WAT IS DE WAARDE VAN EEN CORONA VOUCHER?

  De waarde van een Corona-Voucher is gelijk aan het bedrag wat reeds aan ons is overgemaakt. Dit bedrag kan afwijken van de totale reissom, indien de restantbetaling nog niet is voldaan. Voorbeeld: u heeft een reis geboekt ter waarde van € 7.000,00 met vertrek in de periode maart/april 2020. Deze reis kan niet doorgaan in die periode vanwege het Coronavirus en we kunnen de reis niet meteen naar een later tijdstip verplaatsen. U krijgt van ons dan een Corona voucher ter waarde van € 7.000,00 indien de hele factuur à € 7.000,00 is betaald. Heeft u alleen de aanbetaling voldaan (van bijvoorbeeld € 3.000,00), dan krijgt u van ons een voucher ter waarde van € 3.000,00. De voucher staat dus enkel garant voor het bedrag wat reeds aan ons is voldaan.

 • AAN WELKE EISEN MOET EEN CORONA-VOUCHER VOLDOEN?

  SGR-deelnemers kunnen eigen ontworpen Corona-voucher uit te geven. Echter een voucher dient volgens het SGR in ieder geval de volgende informatie te bevatten:
  • de waarde van de voucher, dat is de door de klant op moment van annuleren reeds (aan)betaalde reissom;
  • de naam van de hoofdboeker van de geannuleerde reis;
  • de uitgiftedatum;
  • de einddatum (maximaal 1 jaar na uitgiftedatum);
  • de term: ‘Corona-voucher’;
  • de verwijzing dat de garantieregeling van SGR van toepassing is conform het bestuursbesluit van 16 maart 2020.

 • WAT GEBEURT ER ALS MIJN OMGEBOEKTE REIS DUURDER/VOORDELIGER UITVALT?

  Als de nieuwe reis duurder is dan de waarde van de Corona-voucher, dan wordt dit verschil verrekend met uw nieuwe reis. Uiteraard zullen we er alles aan doen om een gelijkwaardige reis voor u te organiseren, met een gelijkwaardige reissom. Vandaar dat we ook inzetten om de reis in eerste instantie te verplaatsen.

 • MIJN REEDS GEBOEKTE REIS VERTREKT IN JANUARI 2021

  Veiligheid en gezondheid staan voor ons als reisorganisatie voorop en daarom willen wij ons zo flexibel mogelijk opstellen. Onze prioriteit ligt nu bij de reizigers die op de korte termijn vertrekken (tot 1 januari 2021). Wij hebben ondertussen contact opgenomen met deze reizigers, om hen op de hoogte te stellen van deze recente ontwikkelingen. Samen met deze reizigers kijken we naar de mogelijkheden om die betreffende reizen om te boeken.

 • MIJN REEDS GEBOEKTE REIS VERTREKT NA DECEMBER 2020

  Voor vertrekken vanaf 1 januari 2021 kunnen we nu nog niet pro-actief aanpassingen doorvoeren, omdat we niet kunnen inschatten hoe lang de huidige situatie gaat duren. Er zal daarom met betrekking tot deze vertrekken nog geen directe actie ondernomen worden, tot het moment dat we meer kunnen vertellen over de situatie. Daarnaast zijn de voorwaarden om de reis om te boeken voor een reis met vertrek na april minder flexibel, waardoor wij aanraden om de situatie af te wachten. Mocht u desondanks toch al willen omboeken, dan kunt u contact met ons opnemen

 • MOET IK MIJN AANBETALING/RESTANT BETALING VOLDOEN ALS KLANT

  We begrijpen uiteraard dat u zich dit afvraagt in deze uitzonderlijke tijden. Maar ja, u moet gewoon voldoen aan de betalingsregels van de reisorganisator zoals aangegeven op uw factuur. Als de reiziger niet tijdig voldoet aan de betalingsregels, mag de reisorganisator de reis annuleren met de daarbij behorende kosten voor de reiziger. In individuele gevallen kunnen we als reisorganisator een belangenafweging maken om hier eventueel flexibel mee om te gaan. Echter u moet beseffen dat cash-flow een belangrijk onderdeel is bij deze afweging. Uw betaling valt onder de garantie van het SGR en u als klant bent dus beschermd. Of dit nu via de verplaatsing van de reis is of via middels een Corona-voucher.

 • ONLINE INFORMATIE

  ACTUELE INFORMATIE CORONAVIRUS Bekijk actuele informatie over het nieuwe Coronavirus op de website van de Rijksoverheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 REISADVIEZEN RIJKSOVERHEID Meer over de reisadviezen die het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgegeven. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen VAKANTIE ANNULEREN VANWEGE CORONAVIRUS Mogelijk biedt uw annuleringsverzekering dekking bij annulering van uw safari. https://www.independer.nl/reisverzekering/info/annuleringsverzekering/corona-virus