Printen | E-mail

Deadvlei of Dead vlei

Deadvlei ligt in de Namib Woestijn en ligt vlak voordat u Sossusvlei bereikt.
Deadvlei is een bijzondere en magische (zout)pan welke door fraaie hoge zandduinen is ingesloten. Vanaf de weg langs Duin 45 rijdt u door richting Sossusvlei. Aan het einde van de verharde weg is een parkeerplaats. Hier kunt u er voor kiezen om per transfer verder naar Deadvlei te rijden of om zelf de avontuurlijke route naar Deadvlei en Sossusvlei te rijden. Bij de eerst volgende parkeerplaats ligt Deadvlei. Een korte wandeling vanaf de parkeerplaats brengt u bij Deadvlei.

Heeft u de zandduinen beklommen die Deadvlei insluiten, ziet u een pan voor u met een groot aantal dode bomen. Wanneer de zon opkomt biedt Deadvlei een grote diversiteit aan kleuren. Dit zorgt voor fraaie en bijzondere foto momenten. Combinaties van schaduw en licht met een donkerblauwe lucht en de rode zandduinen met de wit/grijze pan maken Deadvlei uniek. Op de witte pan staan 700 tot 900 jaar oude dode bomen. Deze zwarte bomen op een witte vlakke bodem voor de rode zandduinen en de azuurblauwe lucht maken het een surrealistische omgeving. 

Tijdens een reis naar Namibië mag een bezoek aan Deadvlei niet ontbreken. Deadvlei ligt op loopafstand van Sossusvlei. De ongeveer 2 kilometer kunt u natuurlijk ook per auto afleggen.

Tip: Zorg dat u op Sesriem campsite overnacht. U mag dan een uur voor zonsopkomst het park in. De meeste mensen kiezen er dan voor om Duin 45 te beklimmen. Maar doorrijden naar Deadvlei en Sossusvlei heeft als voordeel dat u in de vroege ochtenduren weinig andere mensen tegenkomt.

Pas wel op: Het duurt even voordat Deadvlei schaduwvrij is. Sossusvlei eerst bezoeken is daarom aan te bevelen. Duin 45 beklommen we op het einde van de dag en dat biedt ook uitstekende fotogenieke momenten. Zoals te zien is op de betreffende pagina van Sossusvlei.

Een reis naar Deadvlei boekt u bij Going Africa Safaris

 

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap