ZoekenVeiligheid

Namibië is een veilig land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Visum/paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig, bij een verblijf van minder dan drie maanden. Een paspoort is wel vereist. Het paspoort moet na terugkomst uit Namibië minstens nog 6 maanden geldig zijn.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Namibie gerelateerde links

- Wikipedia Namibia
- Wildlife Resorts
- CIA factbook Namibia
 

Beste reistijd

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Eind maart t/m midden november zijn topmaanden.
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Desert and Delta kampeersafari van Livingstone naar Livingstone via Namibie en Botswana is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De reis kent een gegarandeerd vertrek op de vetgedrukte datums en op de andere datums vanaf 4 personen.

Vertrekdata 2018
Met Engelstalige gids
21-01, 18-03, 25-03, 08-04, 13-05, 10-06, 08-07, 22-07, 05-08, 26-08, 16-09, 30-09, 14-10, 25-11 en 23-12.

Met Duitstalige vertaler
18-02, 19-08, 02-09, 28-10, 11-11 en 09-12

Prijzen 2018 € 2.180,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment ZAR 2.000,00

Single tent supplement € 174,00
KortingBoekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting ter waarde van € 50,00 p.p. op aanvullende transfers en/of accommodaties.

Uitleg local payment
Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

Een vlucht naar Livingstone via Johannesburg en dezelfde route weer terug naar Nederland is de meest logische vliegroute.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Kaapstad voor u.

Visum en paspoort

Voor Namibië en Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een (double entree) visum nodig welke aan de grens te verkrijgen is.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

21-daagse Livingstone naar Livingstone via Namibie en Botswana

Met deze avontuurlijke 21-daagse kampeersafari “Desert and Delta” door Namibië en Botswana reist u naar de hoogtepunten van beide landen. Met de “Desert and Delta” ontdekt u o.a. de Okavango Delta en de Namib woestijn. U reist in een speciale safari truck. Bij kleine groepen reist u in een minibus. Op plekken waar dit noodzakelijk is, wordt gebruik gemaakt van 4x4 voertuigen. Van de 20 nachten kampeert u er 17 en 3 nachten verblijft u in een guest house. Deze aantrekkelijk geprijsde kampeersafari staat onder leiding van een professionele gids. U bezoekt de diversiteit van zuidelijk Afrika. De Desert en de Delta. Daarmee krijgt u een goed beeld van wat Namibië en Botswana te bieden hebben. De start en het einde van de safari zijn bij de bekende Victoria Watervallen in Livingstone in Zambia.
De wisseling van de landschappen, de wilde dieren en het avontuur maken deze kampeersafari tot een complete reis door Zuidelijke Afrika.

Een paar hoogtepunten van deze reis.
Victoria Watervallen, Caprivi Strip, Etosha, Brandberg, Swakopmund, Sossusvlei, Kalahari Bushman, Okavango Delta en Chobe NP.

Reisschema

Dag 1 - 2, Livingstone
Op dag 1 arriveert u op het vliegveld van Livingstone. Na ontvangst op het vliegveld wordt u naar de campsite gebracht. De campsite ligt bij een lodge en is voorzien van goede faciliteiten met warme douches, zwembad, restaurant en bar. Vandaag en morgen heeft u de gelegenheid om te acclimatiseren en te relaxen. Maar u heeft natuurlijk ook de gelegenheid om deel te nemen aan optionele activiteiten en excursies rondom de watervallen.

Dag 3 - 4, Caprivi Strip
U vertrekt vanuit Livingstone voor uw avontuur in Namibië en Botswana.  De Caprivi strip ligt in Namibie en is een lange en smalle strook land wat ingeklemd ligt tussen Angola, Zambia en Botswana. De rivieren zoals de Chobe en Zambezi rivier hebben veel aantrekkingskracht op veel zoogdieren en vogels. Deze dagen ontdekt u verschillende gebieden van de Caprivi Strip en maakt u een boottocht op de Kavango rivier.

Dag 5, Rundu
U reist verder door naar het westen via de Kavango Rivier. Langs de weg passeert u diverse authentieke dorpjes en marktjes waar de lokale bevolking souvenirs verkopen. Vanmiddag bereikt u de kampeerplaats gelegen aan de Kavango rivier.

Dag 6 - 7, Etosha National Park
Op dag 6 vertrekt u naar “the great white place of dry water” ofwel Etosha National Park.
Deze dagen staan in het teken van het maken van game drives waarbij u dag 7 via een transfer in het park de dag gebruikt als een grote game drive waarbij u diverse waterholes bezoekt en op zoek gaat naar de hier levende dieren. De waterholes waar Etosha zo beroemd om is hebben grote aantrekkingskracht op de dieren waaronder giraffes, olifanten, antilopen, oryx, leeuwen en hyena’s. Vooral wanneer het donker is maakt u kans neushoorns te zien bij de verlichte waterholes. U overnacht op Namutoni en Okaukuejo Camp. Maar het is mogelijk om naar gelang de omstandigheden en gelet op waar de meeste dieren zijn een willekeurig camp te kiezen.

Dag 8, Ugab Wilderness
Vandaag vertrekt u naar Brandberg in de Ugab Wilderness area. Een gebied waar de woestijnolifanten leven. Onder begeleiding van lokale gidsen gaat u op verkenning en bezoekt u  o.a. de 'White Lady' rotsschildering. U overnacht op een campsite op de oever van Ugab rivier.

Dag 9, Spitzkoppe
U reist vandaag door naar Spitzkoppe. Spitzkoppe is een hoge berg die hoog boven de droge omringende woestijn uitsteekt. Na aankomst op de campsite is er gelegenheid om het gebied te verkennen en om van de indrukwekkende granieten rotsformaties te genieten. De rotsformaties zijn gevormd door erosie die in de loop van de duizenden jaren heeft plaats gevonden. De weidsh eid en stilte van dit gebied dragen bij tot de mysterie van dit lan dschap en een fraaie zonsondergang.

Dag 10 - 11, Swakopmund
Op dag 10 vertrekt u in de vroege ochtend via open vlaktes richting Swakopmund. Onderweg stopt u bij de Seal kolonie van Cape Cross. Na het bezoek aan deze grote groep zeerobben vervolg u uw weg naar het kustplaatsje Swakopmund. Deze dagen in Swakopmund heeft u een vrij programma. U heeft de mogelijkheid deel te nemen aan optionele excursies. Zandsurfen, quad rijden, parachute springen, rondvluchten en dolfijn cruises zijn er daar een paar van. In Swakopmund overnacht u in een comfortabele chalet met en-suite faciliteiten.

Dag 12 - 13, Namib Woestijn
De volgende bestemming bereikt u via de vlaktes van de Namib Woestijn. Na het plaatsje Solitaire bereikt u in de middag Sossusvlei en Sesriem. Deze dagen bezoekt u Sesriem Canyon en de zo bekende duinen van Sossusvlei. Geniet op een van de duinen van de fraaie ochtend zon. De omgeving zal fraai gekleurd zijn door de schaduwvlakken en de laagstaande zon. Een aansprekend beeld en zo herkenbaar van de vele foto’s die u hiervan waarschijnlijk al gezien heeft.
Verder op in d it gebied ligt nog zo een fotogeniek gebied. Dodevlei en/of Hidden vlei zijn holtes van klei die rusten op een terras van zandsteen en zijn omringd de hoogste zandduinen in de wereld. De kleiholtes zijn in het verleden ontstaan na enorme regens. De rivier overstroomde en dit leidde tot tijdelijke ondiepe pools waar de overvloed van water toestond dat er Camel Thorns gingen groeien. Een prachtig en contrastrijk gebied.

Dag 14, Windhoek
Vandaag vertrek u naar Windhoek en laat u de natuur even voor wat het is. Windhoek is de hoofdstad van Windhoek en een mix van Afrikaanse en Europese culturen die harmonieus naast elkaar leven. U arriveert in de tweede helft van de middag. Afhankelijk van de route naar Windhoek. Het programma in Windhoek is vrij programma. Misschien nog even lekker winkelen of heerlijk relaxen bij het zwembad, het is aan u. U overnacht in een guest house.

Dag 15, Kalahari en Bosjesmannen
U verlaat Windhoek en rijdt richting het oosten en wisselt Namibië in voor Botswana. Op het programma staat een bezoek aan de Kalahari woestijn en hier levende Bosjesmannen. U maakt een wandeling met de Bosjesmannen en leert meer over hun manier van leven en de bush.

Dag 16, 17 - 18, Okavango Delta
Na het bezoek aan de Bosjesmannen reist u vandaag (dag 16) naar Maun. Na aankomst in Maun beginnen de voorbereidingen voor de komende dagen in de Okavango Delta, kunt u nog wat inkopen doen  en kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad.
Op dag 17 vertrekt met de auto naar de rand van de Okavango Delta voor avontuur van twee nachten. Een mokoro met pooler brengt u dieper de Okavango Delta in. U kampeert op een afgelegen eiland  in de bush. De dagen staan in het teken van bush wandelingen met lokale gidsen en mokoro tochten nog dieper de Delta in. Geniet van de uitleg over de bush, het vogelleven en uw ontmoetingen met misschien wel olifanten, nijlpaarden en andere zoogdieren.

Dag 19, Makgadikgadi Pans
U keert terug in de bewoonde wereld. Niet lang overigens. Na aankomst in Maun reist u vrijwel direct door naar Nata. Vanaf hier bezoekt u de Makgadikgadi Pans en brengt u een bezoek aan Nata Bird Sanctuary vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zoutpannen.
Nadat de regens de pannen gevuld hebben met water, trekt dit duizenden watervogels aan en kuddes zebra’s, wildebeesten en springbokken.

Dag 20, Chobe National Park
De cirkel naar Livingstone is zowat compleet. U rijdt vandaag richting het noorden en bereikt via Chobe Forest Reserve Kasane. In Kasane wordt langs de Chobe rivier de campsite opgezet. Vanmiddag maakt u een bootsafari langs de oever en gaat u op zoek naar de dieren die aan de waterkant hun dorst komen l essen. Niet zelden gaat het dan om grote groep buffels en olifanten waarvan de laatste vaak oversteken naar een van de eilandjes in de rivier.

Dag 21, Zambia - Victoria Falls
Alweer de laatste dag van deze avontuurlijke Desert and Delta kampeersafari door Namibië en Botswana. Vanochtend gaat u weer de grens over met Zambia. Normaal komt u hier rond het middag uur aan.

Verlenging
De vluchten richting Johannesburg vertrekken vroeg in de middag. Het is goed mogelijk dat u te laat van uw safari in Livingstone arriveert. We adviseren u daarom om een extra nacht in Livingstone te regelen om te voorkomen dat u uw vlucht mist.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het betreffende jaar 2018.

Flexibiliteit

Voor deze manier van reizen door Afrika heeft u een flexibele instelling nodig. Het is een participatie safari waarbij wordt verwacht dat u even meehelpt bij het in- en uitladen van de auto of waarnodig met de voorbereidingen van de maaltijden die door de gids worden gemaakt. Het hoort allemaal bij het avontuur en wanneer iedereen meehelpt zal dit de reis ook in positieve zin bevorderen.

Vervoer

De reizen worden met name met 4WD-Truck of minibus plaats. E.e.a. afhankelijk van het land en de deelname. Lokale omstandigheden zijn zeer verscheiden en een goed en betrouwbaar vervoermiddel die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften is een must.

Andere reizen van deze lokale organisatie. Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Wildside (14) Botswana --- 1.850 --- 2018
Wildside (korter) (13) Botswana --- 1.700 --- 2018
Wildside (kort) (10) Botswana --- 1.440 --- 2018
Desert and Delta (21) Namibie/Botswana --- 2.180 --- 2018
Desert and Delta (kort) (15) Namibie/Zambezi --- 1.760 --- 2018
Game Trail (16) Zimbabwe/Botswana --- 1.850 --- 2018
Scenic Route (18) Zuid-Afrika --- 1.890 --- 2018
Explorer (21) Kaapstad - Vict. Falls --- 2.490 --- 2018
Trade Route (22) Zambia/Malawi/Mozamb. --- 2.390 --- 2018
           
ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Wildparks (14) Botswana --- 2.720 --- 2018
Wildparks (kort) (13)  Botswana  --- 2.620 --- 2018
Southern Circkel (21)  Namibie/Botswana  --- 3.220 --- 2018
Southern Circkel (kort) (15)  Vict. Falls naar Windhoek  --- 2.480 --- 2018
Game Tracker (16)  Zimbabwe/Botswana  --- 2.430 --- 2018
Game Tracker (kort) (10)  Zimbabwe/Kruger  --- 1.910 --- 2018
SA Walking (14)  Zuid-Afrika   --- 1.990 --- 2018
Rainbow Route (17)  Zuid-Afrika/Swaziland  --- 2.130 --- 2018
Grand Explorer (21)  Kaapstad - Vict. Falls  --- 3.390 --- 2018
Desert Tour (13)  Kaapstad/Namibie  --- 2.360 --- 2018
Livingstone Trail (16)  Zambia/Malawi  --- 2.690 --- 2018
Beach & Bush (14)  Zuid-Afrika/Mozambique  --- 1.980 --- 2018
           
KLASSIEKE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Ivory Route (15) Botswana/Zimbabwe --- 4.220 --- 2018
Elephant Track (15) Windhoek - Vict. Falls --- 3.640 --- 2018
Baobabs (9) Botswana --- 3.390 --- 2018
           
EXPEDITIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Three countries (20) Zimbabwe/Zambia/Malawi  --- 3.350 --- 2018
Northern Zambia (13) Zambia  --- 2.295 --- 2018
Western Zambia/Liuwa (21) Zambia  --- 3.250 --- 2018
Botswana Trans Kalahari (14) Botswana  --- 3.090 --- 2018
           


« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap