Printen | E-mail

Duin 45 of Dune 45

Duin 45 ligt op 45 kilometer rijden van de gate in Sesriem Canyon. Meer toepasselijk kan de naamstoekenning van Duin 45 niet zijn.

Duin 45 ligt vlak langs de hoofdweg richting Sossusvlei en Deadvlei en is daarmee zeer toegankelijk. Met name daarom is Duin 45 erg populair geworden.
Duin 45 is iets hoger dan 170 meter. In de omgeving zijn beslist hogere duinen te vinden. Echter deze zijn of moeilijk bereikbaar of het is gewoon verboden terrein.

De beklimming van Duin 45 wordt wisselend ervaren. Veel mensen bezoeken en beklimmen Duin 45 in de vroege ochtend om getuige te zijn van de zonsopkomst. Niet de hoogte van Duin 45, maar het dunne zand en de dunne rand waarover je moet klimmen vormen de verzwarende omstandigheden.

Gelet op de drukte is het misschien verstandiger om in de vroege ochtend Duin 45 te passeren en eerst Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Afhankelijk van het reisschema kan Duin 45 dan in de namiddag bezocht worden of misschien de middag van aankomst in Sesriem Canyon. Ook dat levert fraaie kleurschakeringen op en onze ervaring is dat je dan de meeste drukte ontloopt.

Het ontlopen van de drukte kan helemaal wanneer je op Sesriem campsite kampeert. Je kunt dan een permit krijgen om voor de grote massa al richting Sossusvlei, Deadvlei en Duin 45 te vertrekken.

Vanaf Duin 45 heb je een fraai overzicht van het achterland. Je kunt er voor kiezen aan de achterkant van Duin 45 weer naar beneden te gaan of om dezelfde weg te kiezen als die je ook geklommen bent.

Feit blijft dat Duin 45 beslist een beklimming waard is.

Maar of je nu op Duin 45 staat of er voor staat, het levert beslist veel fotogenieke momenten op.

Een reis naar Deadvlei boekt u bij Going Africa Safaris.
 


  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap