Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Dzalanyama Forest Reserve, Malawi

Dzalanyama Forest Reserve ligt ongeveer 40 km ten zuid-westen van Lilongwe en bestaat uit een steile heuvelrug die ook de naam Dzalanyama heeft.

Voorheen was het Dzalanyama Forest Reserve bekend als de Central Highlands Angoni Game Reserve. In de jaren twintig van de vorige eeuw werd het fraaie reservaat omgezet van Game Reserve naar Forest Reserve. Hiermee werd de noodzakelijke watervoorraad voor Lilongwe beschermt.

Dzalanyama Forest Reserve is een geweldige plek om te verkennen. Wandelen, trackings of mountainbiken behoren to de mogelijkheden. Dzalanyama Forest herbergt drie dominante boomsoorten waarvan de Brachystegias ofwel de Miombo boom de meest dominante boomsoort is. De andere twee zijn de Msuku boom (Uapaca) en de Nyowe boom (Eugenia Cordata).

Dzalanyama Forest Reserve is 989 km ² groot en ligt op een hoogte van 1100 tot 1650 meter. Het bos is een belangrijke habitat voor vogels en is een favoriete bestemming voor ornithologen om ongeveer 300 vogelsoorten te zoeken, waaronder de zeldzame soorten zoals de olive-headed weaver, miombo pied barbet, Boulder Chat, White Tailed Flycatcher, Black Eared Seedeater, Stierling’s Woodpecker.

Ook de verscheidenheid aan flora in Dzalanyama Forest Reserve is interessant en bevat een aantal prachtige varens en orchideeën.

Bezoek Dzalanyama Forest Reserve met Going Africa Safaris

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap