Printen | E-mail

Epupa Falls en Kunene River

Epupa Falls en Kunene River liggen in het noorden van Namibië grenzend aan de Angolese grens.

Epupa Falls bereikt u vanaf Opuwo via een avontuurlijke weg door Kaokoland, ook wel Kaokoveld genoemd. Hiermee rijdt u door een van de meest ongerepte en ontoegankelijke gebieden van Namibië.

Kunene River vormt de grens met Angola met Epupa Falls als interessante bestemming. Epupa Falls ligt in een fraai landschap met palmbomen langs de rivier en de Himba in het achterland.

Epupa Falls heeft een lengte van 1,5 kilometer en een gemiddelde drop van 60 meter. Waar de omgeving van Epupa Falls in de droge periode ook echt droog is, hangt er in de nattere maanden een damp van vochtigheid waar je echt even aan moet wennen.

Ook is er een groot verschil in de hoeveelheid water in beide seizoenen. Maar Kunene River stroomt het hele jaar door waardoor er langs de rivier een rand van vruchtbare vegetatie aanwezig is.

Vlak bij Epupa Falls hebben zich een paar bassins gevormd waar de lokale bevolking perfect gebruik van weet te maken voor een duik en om te vissen.

Vanzelfsprekend laat Epupa Falls in de droge periode minder water vallen, maar spectaculair en contrasterend ten opzichte van het droge gebied blijft het.

Een reis naar Epupa Falls en Kunene River in Kaokoland boekt u bij Going Africa Safaris


  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap