Reacties en ervaringen safari reizen Afrika

lees wat onze reizigers vinden

Ervaringen en reacties Going Africa Safaris reizigers

Al vanaf 2007 organiseert Going Africa Safaris reizen en safari’s naar het mooie Afrikaanse continent.
Reacties en feedback waar we met de start van Going Africa Safaris zo op hoopten.

Reizigers op weg sturen op een fraaie safari met de intentie dat het een droomreis moet worden. Ervaringen opdoen zoals we die zelf al vanaf 1996 hebben opgedaan en waardoor we zo verlieft en gepassioneerd zijn over safari’s in Afrika.

We zijn Going Africa Safaris gestart om die passie te delen. Daarbij refereren we weer naar dat “maatpak” waar we het op de home-pagina over hebben.

Vertelt u na terugkomst aan uw familie, vrienden en kennissen vol passie en tevredenheid over uw ervaringen, dan is onze missie geslaagd.

Selecteer op “Bestemming” of “Thema” om de ervaringen te lezen van reizigers die eerder een vergelijkbare safari reis maakten.

BEstemming

Thema

Evaluatie lodge safari Botswana, Familie Nijnatten

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, We zijn al weer een paar weekjes terug van onze lodge safari in Botswana. In goed overleg en op advies van jou hebben we een fanatische trip langs diverse kampen van Kwando gemaakt. Voor mij inmiddels bekent terrein maar voor mijn vrouw die na alle foto’s, films en verhalen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wild dog pup, de wild dogs, cheeta's en heel het avontuur!

Beste Paul,

We zijn al weer een paar weekjes terug van onze lodge safari in Botswana. In goed overleg en op advies van jou hebben we een fanatische trip langs diverse kampen van Kwando gemaakt. Voor mij inmiddels bekent terrein maar voor mijn vrouw die na alle foto’s, films en verhalen het Afrika avontuur ook wel eens mee wilde maken is het zeker een betoverende reis geweest.

Het Intercontinetal Hotel in Johannesburg was top!. Super mooie kamers met goede bedden, heerlijk ontbijt en een prima service. De volgende ochtend brachten ze ons zelfs met tassen en al bij de incheckbalie van Airlink.

Ons eerste kamp was het Kwando Lebala kamp. Kleinschalig, authentiek een van mijn favorieten. De sfeer en uitstraling van het kamp, echt Afrika. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en hulpvaardig. De tenten mooi, schoon en sfeervol. Het eten was top en de sightings weer ouderwets Lebala. Veel specimen of predators hoe je het noemen wil. Dagelijks kwamen we de troep van 19 leeuwen tegen en veel grazers en vogels. Ook wisten we na lang zoeken de dogs te vinden. Een prima start van de trip dus.

Kamp nummer twee (mijn favoriete kamp) Kwando Lagoon camp. Na het binnenlopen van de lodge en het zien van onze tent (de familietent) ook de favoriet van mijn vrouw. Mijn vrouw was er echt even stil van. Het uitzicht de aanwezige dieren van het Lagoon, de uitstraling, inrichting en ligging van het kamp zijn betoverend. Qua wild zijn wij ook hier met onze neus in de boter gevallen met als topper de pup van de wild dogs.

Heel ongebruikelijk in deze tijd van het jaar maar als de wild dogs je favoriet zijn een droom die uitkomt. Ook hebben we hier leeuwen en de twee cheetabroers gezien. Uiteraard ook de nodige grazers en vogels met als bonus twee aardwolven. Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van Lagoon en zijn na drie nachten door gevolgen naar ons laatste kamp van deze trip Splash.

Kwando Splash Camp is een relatief nieuw kamp van Kwando en ook iets groter dan Lebala en Lagoon. En ondanks dat er maar een paar tentjes meer staan doet het toch wat drukker aan. Uiteraard wel met de Kwando service en ervaring. Het kamp en de tenten zijn moderner ingericht en gebouwd. Ik miste hier wel een beetje het authentieke Afrika gevoel. Maar des al niet te min een mooi kamp en aanrader om te bezoeken.

De concessie is zo groot dat eenmaal in het veld de iets drukkere bezetting in het niet valt. Het landschap is hier heel anders dan Lagoon en Lebala met veel meer grote open vlaktes. Het wild is hier rijkelijk aanwezig, heel veel grazer zoals buffels olifanten, impala’s en zebra’s. Ook de predators zijn goed vertegenwoordigd. We hebben hier dagelijks de cheeta gezien maar ook leeuwen en de dogs. Een pack van 25 stuks super! Ook de vogelaar kan hier zien hart ophalen we hebben heel veel soorten gezien.

Kortom een zeer geslaagde reis met goede lodges en zeer veel wild. Ik ben bang dat het Afrika virus ook bij mijn vrouw is toeslagen. In ieder geval voor deze reis onze hartelijke dank . Alles was tot in puntje geregeld en verzorgd. Een fijne contact, goede voorstellen en bij vragen een snel en houtsnijdend antwoord ook buiten de gezette tijden. Service waarvan andere aanbieders nog wel wat van kunnen leren. Ook de extra verzoeken m.b.t. mijn beperking zijn weer top opgepakt en geregeld. Nee Paul, hulde en nogmaals onze dank!

Je gaat weer van ons horen!

Groeten,

Patrick en Sonja

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Nijnatten,

Bedankt voor deze mooie en uitgebreid evaluatie. Wat fijn dat jullie tevreden terug kijken op jullie safari en de Kwando camps waar jullie verbleven.

Dat het virus nu bij beiden heeft toegeslagen is een mooi compliment. Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten.

Ook genieten van een Kwando lodge Safari, neem vrijblijvend contact op.

 

Evaluatie Botswana lodge safari, Miranda en Frederik

Overall cijfer voor deze safari: 10
Dear Paul, First off all we would like to thank you for this amazing trip that you organized for us. It was absolutely fantastic. Our trip to Victoria Falls and our fly-in safari to Botswana were brilliant. Due to the fantastic organization by Going Africa Safaris and local agents we...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Very diverse set of lodges and nature regions / landscapes. Compentency of guides and the wildlife sightings.

Dear Paul,

First off all we would like to thank you for this amazing trip that you organized for us.
It was absolutely fantastic.

Our trip to Victoria Falls and our fly-in safari to Botswana were brilliant. Due to the fantastic organization by Going Africa Safaris and local agents we were able to fully enjoy the wonderful nature offered by these destinations. The wildlife we got to observe in Botswana is both stunning and addictive. We absolutely want to go back.

Some additions:
The overall itinerary was perfect.
It was perfect to end at Setari. This was the first lodge where we actually were able to relax and enjoy the great comfort
Overall we saw a lot of animals in each of the destinations. Especially Savuti had a lot to offer (especially lions and leopard in the tree -> see attached 😉)
It was great that an local agent welcomed us at Maun Airport and helped us with the check-in

The stay at Setari indeed was very special. We had the lodge for ourselves and felt like home.
As you can tell from the pictures. Frederik organized a special candle light dinner with the help from the managers and the rest of the staff. Truly magical. 😊

Best regards and many thanks again for a wonderful trip

Miranda and Frederik
Zwitserland

Reactie van Going Africa Safaris:

Evaluatie lodge safari Botswana Miranda en Frank (Zwitserland)

Dear Miranda and Frederik,

Thank you for the feedback and I’m very happy you both look back on a great safari.

Miranda, for me it was so special to organize a safari for you. Not in the first place I was aware Frederik would organize an engagement. But secondly, after a (Agents) FAM trip in Botswana in 2013 together with you, getting an email from you telling me you remembered me being the one who should organize your special Botswana safari, made me very proud and humble. Thank you for the compliments and grant me to organize this special safari.

I hope you remember this trip for a long long time. If you both ever come to Holland, please let me know. You are invited.

Warm regards

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerrit, Marian, Marco en Gerjo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, We deden een variant van de “Tanzania Leisure the North” lodge safari. Niet voor het eerst, maar de vorige keer was dusdanig fantastisch dat we niet konden nalaten nogmaals te gaan. En het was weer een groot succes. Als voorheen liep het boekingsproces weer soepel en was je...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Serengeti

Beste Paul,

We deden een variant van de “Tanzania Leisure the North” lodge safari. Niet voor het eerst, maar de vorige keer was dusdanig fantastisch dat we niet konden nalaten nogmaals te gaan. En het was weer een groot succes.
Als voorheen liep het boekingsproces weer soepel en was je advies deskundig. Op Kilimanjaro Airport was Richard weer present. De beste gids die je kunt treffen. Vriendelijk, humoristisch, deskundig en zeer goed in het spotten van wild.

Het weer werkte iets minder mee. Deze korte regentijd (November) was er uitzonderlijk veel neerslag. Gelukkig bijna alleen maar in de nacht, zodat we er tijdens de game drives (die deden we dagelijks van 8.00 tot 18.00) slechts een paar uur last van hebben gehad. Maar goed het verblijf in de “tenten” en lodges is ook (nog) vrolijker als het mooi weer is. Wij komen voor de game drives en die waren weer fantastisch.

We zagen Leeuwen op 27 verschillende plekken (89 Leeuwen in totaal), tweemaal in een boom, vaak met kleintjes, soms parend; Diverse malen luipaarden (met prooi in boom en ook uit boom springend) en cheetahs (waaronder een moeder met 6 cubs die een gazelle veroberden). Oneindig veel gnoes en zebra’s (ik schat 100.000 tussen Masai kopjes en Serenora). Olifanten, buffels, neushoorns (6 in Ngorongoro), heel veel hyena’s (ook parend, met prooi, met hele kleintjes), vossen (had ik nog nooit gezien in Afrika), en dan natuurlijk nog alle apen (blue monkeys in Lake Manyara), giraffes, gazelles, antilopes, jakhalzen, gieren, struisvogels, arenden, heel veel meer.

Er is veel moois te zien en beleven op onze aarde, maar Serengeti is toch nauwelijks te overtreffen.

Gerrit, Marian, Marco en Gerjo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerrit, Marian, Marco en Gerjo,

Wat fijn dat jullie opnieuw terugkijken op een succesvolle safari met veel en bijzondere sightings en een hereniging met jullie eerdere gids Richard. Fijn dat jullie zo blij met hem zijn.

Bedankt voor de gemaakte complimenten.

Ik hoop dat jullie nog lang mogen nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana self drive, Martin, Onno en Melle

Overall cijfer voor deze safari: 10
Dag Paul, We zijn zondag teruggekomen uit Botswana. We willen jou een compliment geven over hoe alles verzorgd is. We werden met naambordje ontvangen op de luchthavens. De auto was precies zoals we gehoopt hadden. De navigatie werkte top tot op de campsite Alle accommodaties wisten dat we geboekt hadden...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De complete organisatie en de ervaring

Dag Paul,

We zijn zondag teruggekomen uit Botswana.
We willen jou een compliment geven over hoe alles verzorgd is.
We werden met naambordje ontvangen op de luchthavens.
De auto was precies zoals we gehoopt hadden.
De navigatie werkte top tot op de campsite
Alle accommodaties wisten dat we geboekt hadden en alle documenten die nodig waren, waren ook voor handen.

Wij vinden het absoluut een aanrader om via jou een reis naar Afrika te boeken.

Uit onze reis blijkt dat je goed geluisterd hebt naar onze wensen en deze heel goed hebt weten in te vullen !!

Dank je wel!!

Martin, Onno en Melle

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Martin, Onno en Melle,

Bedankt voor deze hele leuke positieve feedback. Ik had zelf zeker ook nog even telefonisch contact opgenomen om te vernemen of alles naar wens was verlopen.

Maar zo te lezen is dat het geval en natuurlijk ben ik daar erg blij mee. Natuurlijk ook de complimenten aan mijn lokale partners die wat we bedenken ook waar maken.

Veel plezier bij het nagenieten.

Paul Janssen

Evaluatie Zambia lodge safari, Lyke en Gerard

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze reis door Zambia was helemaal TOP! Het verblijf bij Tusk and Mane in Lower Zambezi was echt heel bijzonder, zo midden in de natuur. Kyle en zijn team maken het echt speciaal. Hele mooie safaris onder deskundige leiding van Jacob, we hebben zoveel wild gezien. Ook wandel- en kanosafari...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Verblijf bij Tusk and Mane in Lower Zambezi

Onze reis door Zambia was helemaal TOP! Het verblijf bij Tusk and Mane in Lower Zambezi was echt heel bijzonder, zo midden in de natuur. Kyle en zijn team maken het echt speciaal. Hele mooie safaris onder deskundige leiding van Jacob, we hebben zoveel wild gezien. Ook wandel- en kanosafari (tussen de hippo’s en korokodillen).

Het verblijf in Flat Dogs in South Luangwa was ook heerlijk, wel wat toeristischer, maar lekker comfortabel met een zwembad en de mogelijkheid om al la carte te eten. Ook hier hele goede safaris met erg veel wild , nu ook giraffen.

De laatste lokatie was in Luambe NP. Hier was beduidend minder wild maar wel een paar keer de wild dogs gezien.

Alles was super geregeld door Going Africa Safaris, alles klopte. Het vliegen in een klein vliegtuigje met z’n tweeen vanaf een airstrip was ook een hele ervaring.
Kortom een aanrader voor reizigers die echte safari willen ervaren !!

Lyke en Gerard

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Lyke en Gerard,

Bedankt voor zowel de telefonische feedback en deze mooie evaluatie.

Wat leuk om te ze lezen dat jullie een TOP reis in Zambia hebben gehad. En wat interessant dat jullie nog best dan 4 nachten in Lower Zambezi hadden willen blijven.
Afgelopen juni (2019) zijn we zelf ook Bij Tusk and Mane geweest en de combinatie aan gebieden en safarimogelijkheden hebben wij ook als erg prettig ervaren.

Fijn ook dat alles geheel conform planning is verlopen. Dat vertrek per transfervlucht is inderdaad een ervaring. Bijna een heel dorpje dat uitloopt om toeristen weer te zien vertrekken. Wij hebben dat ook als erg leuk ervaren.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé kampeersafari Botswana, Linda en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een schitterende vakantie gehad De vakantie begon met 4 nachten in CKGR. Het is niet uit te leggen wat je voelt, slapen in een tent was voor ons nieuw, alle bushgeluiden en dieren om de tent. Je wordt in de watten gelegd door de kok en assistent samen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Het grote aantal wildlife wat we hebben gezien

We hebben een schitterende vakantie gehad De vakantie begon met 4 nachten in CKGR. Het is niet uit te leggen wat je voelt, slapen in een tent was voor ons nieuw, alle bushgeluiden en dieren om de tent. Je wordt in de watten gelegd door de kok en assistent samen een gids, kok en assistent. Zij koken heerlijk en mis het heerlijke brood wat zij iedere dag vers bakten!

Na CKGR zijn we met de 3 mannen op pad gegaan naar Moreni, Mababe, Kwai , Savuti en Chobe. Kamperen in de bush..geloof mij wij zijn niet bang maar als je groepen leeuwen, Hyena’s, wilde honden hebt gezien en je zit in het pikkendonker met de mooiste sterrenhemel ooit, kijk je toch regelmatig even met je hoofdlampje de bosjes langs.

Daarna in je tentje hoor je alles. Alles is in de kampen geweest. Er zijn Olifanten geweest die alle bomen compleet slopen om je tent heen, Jankende Hyena’s naast het na smullende kampvuur, zebra,’s in paniek omdat er Leeuwen op ze jaagde Jakhalsen en Honeybadgers, die gaan zelfs het gevecht aan met Luipaarden. Als je de nacht hebt overleefd dan wordt je vaste prik rond 4.30 gewekt met brullen van leeuwen op afstand, Jankende Hyena’s en de meest mooie fluitende vogels. 6 uur ontbijt en om half zeven in de truck op Game drive.

Koffie mee voor onderweg en soms alles voor de lunch als we heel de dag weg gingen, echt op de mooiste plekken koffie gedronken en geluncht met zoveel beesten om je heen. Tussen elf en twaalf verdwijnen alle beesten onder de bomen in de schaduw en waren we rond 12.30 uur terug in kamp, onze Lunch werd klaargemaakt en aten gezamenlijk…

Daarna vrij om je op te frissen, rusten en alle foto’s te ordenen. Rond 15.30 koffie en dan weer op pad tot donker rond 18.30. Alles komt te voorschijn om te eten en drinken voor de nacht valt, de natuur staat weer op scherp en de wet van de sterkste treed weer in, Leeuwen waarbij je overdag denkt, die ga ik even aaien, zijn dan heel alert en volgen alles wat je doet, hebben vaak al een prooi uitgezocht om te doden, we hebben ze zien liggen in formatie om buffels te pakken als ze terug komen van het water het bos in, overdag 3 jonge mannen achter kudde Buffels wij dachten wel 300 aan zien gaan om de beurten van bosje naar bosje zo indrukwekkend.

Luipaard 1 van de vier die we hebben gezien op afstand van 10 / 20 meter die achter Wharthog aan zat, zelfs een zwangere Luipaard op 200 meter van ons kamp, die daar haar plek had om te werpen, zij ging water drinken en weer terug haar bosjes met oude Thermieten heuvel in, echt alle tijd om foto’s te maken en te filmen…we hebben de Olifanten killers van Savuti gezien, we hadden al gelezen van ze. Dit is zo’n grote groep Leeuwen “nu rond de 22 stuks geteld” die zich hebben gespecialiseerd in het doden van Olifanten, dit slachtoffer was een Bul van rond de 40, geen fijn gezicht, maar het is eten voor hen en het is de natuur, zelf de kleinste welpen hadden bloedbesmeurde bekken….we hebben denken wij wel 100 tot 150 leeuwen gezien mijn grootste wens was een volwassen man en dit kwam uit, man met vrouw alleen op het strand langs de Chobe rivier om te paren, hij had het goed voor elkaar met de mooie Sunset, het opkomen en neer gaan van de zon maken je zo gelukkig dit is zo ongelooflijk mooi met alle kleuren in de lucht.

Zaterdag hebben wij afscheid genomen van onze drie beste begel eiders die je maar kan wensen, geweldig gegeten elke dag, wat onze kok Gaby maakte op een open vuur is ongelooflijk, hij maakte elke dag vers brood dat was echt heerlijk, elke dag soepje vooraf en elke dag anders, niets werd verspild. Wij keken elke dag weer uit naar de maaltijd. Hij was zo sterk als een Gorilla en nog een echte Buhsman die nog jaagde voor het vlees thuis, had de meest mooie verhalen over vroeger.

Bij aankomst in het kamp had ons manusje van alles Jacob zijn werk weer gedaan stond ons teiltje warm water bij de tent, twee stoeltjes bij een kampvuur, fles wijn met de glazen en de nootjes zodat we na konden genieten en naar die schitterende sterren hemel konden kijken, als het eten klaar was kwam hij ons halen en konden we aan tafel, we hadden elke avond, en dag de grootste lol. Onze gids James was een fantastisch vent, hij reed met de truck door de moeilijkste plekken en bosjes om wild te kunnen spotten en volgen, zonder hem hadden wij 30…….

——– helaas is de rest van het verslag weggevallen in het bericht naar ons ——-

Met vriendelijke groet Linda en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Linda en Jan,

Bedankt voor dit mooie verslag van jullie privé kampeersafari door Botswana. We hebben het ook al bij eerdere reacties op de evaluatie van de privé kampeersafari's aangegeven, deze manier van safari is een hele mooie manier om van Botswana te genieten.
Ook bedankt voor het toezenden van de vele foto's. Leuk om zo een inkijk te krijgen van wat er allemaal gespot is.

Natuurlijk zijn we erg blij met deze mooie score en om te lezen dat julie zo tevreden terugkijken op de prive kampeersafari door Botswana.
De jaloersmakende sighitngs en de beleving geven mij toch ook weer het gevoel er opnieuw te zijn gweest. ;-)

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zambia lodge safari, Janine, Antwain, Sabine en Marc

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Over de kampen hebben we het telefonisch al even gehad. Graag wil ik nog even benadrukken dat vooral Flatdogs (in het croc nest) ondanks het feit dat ze wat groter zijn een prima indruk heeft gemaakt. Ook al door hun grote bijdrage aan diverse conservancy projecten in de...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De 2 full day drives mn het bezoek aan de Ebony groves. Onbeschrijflijk mooie omgeving.

Beste Paul,

Over de kampen hebben we het telefonisch al even gehad. Graag wil ik nog even benadrukken dat vooral Flatdogs (in het croc nest) ondanks het feit dat ze wat groter zijn een prima indruk heeft gemaakt. Ook al door hun grote bijdrage aan diverse conservancy projecten in de Valley.
Menukaart kent zijn gelijke niet in onze ervaringen. Is niet hoofdmoot van je vakantie, wel een zeer prettige bijkomstigheid
Luambe park en gelijknamige camp heeft enorm veel potentie. Landschappelijk bijzonder fraai.
Nkonzi camp is weer totaal anders.

De sightings….tja de tel zijn we kwijt wat betreft de leeuwen. Heel erg veel… luipaarden idem dito. Luipaard dat een stelvarken vakkundig demonteert….toch een stekelige aangelegenheid. Luipaard dat haar jong zoogt, luipaard dat met haar twin cubs rond de auto loopt. Luipaard met kill in nat geo pose over tak gedrapeerd. Daarnaast nog de nodige “losse” luipaarden; met recht de valley of the leopard!

We hebben 3 x de wilde honden gezien waarbij 1 keer erg dichtbij. Daarnaast natuurlijk het nodige andere wild. Veel!!!!

Verrassing in Luambe was de vroege terugkeer van een kolonie Carmine bee eaters. Bijzonder om hun nestelen in de riverbanks te mogen zien. Hoogtepunten waren toch wel de 2 zeer lange daydrives die we hebben gemaakt. Het Hollywood van South Luangwa, de ebony groves, heeft een onuitwisbare indruk gemaakt, Om daar dan een troep leeuwen te vinden in dat bijzondere licht, was weer een extraatje. Daar kregen we er veel van!

Het bezoek aan Lianne Steenkamp was ook erg leuk. Zeker omdat we nu ook weer wat goed nieuws uit Namibie meekregen. We zijn dus heel tevreden teruggekomen. Reisgenoot Marc met 9000(!) foto’s en wij met heel veel film!
Maar zoals Hemmingway al zei: ’We had not left it yet, but when I would wake in the night I would lie listening, homesick for it already”.

We weten nu nog beter wat we willen. Dat betekent in elk geval weer goed sparen!

Hartelijke groet ,

Antwain en Janine

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janine, Sabine, Antwain en Marc,

Bedankt voor jullie feedback zowel telefonisch als met deze mooie evaluatie.

Naast dat jullie inderdaad erg veel gezien hebben is het ook fantastisch dat jullie Lianne ook hebben ontmoet. Fijn dat dit gelukt is.

Vanzelfsprekend hebben we de complimenten over het eten bij Flat Dogs aan hen doorgegeven. Dat werd erg gewaardeerd.

Ebony Grove is inderdaad een erg fraai gebied. We hebben het afgelopen juni ook bezocht en waren ook erg onder de indruk. Locatie, locati, locatie en erg goed voor wildlife en over het algemeen minder druk dan het centrale deel. Maar jullie gaven aan dat de drukte in het centrale deel ook nog wel meeviel.

Zoveel luipaarden en leeuwen en 3 x de wilde honden. Jaloersmakend.
We hadden het er telefonisch al even over. Langer op een plek blijven, helpt.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten en veel succes bij het uitzoeken van de foto’s en monteren van de video.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Paul, Lisette, Lode en Wannes

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dag Paul, Wij zijn ondertussen thuis en genieten van de mooie herinneringen van onze reis. Maar wij willen U van harte bedanken voor het organiseren van deze reis. Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de aanpassingen in ons reisschema hebt U zeer goed opgevangen. Wij hebben er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Big5 en de cheeta

Dag Paul,

Wij zijn ondertussen thuis en genieten van de mooie herinneringen van onze reis. Maar wij willen U van harte bedanken voor het organiseren van deze reis.
Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de aanpassingen in ons reisschema hebt U zeer goed opgevangen.

Wij hebben er echt van genoten:
wij hebben de big five gezien en een prachtige cheetah die zijn prooi aan het opeten was. Verder ook crocodillen die een gnoe aan het verscheuren waren in de beroemde Mara rivier.
Om het met de woorden van onze gids te zeggen: you are lucky guys! En of wij gelukkig waren.

Wij hebben ondertussen een schadeclaim ingediend bij KLM. Afwachten wat dat wordt.

Paul, wij wensen u verder een gezond leven voor u en uw familie en succes met uw bedrijf. Doe zo verder.

Met reisvriendelijke groeten,

Paul, Lisette, Lode en Wannes

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Paul, Lisette, Lode en Wannes

Bedankt voor de mooie feedback en wat fijn dat jullie na een "toch wel" valse start wel hebben genoten van een mooie en geslaagde safari.

Vanzelfsprekend staan we meteen paraat wanneer jullie, door een mankement aan het vliegtuig de start van de safari niet kunnen halen. Fijn dat jullie tevreden zijn over de geboden aanpassingen welke we meteen hebben geregeld. Hierdoor hebben jullie zo min mogelijk gemist van de safari.
Dit natuurlijk met medewerking van onze lokale partner.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie lodge safari in Tanzania

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana privé kampeersafari, Elles, Erik, Frank, Gijs en Margreet

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul, We zijn weer terug. En nu al heimwee naar Botswana. Wat een ongelofelijk mooi land, puur en ongerept en de natuur ongekend mooi in de door ons bezochte NP. Adembenemend waren de nachten met de prachtige sterrenhemel en de Melkweg, Een geweldige ervaring om afgesloten van alles, te...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De game drives en het verse gebakken brood en de afgelegen kampeerplekken

Hallo Paul,

We zijn weer terug. En nu al heimwee naar Botswana. Wat een ongelofelijk mooi land, puur en ongerept en de natuur ongekend mooi in de door ons bezochte NP. Adembenemend waren de nachten met de prachtige sterrenhemel en de Melkweg, Een geweldige ervaring om afgesloten van alles, te gast te zijn in de habitat van de wilde dieren.

We willen je bedanken voor het samenstellen van onze prive kampeersafari en zeker ook onze gids bedanken die veel verteld heeft over het land en de dieren. Een reis die ons rijker heeft gemaakt met vele herinneringen. We hebben veel bijzonders gezien tijdens de game drives. Wilde hond in de Kalahari NP, Luipaard etend van zijn Impala prooi in de boom in Savuti NP, Luipaard uitbuikend van z’n Bavianen lunch in Moremi NP en liggend in een boom bij Chobe NP.

Een lopende brullende leeuw en leeuwinnen met welpen, een giraf die kauwt op het fruit van de sausage tree en een hyena die wegloopt met een olifantspoot in zijn bek allemaal in Moremi NP.

Ook de vele groepen olifanten die we iedere keer zagen en de vele vogel soorten allemaal even indrukwekkend. Elke game drive kwamen we enthousiast terug in het kamp over het geen we gezien hadden. De hele reis was zorgeloos mede door het fantastische logistieke werk van de kok Gaby en zijn assistent Jacob.

Op een wisseldag zorgen zij ervoor dat het hele kamp weer afgebroken en opgezet werd. Elke ochtend wakker gemaakt worden met bakje warm water. Waarna we ons ontbijt koffie en toast nuttigde bij het al brandende vuur.
Het vers gebakken brood en de heerlijke maaltijden. De bush-douche om het zand uit onze haren te wassen. Het is te veel om op te schrijven en alleen maar positief.

Een aanrader deze reis we gaan hiervan nog lang nagenieten en willen zeker terug naar dit prachtige en vriendelijke land.

Met vriendelijke groet Elles, Erik, Frank, Gijs en Margreet

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Elles, Erik, Frank, Gijs en Margreet,

Bedankt voor deze mooie evaluatie van jullie privé kampeersafari door Botswana. Deze manier is een hele mooie manier om van Botswana te genieten. Zo te lezen, hebben jullie dat ook volop gedaan.
Jullie hebben inderdaad erg veel bijzondere momenten meegemaakt. We een beetje jaloersmakend. ;-)

Fijn dat jullie terugkijken op een zorgeloze safari en alleen maar positief kunnen zijn over de ervaringen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Berna, Freek, Corella, Freek.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul Bushman Plains Camp Een basic camp, vier tenten, we waren met z’n vieren en dit voor 5 nachten, hoe meer privé wil je hebben? Sinds enkele weken is er een manager, zodat de eigenaar Dicks en guide Diesel zich echt bezig kunnen houden met guiding. Ook is er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De verrassing om bij Lagoon/Lebala gids Balemetse te regelen

Hallo Paul

Bushman Plains Camp
Een basic camp, vier tenten, we waren met z’n vieren en dit voor 5 nachten, hoe meer privé wil je hebben? Sinds enkele weken is er een manager, zodat de eigenaar Dicks en guide Diesel zich echt bezig kunnen houden met guiding. Ook is er een derde gids in dienst, Taylor…..er zit dus groei in dit heerlijke kamp.
Wel even wennen aan de koude avonden, nachten en in de vroege ochtend…gelukkig goede kruiken in bed en warme poncho en kruik voor de ochtend gamedrive.

Het eten was echt goed, de gesprekken bij het vuur interessant en game was overweldigend.
De concessie is groot, en vol met game. Iedere dag hebben wij speciale sightings gezien. O.a. Twee pack’s of Wild Dogs met puppies,
Veel Leeuwen met cubs, 5 verschillende Luipaarden, Hyena’s, Sabel Antilopen, Buffels, Olifanten, vogels, Honey Badgers…..en nog zoveel meer moois!
Voor ons blijft dit kamp echt een aanrader!

Lagoon/Lebala
Ook hier weer geweldige dagen gehad. Het begon met de verrassing van Kwando om gids Balemetse te regelen voor ons, helemaal leuk voor de kinderen want zij hadden hem al aantal jaren niet gezien.
Lagoon blijft een van mijn favorieten, geweldige kamers, heerlijke bedden, niet zo koud, en een ongedwongen sfeer, de staff heel vriendelijk!
De game was ook hier overweldigend. Wild Dogs, natuurlijk door gids Bale gevonden 😉 maar ook veel Leeuwen met cubs, Cheetah’s, Birds.

zo ook in Lebala! Ook altijd een heerlijk kamp om naar terug te keren.

Toch verschil wanneer je in hun winter gaat…Juli…er was weinig water, de begroeiing nihil, dus konden heel veel dieren spotten en volgen.

Een van de hoogtepunten was wel de ontdekking van 7 Wild Dog puppies, waarvan niemand in Lebala op de hoogte was. Gids Bale werd later op de avond door andere gasten toegeklapt, want dankzij hem hebben zij ook kunnen genieten van deze bijzondere sighting.

The kill van de Lions met cubs….een Buffel…naast de tent van gids was ook een hoogtepunt…..de foto waar dat kleintje met schoen vd gids loopt is toch briljant!

Paul, we kijken weer terug op een onvergetelijke safari, bedankt voor meedenken!

ps ook nog voor service vd vergeten koffer!

Lieve groet,
Berna, Freek, Corella en Freek

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Berna, Freek, Corella en Freek

Bedankt voor dit mooie verslag en wat mooi dat de wens om de wild dog puppies te zien is uitgekomen. En dat meteen bij meerdere packs/
Dit naast de vele andere bijzondere encounters tijdens deze, in meerdere facetten, bijzondere safari.

Ook voor mij was het verrassing dat Kwando Balemetse voor jullie hebben over laten komen. Ik kan toch best wel een geheimpje bewaren. ;-)
Maar wat een leuke verrassing moet dit zijn geweest.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie lodge safari in Botswana

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.