Veelgestelde vragen

Going Africa Safaris

FAQ Going Africa Safaris

Voor FAQ voor de specifieke landen, geven we de informatie bij het betreffende land.

FAQ

Algemeen

 • Waarom kiezen reizigers voor Going Africa Safaris?

  Going Africa Safaris prijst zich gelukkig dat veel reizigers opnieuw bij ons boeken na een eerste goede ervaring. Daarnaast merken we ook dat veel mensen via mond tot mondreclame bij ons terecht komen. We bedanken al deze (toekomstig) reizigers voor het vertrouwen. Voor ons is een eerlijk advies richting reizigers belangrijk. Past een reis niet binnen hetgeen wat wij denken dat verstandig of veilig is, dan verkopen we een safari liever niet. Bij Going Africa Safaris gaat het om de juiste kwaliteit en niet om aantallen. Boeken we voor u een mooie safari, dan weet u ook zeker dat wij er 100% achterstaan. Lees ook de overwegingen om uw safari bij Going Africa Safaris te boeken “Why us” op de website.

 • Staat Going Africa Safaris ook op beurzen?

  Ja, dat doen wij zeker! Op de website staan de beurzen waarop we te vinden zijn. Veelal zijn dat kleinschalige weekendbeurzen.

 • Hoe deelt Going Africa Safaris nieuwtjes en wetenswaardigheden?

  In de meeste gevallen delen we dit via de Social Media. We nodigen u uit om ons te volgen. We realiseren ons dat we hiermee niet iedereen bereiken. Periodiek brengen we een nieuwsbrief uit. Dit doen we wel met als uitgangspunt dat we u niet willen overspoelen met non-informatie. Op de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

 • Ik heb een geweldige reis (gehad). Hoe kan ik mijn ervaring delen?

  In de eerste plaats proberen we iedereen na terugkomst te bellen om feedback te ontvangen over de safari. De feedback ontvangen we in de meeste gevallen ook via een evaluatieformulier welke u in kunt vullen in “uw safari” omgeving op deze website. Zelf vinden we het erg leuk wanneer we deze feedback of een reisverslag op onze website en/of social media mogen delen. Naast dat het voor ons leuk is, is het ook leuk voor toekomstig reizigers om uw ervaringen te lezen. Daarbij nemen we vanzelfsprekend uw privacy in acht. We publiceren zoveel mogelijk alleen voornamen en geen achternamen. Wilt u foto’s opsturen, dan mag dat natuurlijk ook.

 • Wat doe ik met een suggestie/klacht?

  Vanzelfsprekend vinden we het ‘t leukst om alleen maar positieve feedback te ontvangen en dat deze positieve ervaringen niet vergeten worden. Toch kan het voorkomen dat u ons wilt informeren over verbeterpunten. Graag zelfs. Het beste is dat u tijdens de reis al in gesprek gaat met de lokale gids en/of organisatie. Wat is er nu beter dan dat er tijdens uw reis al een oplossing komt. Mocht dit niet tot een positief resultaat komen, dan kunt u alsnog contact met ons opnemen. U bepaalt ter plekke of uw suggestie/klacht hiervoor zwaar genoeg is. Ontvangen we uw bericht, dan proberen wij van onze kant zo snel mogelijk met de lokale organisatie tot een oplossing te komen. Na terugkomst horen wij graag van u of er nog (verdere) suggesties of verbeterpunten zijn. Zie ook onze klachtenregeling in de reisvoorwaarden.

 • Zijn jullie ook buiten kantooruren bereikbaar?

  Eigenlijk kent Going Africa Safaris geen kantooruren en zijn we zeven dagen per week bereikbaar. In de avonden en de weekenden blijven we e-mails volgen en reageren we waar nodig. Wees dus niet verbaast wanneer we in de avond of in het weekend reageren op uw aanvraag of email. Bent u op reis en is er sprake van een noodsituatie, dan zijn we mobiel bereikbaar.

 • Privacy Statement

  Going Africa Safaris hecht veel waarde aan uw privacy en daarmee uw vertrouwen in ons. Derhalve hanteren we een strikt privacy-beleid wat volledig is aangepast naar de laatste Europese wetgeving. Meer informatie hierover staat op de website.


 • FAQ

  Annuleren

 • Kan ik mijn boeking annuleren?

  Vanzelfsprekend kan dat. De voorwaarden om te annuleren staan in onze reisvoorwaarden welke op de website te vinden zijn. De voorwaarden zijn afgestemd op de Nieuwe Europese Wetgeving rondom pakketreizen welke per 1 januari 2018 van kracht zijn en reisbedrijven per 1 juli 2018 ook verplicht zijn naar te handelen. Voor u blijft het van belang om zelf ook een Annuleringsverzekering af te sluiten.


 • FAQ

  Verzekeringen

 • Welke verzekeringen kan ik me het beste afsluiten voor mijn reis?

  Niemand staat graag opeens voor een financiële verrassing wanneer dit risico ook via een verzekering had kunnen worden afgedekt. Voor een buitenstaander is het slecht adviseren welke risico’s wel of niet af moet dekken. Het zijn immers uw risico’s en u bent diegene die bepaalt.

 • Annuleringsverzekering

  Over de annuleringsverzekering hebben we het in het vorige onderwerp bij “Annuleren” al uitgebreid gehad.

 • Reisverzekering

  Een reisverzekeringen is er voor dekking van schade. De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval.

 • Casco-verzekering

  Voor selfdrives of alleen autohuur is het vaak mogelijk om via de lokale verhuurder een vaak dure verzekering af te sluiten om het eigen risico af te dekken. In de meeste gevallen blijft er dan altijd nog een beperkt eigen risico over. Boekt u via Going Africa Safaris uw selfdrive of autohuur, dan kunnen we u via de Cascoverzekering een veel goedkoper alternatief aanbieden met een volledige dekking van het eigen risico. Vraag ons naar de voorwaarden. Voor de bovenstaande verzekeringen werken we samen met De Europeesche Verzekeringen.


 • FAQ

  Het boekingsproces

 • Hoe lang duurt het voordat ik een gevraagde offerte ontvang?

  In de regel proberen we binnen 24 – 48 uur na ontvangst van de aanvraag een offerte aan u op te sturen. Afhankelijk van de complexiteit van de aanvraag en de snelheid van reageren van lokale partners kan een offerte langer op zich laten wachten. Verder vragen we ook op uw begrip wanneer we het erg druk hebben gedurende de drukkere boekingsperiodes. Over de voortgang blijven we u informeren. Doet u een telefonische aanvraag, dan zullen we u in de meeste gevallen verzoeken om deze aanvraag ook even per email te doen. Offertes sturen we altijd per email toe en zodoende hebben we meteen ook uw juiste emailadres. Bij een directe aanvraag per email en wanneer noodzakelijk zullen we aanvullende vragen stellen om tot een goed voorstel c.q. offerte te komen. Dit kan zowel per email als telefonisch. Hebben we voldoende voorinformatie, dan gaan we daadwerkelijk met uw aanvraag aan de slag om vervolgens binnen 24 – 48 uur een passende offerte te kunnen sturen. Natuurlijk is het dan nog steeds mogelijk om verdere aanpassingen te doen. Voor sommige aanvragen is het verstandig om een voorstel te sturen op basis van beschikbaarheid. Hoewel dit in eerste instantie een vertragende factor kan zijn, is wel gebleken dat dit voor het gehele boekingsproces wel sneller werkt.

 • Hoe snel moet ik op een ontvang en offerte reageren?

  Heeft u van ons een voorstel ontvangen dat gebaseerd is op basis van beschikbaarheid, dan vragen we u om binnen 5 werkdagen te reageren. Dit is vaak ook de (minimale) termijn waarop we een accommodatie of de plekken op een safari vast mogen houden. De lokale partij bepaald de duur waarbinnen we de optie aan mogen houden. Het is dus verstandig om altijd zo snel mogelijk te reageren. Ook wanneer u eventueel nog aanpassingen wilt. We kunnen dan in overleg met de lokale partij een optie verlengen om zodoende de tijd te krijgen om een boeking af te ronden. Mocht een optie onder druk komen te staan, dan informeren we u hierover. Sturen we u een offerte toe die niet is gebaseerd op beschikbaarheid, dan laten we het in de regel aan u over om te reageren. We leggen geen (onnodige) druk op u om dan te boeken. Het is aan u om te reageren en u m oet ook diegene zijn die zin heeft om uw Afrika avontuur via ons te boeken.

 • Hoe maak ik mijn reis definitief?

  Allereerst vinden we het natuurlijk erg leuk dat Going Africa Safaris uw safari voor u mag verzorgen. We sturen u graag een boekingsformulier met de vraag om deze in te vullen en per email aan ons te retourneren. Het is een algemeen boekingsformulier waarbij sommige vragen voor u soms minder of niet relevant zijn. Laat deze vragen dan gerust open. Mochten we deze informatie toch nodig hebben, dan nemen we contact met u op. Met het toesturen van het boekingsformulier bevestigt u de boeking. We beseffen dat op het boekingsformulier soms privacygevoelige informatie wordt gevraagd om de lokale partner goed te informeren. We gaan hier vanzelfsprekend nauwkeurig mee om en nemen de geldende privacywetgeving in acht. Meer informatie over de privacywetgeving.

 • Wanneer ontvang ik de boekingsbevestiging?

  Afhankelijk van het moment waarop we uw boekingsformulier ontvangen, kan dit over het algemeen binnen 24 – 48 uur.

 • Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

  In de brief die u ter bevestiging van de boeking ontvangt komt te staan dat we na ontvangst van de volledige betaling de reisbescheiden uiterlijk twee weken voor vertrek toesturen. In de regel wachten we niet tot die twee weken. Zijn uw betalingen ontvangen en hebben we de beschikking over alle reisbescheiden, dan sturen we de reisbescheiden ook eerder toe. Soms wel vier weken voor vertrek. Wachten we nog op reisbescheiden uit het l and van best emming en zijn de twee weken niet haalbaar, dan informeren wij u hierover.

 • Mag ik zelf mijn vluchten boeken?

  We beseffen dat reizigers dit vaak leuk en uitdagend vinden. We boeken de vluchten graag uit service overweging voor u. Echter per saldo maken we hier geen winst op en dragen wel de verantwoordelijkheden. Zelf boeken voor ons dan ook geen enkel probleem. Soms vindt u net die goedkopere vlucht die wij via ons IATA aangesloten boekingssysteem niet kunnen boeken. Maar ook wanneer u uw Frequent Flyer punten bij KLM wilt gebruiken of wanneer u gebruik kunt maken van een lopende aanbieding zoals bijvoorbeeld de KLM Werelddeal Weken kunnen we ons voorstellen dat u de vluchten liever zelf boekt. We kijken zelfs graag even met u mee of de door u gekozen vluchten ook goed aansluiten op het door u te boeken safariprogramma.


 • FAQ

  Betalen

 • Wanneer moet ik uiterlijk mijn betaling gedaan hebben?

  Onder verwijzing naar onze reisvoorwaarden waarin we dit geregeld hebben, vragen we u bij boeking om per omgaande de aanbetaling (30 % van de reissom) te voldoen. Boeken we ook de vluchten voor u, dan vragen we hiervoor meteen een volledige betaling welke ook per omgaande moet worden voldaan. De restantbetaling dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn gedaan. Op de factuur die u ter bevestiging van de boeking ontvangt, staat e.e.a. gespecificeerd in een aanbetalings- en restantbedrag weergegeven. Boekt u binnen een termijn van 60 da gen voor vertrek, vragen we u om de volledige betaling in één keer en per omgaande te voldoen.

 • Hoe kan ik mijn reissom voldoen?

  Op de factuur staat ons IBAN-rekeningnummer en BIC-code. Met deze informatie kan de betaling per bankoverboeking worden gedaan. Met name voor boekingen van reizigers woonachtig buiten Nederland hebben we overwogen om ook betalingen via creditcard te ontvangen. Met name omdat er aan deze vorm van betaling dan een gratis annuleringsverzekering gekoppeld is. Vooralsnog zijn we niet over gegaan tot het aanbieden van deze betaalvorm. Voornaamste redenen zijn dat er dan door de bank tot soms 3,5% van de reissom aan kosten in rekening worden gebracht. Kosten die wel helaas door moeten berekenen. Verder kan betaling per creditcard alleen bij een betaling van het volledige reisbedrag. Een betaling levert in de praktijk dus niet de verwachtte voordelen op en een annuleringsverzekering kan dan beter apart worden afgesloten. Vaak is deze verzekering dan ook beter.


 • FAQ

  Reizen met kinderen

 • Reizen met kinderen

  Reist u met kinderen, houd er dan rekening mee dat ieder kind een eigen geldig paspoort nodig heeft, ongeacht leeftijd of bestemming. Reist uw (ex-)partner niet mee, dan heeft u ook haar/zijn toestemming nodig om met jullie kind te reizen. Het toestemmingsformulier is hier te downloaden. Het land van bestemming kan ook aanvullende regels stellen omtrent het reizen met kinderen. We vragen u ruim voor vertrek te verdiepen aan welke toelatingseisen moet worden voldaan.


 • FAQ

  Onderweg

 • Met wie neem ik bij een ontstane vraag tijdens mijn reis contact op?

  In eerste instantie is de lokale organisatie/agent of uw gids uw eerste aanspreekpunt. Dit is de meest directe lijn om op uw vraag snel te reageren. In het geval dat u er helemaal niet uitkomt en uw vraag niet beantwoord krijgt, dan is het altijd mogelijk om contact met Going Africa Safaris op te nemen. Kunnen wij de vraag ook niet direct betantwoorden, dan nemen wij alsnog contact op met de lokale organisatie/agent en koppelen een reactie zo spoedig mogelijk via de kortste lijn naar uw terug. Natuurlijk is dit verloop ook afhankelijk van de vraag c.q. de reden waarom u contact opneemt.

 • Waar kan ik actuele reisadviezen vinden?

  De Buitenlandse Zaken Reis app biedt u hiervoor uitkomst. Voor vertrek en tijdens uw reis kunt u via de app de meest actuele reisadviezen ontvangen. Verder beschikt de app ook over aanvullende informatie zoals de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades. U beschikt dus op elke moment over alle relevante informatie. Zoek in uw app-store op (24/7 BZ Reis). Mocht na boeking een veiligheidssituatie optreden die het voor ons noodzakelijk maakt om onderdelen van uw reis aan te passen. Alternatieven zullen we in nauw overleg met u en na overleg met onze lokale partner voorleggen.

 • Waar kan ik checken welke souvenirs ik mag meenemen?

  Ook hiervoor is door de Belastingdienst een prachtige app ontwikkeld. Zoek in uw app-store op (Douane reizen).