FAQ

Veel gestelde vragen

Voor FAQ voor de specifieke landen, geven we de informatie bij het betreffende land.

FAQ

Algemeen

 • Waarom kiezen reizigers voor Going Africa Safaris?

  Going Africa Safaris prijst zich gelukkig dat veel reizigers opnieuw bij ons boeken na een eerste goede ervaring. Daarnaast merken we ook dat veel mensen via mond tot mondreclame bij ons terecht komen. We bedanken al deze (toekomstig) reizigers voor het vertrouwen. Voor ons is een eerlijk advies richting reizigers belangrijk. Past een reis niet binnen hetgeen wat wij denken dat verstandig of veilig is, dan verkopen we een safari liever niet. Bij Going Africa Safaris gaat het om de juiste kwaliteit en niet om aantallen. Boeken we voor u een mooie safari, dan weet u ook zeker dat wij er 100% achterstaan. Lees ook de overwegingen om uw safari bij Going Africa Safaris te boeken “Why us” op de website.

 • Staat Going Africa Safaris ook op beurzen?

  Ja, dat doen wij zeker! Op de website staan de beurzen waarop we te vinden zijn. Veelal zijn dat kleinschalige weekendbeurzen.

 • Hoe deelt Going Africa Safaris nieuwtjes en wetenswaardigheden?

  In de meeste gevallen delen we dit via de Social Media. We nodigen u uit om ons te volgen. We realiseren ons dat we hiermee niet iedereen bereiken. Periodiek brengen we een nieuwsbrief uit. Dit doen we wel met als uitgangspunt dat we u niet willen overspoelen met non-informatie. Op de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

 • Ik heb een geweldige reis (gehad). Hoe kan ik mijn ervaring delen?

  In de eerste plaats proberen we iedereen na terugkomst te bellen om feedback te ontvangen over de safari. De feedback ontvangen we in de meeste gevallen ook via een evaluatieformulier welke u in kunt vullen in "uw safari" omgeving op deze website. Zelf vinden we het erg leuk wanneer we deze feedback of een reisverslag op onze website en/of social media mogen delen. Naast dat het voor ons leuk is, is het ook leuk voor toekomstig reizigers om uw ervaringen te lezen. Daarbij nemen we vanzelfsprekend uw privacy in acht. We publiceren zoveel mogelijk alleen voornamen en geen achternamen. Wilt u foto’s opsturen, dan mag dat natuurlijk ook.

 • Wat doe ik met een suggestie/klacht?

  Vanzelfsprekend vinden we het ‘t leukst om alleen maar positieve feedback te ontvangen en dat deze positieve ervaringen niet vergeten worden. Toch kan het voorkomen dat u ons wilt informeren over verbeterpunten. Graag zelfs. Het beste is dat u tijdens de reis al in gesprek gaat met de lokale gids en/of organisatie. Wat is er nu beter dan dat er tijdens uw reis al een oplossing komt. Mocht dit niet tot een positief resultaat komen, dan kunt u alsnog contact met ons opnemen. U bepaalt ter plekke of uw suggestie/klacht hiervoor zwaar genoeg is. Ontvangen we uw bericht, dan proberen wij van onze kant zo snel mogelijk met de lokale organisatie tot een oplossing te komen. Na terugkomst horen wij graag van u of er nog (verdere) suggesties of verbeterpunten zijn. Zie ook onze klachtenregeling in de reisvoorwaarden.

 • Zijn jullie ook buiten kantooruren bereikbaar?

  Eigenlijk kent Going Africa Safaris geen kantooruren en zijn we zeven dagen per week bereikbaar. In de avonden en de weekenden blijven we e-mails volgen en reageren we waar nodig. Wees dus niet verbaast wanneer we in de avond of in het weekend reageren op uw aanvraag of email. Bent u op reis en is er sprake van een noodsituatie, dan zijn we mobiel bereikbaar.

 • Privacy Statement

  Going Africa Safaris hecht veel waarde aan uw privacy en daarmee uw vertrouwen in ons. Derhalve hanteren we een strikt privacy-beleid wat volledig is aangepast naar de laatste Europese wetgeving. Meer informatie hierover staat op de website.

 • Annuleren

 • Kan ik mijn boeking annuleren?

  Vanzelfsprekend kan dat. De voorwaarden om te annuleren staan in onze reisvoorwaarden welke op de website te vinden zijn. De voorwaarden zijn afgestemd op de Nieuwe Europese Wetgeving rondom pakketreizen welke per 1 januari 2018 van kracht zijn en reisbedrijven per 1 juli 2018 ook verplicht zijn naar te handelen. Voor u blijft het van belang om zelf ook een Annuleringsverzekering af te sluiten.

 • Verzekeringen

 • Welke verzekeringen kan ik me het beste afsluiten voor mijn reis?

  Niemand staat graag opeens voor een financiële verrassing wanneer dit risico ook via een verzekering had kunnen worden afgedekt. Voor een buitenstaander is het slecht adviseren welke risico’s wel of niet af moet dekken. Het zijn immers uw risico’s en u bent diegene die bepaalt.

 • Annuleringsverzekering

  Over de annuleringsverzekering hebben we het in het vorige onderwerp bij “Annuleren” al uitgebreid gehad.

 • Reisverzekering

  Een reisverzekeringen is er voor dekking van schade. De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval.

 • Casco-verzekering

  Voor selfdrives of alleen autohuur is het vaak mogelijk om via de lokale verhuurder een vaak dure verzekering af te sluiten om het eigen risico af te dekken. In de meeste gevallen blijft er dan altijd nog een beperkt eigen risico over. Boekt u via Going Africa Safaris uw selfdrive of autohuur, dan kunnen we u via de Cascoverzekering een veel goedkoper alternatief aanbieden met een volledige dekking van het eigen risico. Vraag ons naar de voorwaarden. Voor de bovenstaande verzekeringen werken we samen met De Europeesche Verzekeringen.

 • Het boekingsproces

 • Hoe lang duurt het voordat ik een gevraagde offerte ontvang?

  In de regel proberen we binnen 24 - 48 uur na ontvangst van de aanvraag een offerte aan u op te sturen. Afhankelijk van de complexiteit van de aanvraag en de snelheid van reageren van lokale partners kan een offerte langer op zich laten wachten. Verder vragen we ook op uw begrip wanneer we het erg druk hebben gedurende de drukkere boekingsperiodes. Over de voortgang blijven we u informeren. Doet u een telefonische aanvraag, dan zullen we u in de meeste gevallen verzoeken om deze aanvraag ook even per email te doen. Offertes sturen we altijd per email toe en zodoende hebben we meteen ook uw juiste emailadres. Bij een directe aanvraag per email en wanneer noodzakelijk zullen we aanvullende vragen stellen om tot een goed voorstel c.q. offerte te komen. Dit kan zowel per email als telefonisch. Hebben we voldoende voorinformatie, dan gaan we daadwerkelijk met uw aanvraag aan de slag om vervolgens binnen 24 – 48 uur een passende offerte te kunnen sturen. Natuurlijk is het dan nog steeds mogelijk om verdere aanpassingen te doen. Voor sommige aanvragen is het verstandig om een voorstel te sturen op basis van beschikbaarheid. Hoewel dit in eerste instantie een vertragende factor kan zijn, is wel gebleken dat dit voor het gehele boekingsproces wel sneller werkt.

 • Hoe snel moet ik op een ontvang en offerte reageren?

  Heeft u van ons een voorstel ontvangen dat gebaseerd is op basis van beschikbaarheid, dan vragen we u om binnen 5 werkdagen te reageren. Dit is vaak ook de (minimale) termijn waarop we een accommodatie of de plekken op een safari vast mogen houden. De lokale partij bepaald de duur waarbinnen we de optie aan mogen houden. Het is dus verstandig om altijd zo snel mogelijk te reageren. Ook wanneer u eventueel nog aanpassingen wilt. We kunnen dan in overleg met de lokale partij een optie verlengen om zodoende de tijd te krijgen om een boeking af te ronden. Mocht een optie onder druk komen te staan, dan informeren we u hierover. Sturen we u een offerte toe die niet is gebaseerd op beschikbaarheid, dan laten we het in de regel aan u over om te reageren. We leggen geen (onnodige) druk op u om dan te boeken. Het is aan u om te reageren en u m oet ook diegene zijn die zin heeft om uw Afrika avontuur via ons te boeken.

 • Hoe maak ik mijn reis definitief?

  Allereerst vinden we het natuurlijk erg leuk dat Going Africa Safaris uw safari voor u mag verzorgen. We sturen u graag een boekingsformulier met de vraag om deze in te vullen en per email aan ons te retourneren. Het is een algemeen boekingsformulier waarbij sommige vragen voor u soms minder of niet relevant zijn. Laat deze vragen dan gerust open. Mochten we deze informatie toch nodig hebben, dan nemen we contact met u op. Met het toesturen van het boekingsformulier bevestigt u de boeking. We beseffen dat op het boekingsformulier soms privacygevoelige informatie wordt gevraagd om de lokale partner goed te informeren. We gaan hier vanzelfsprekend nauwkeurig mee om en nemen de geldende privacywetgeving in acht. Meer informatie over de privacywetgeving.

 • Wanneer ontvang ik de boekingsbevestiging?

  Afhankelijk van het moment waarop we uw boekingsformulier ontvangen, kan dit over het algemeen binnen 24 – 48 uur.

 • Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

  In de brief die u ter bevestiging van de boeking ontvangt komt te staan dat we na ontvangst van de volledige betaling de reisbescheiden uiterlijk twee weken voor vertrek toesturen. In de regel wachten we niet tot die twee weken. Zijn uw betalingen ontvangen en hebben we de beschikking over alle reisbescheiden, dan sturen we de reisbescheiden ook eerder toe. Soms wel vier weken voor vertrek. Wachten we nog op reisbescheiden uit het l and van best emming en zijn de twee weken niet haalbaar, dan informeren wij u hierover.

 • Mag ik zelf mijn vluchten boeken?

  We beseffen dat reizigers dit vaak leuk en uitdagend vinden. We boeken de vluchten graag uit service overweging voor u. Echter per saldo maken we hier geen winst op en dragen wel de verantwoordelijkheden. Zelf boeken voor ons dan ook geen enkel probleem. Soms vindt u net die goedkopere vlucht die wij via ons IATA aangesloten boekingssysteem niet kunnen boeken. Maar ook wanneer u uw Frequent Flyer punten bij KLM wilt gebruiken of wanneer u gebruik kunt maken van een lopende aanbieding zoals bijvoorbeeld de KLM Werelddeal Weken kunnen we ons voorstellen dat u de vluchten liever zelf boekt. We kijken zelfs graag even met u mee of de door u gekozen vluchten ook goed aansluiten op het door u te boeken safariprogramma.

 • Betalen

 • Wanneer moet ik uiterlijk mijn betaling gedaan hebben?

  Onder verwijzing naar onze reisvoorwaarden waarin we dit geregeld hebben, vragen we u bij boeking om per omgaande de aanbetaling (30 % van de reissom) te voldoen. Boeken we ook de vluchten voor u, dan vragen we hiervoor meteen een volledige betaling welke ook per omgaande moet worden voldaan. De restantbetaling dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn gedaan. Op de factuur die u ter bevestiging van de boeking ontvangt, staat e.e.a. gespecificeerd in een aanbetalings- en restantbedrag weergegeven. Boekt u binnen een termijn van 60 da gen voor vertrek, vragen we u om de volledige betaling in één keer en per omgaande te voldoen.

 • Hoe kan ik mijn reissom voldoen?

  Op de factuur staat ons IBAN-rekeningnummer en BIC-code. Met deze informatie kan de betaling per bankoverboeking worden gedaan. Met name voor boekingen van reizigers woonachtig buiten Nederland hebben we overwogen om ook betalingen via creditcard te ontvangen. Met name omdat er aan deze vorm van betaling dan een gratis annuleringsverzekering gekoppeld is. Vooralsnog zijn we niet over gegaan tot het aanbieden van deze betaalvorm. Voornaamste redenen zijn dat er dan door de bank tot soms 3,5% van de reissom aan kosten in rekening worden gebracht. Kosten die wel helaas door moeten berekenen. Verder kan betaling per creditcard alleen bij een betaling van het volledige reisbedrag. Een betaling levert in de praktijk dus niet de verwachtte voordelen op en een annuleringsverzekering kan dan beter apart worden afgesloten. Vaak is deze verzekering dan ook beter.

 • Reizen met kinderen

 • Reizen met kinderen

  Reist u met kinderen, houd er dan rekening mee dat ieder kind een eigen geldig paspoort nodig heeft, ongeacht leeftijd of bestemming. Reist uw (ex-)partner niet mee, dan heeft u ook haar/zijn toestemming nodig om met jullie kind te reizen. Het toestemmingsformulier is hier te downloaden. Het land van bestemming kan ook aanvullende regels stellen omtrent het reizen met kinderen. We vragen u ruim voor vertrek te verdiepen aan welke toelatingseisen moet worden voldaan.

 • Onderweg

 • Met wie neem ik bij een ontstane vraag tijdens mijn reis contact op?

  In eerste instantie is de lokale organisatie/agent of uw gids uw eerste aanspreekpunt. Dit is de meest directe lijn om op uw vraag snel te reageren. In het geval dat u er helemaal niet uitkomt en uw vraag niet beantwoord krijgt, dan is het altijd mogelijk om contact met Going Africa Safaris op te nemen. Kunnen wij de vraag ook niet direct betantwoorden, dan nemen wij alsnog contact op met de lokale organisatie/agent en koppelen een reactie zo spoedig mogelijk via de kortste lijn naar uw terug. Natuurlijk is dit verloop ook afhankelijk van de vraag c.q. de reden waarom u contact opneemt.

 • Waar kan ik actuele reisadviezen vinden?

  De Buitenlandse Zaken Reis app biedt u hiervoor uitkomst. Voor vertrek en tijdens uw reis kunt u via de app de meest actuele reisadviezen ontvangen. Verder beschikt de app ook over aanvullende informatie zoals de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades. U beschikt dus op elke moment over alle relevante informatie. Zoek in uw app-store op (24/7 BZ Reis). Mocht na boeking een veiligheidssituatie optreden die het voor ons noodzakelijk maakt om onderdelen van uw reis aan te passen. Alternatieven zullen we in nauw overleg met u en na overleg met onze lokale partner voorleggen.

 • Waar kan ik checken welke souvenirs ik mag meenemen?

  Ook hiervoor is door de Belastingdienst een prachtige app ontwikkeld. Zoek in uw app-store op (Douane reizen).

 • Boeking (privacybeleid)

 • Boeken voor andere personen

  Indien u voor andere personen wenst te boeken, dient u hiervoor door die persoon gemachtigd te zijn. Welke gegevens verzamelen wij van u? Wanneer u een reis boekt, worden de gegevens die u ver strek t door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder:

  • Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail
  • Geboortedatum
  • Dieetgegevens (indien u deze wilt opgeven)
  • Noodzakelijke medische gegevens (indien u deze wilt opgeven)
  • Gegevens over de geboekte reis
  • Bedrijfsnaam en polisnummer van uw reisverzekering
  • Paspoortgegevens (voornamen, achternaam, paspoortnummer, datum geldigheid)

 • Waarvoor gebruiken wij de gegevens?

  • Uw gegevens zijn nodig om aanvragen te doen, om u informatie te verschaffen over uw reis, voor relevante communicatie betreffende de boeking, voor een goede uitvoer van de reis en om de boeking en betaling af te handelen.
  • Uw dieetgegevens worden gedeeld met het hotel of andere reisdienstverleners die maaltijden verzorgen en indien dit een medische of religieuze reden heeft slechts voor zover u hier toestemming voor geeft.
  • Voor zover u hier toestemming voor geeft worden uw medische gegevens gedeeld met de reisdienstverlener die hiervan op de hoogte dient te zijn en verstrekking noodzakelijk is voor door u aangegeven behoeften, uw veiligheid of de veiligheid van derden.
  • NAW-gegevens, bankgegevens en gegevens over de geboekte reis, de kosten en de betaling worden verwerkt ten behoeve van de boekhouding, de debiteurenadministratie en incassohandelingen.
  • Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor een gerechtvaardigd belang van de onderneming of derden, zoals afhandeling van klachten, geschillen en rechtsvorderingen, voor zover uw belang niet dient te prevaleren.
  • Paspoortgegevens voor met name het boeken van vluchten.

 • Grondslag

  Wij verzamelen uw gegevens voor de uitvoering van de overeenkomst die wij met u hebben.  Daarnaast worden gegevens verwerkt op grond van het gerechtvaardigd belang van de onderneming en derden, voor zover uw belangen niet dienen te prevaleren. Voorts worden gegevens verzameld om te voldoen aan wettelijke plichten waaronder in het bijzonder de plicht tot het voeren van een boekhouding. Voor de verwerking van uw dieetgegevens/medische gegevens dient u uitdrukkelijk toestemming te verlenen. Dit doet u met het invullen van deze gegevens.

 • Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

  • Tenzij anders bepaald zullen persoonsgegevens tot uiterlijk twee jaar na de reis bewaard worden.
  • Medische gegevens zullen binnen 30 dagen na de reis worden verwijderd.
  • Voor zover gegevens nodig zijn voor de belastingadministratie worden deze gegevens gedurende de daarvoor geldende verplichte termijn (in de regel 7 jaar) bewaard.
  • Van bovenstaande bewaartermijnen kan worden afgeweken vanwege een wettelijke plicht of een gerechtvaardigd belang van de onderneming of derden voor zover uw belang niet dient te prevaleren. Gegevens kunnen onder meer worden bewaard bij klachten, mogelijke geschillen of rechtsvorderingen tot 2 jaar na afhandeling van de klachten, het geschil of de rechtsvorderingen.

 • Met wie delen wij uw gegevens?

  • Wij stellen uw gegevens ter beschikking aan reisdienstverleners indien en voor zover dat noodzakelijk is voor de goede uitvoering van de reis, voor het behartigen van de door u aangegeven behoeften, voor uw veiligheid of de veiligheid van anderen.
  • Bij de verwerking van gegevens wordt gebruik gemaakt van externe verwerkers zoals het boekingssysteem, het boekhoudsysteem, het e-mailsysteem, de boekhouding en voor de betaling en incasso.

 • Doorgifte aan een derde land of internationale organisatie buiten de EU?

  Uw reis vindt plaats buiten de EU. Derhalve worden ook noodzakelijke persoonsgegevens doorgegeven aan lokale reisdienstverleners buiten de EU op grond van de uitvoering van de (reis)overeenkomst met u. De reisdienstverleners aldaar zijn zelf verantwoordelijk voor de correcte verwerking van uw persoonsgegevens en zijn gebonden aan de regels omtrent privacy die gelden in dat land.

 • Reisevaluatie (privacybeleid)

 • Welke gegevens verzamelen wij van u?

  Wij verzamelen gegevens waaronder uw naam, de afgenomen reis, uw beoordelingen van de reis, uw andere feedback of informatie die u vermeldt in de reisevaluatie.

  • Wij gebruiken de gegevens voor interne evaluatie.
  • Wij gebruiken de gegevens voor evaluatie en terugkoppeling aan de betrokken reisdienstverlener.1

 • Grondslag

  Wij verzamelen uw gegevens op grond van de uitvoering van de overeenkomst die wij met u hebben.  Daarnaast worden gegevens verwerkt op grond van het gerechtvaardigd belang van de onderneming en reisdienstverleners bij gedegen evaluatie van haar producten of diensten voor zover uw belangen niet dienen te prevaleren.

 • Hoe lang bewaren we uw gegevens?

  Gegevens in de evaluatie worden tot 2 jaar na de reis bewaard.

 • Met wie delen wij uw gegevens?

  Voor de uitvoering van de evaluatie wordt gebruik gemaakt van externe verwerkers zoals een surveybedrijf. De gegevens kunnen worden doorgegeven aan de reisdienstverlener. Afhankelijk van de situatie geschiedt dit geanonimiseerd.

 • Nieuwsbrief (privacybeleid)

 • Welke gegevens verzamelen wij van u?

  Wij verzamelen gegevens waaronder uw naam en e-mailadres.

 • Waarvoor gebruiken we deze gegevens?

  Wanneer u zich op de nieuwsbrief abonneert of klant bij ons bent, worden uw gegevens gebruikt om de digitale nieuwsbrief aan u toe te sturen. Wij vragen uw naam om de aanhef van de nieuwsbrief te personaliseren

 • Grondslag

  Bent u nog geen klant dan verwerken wij uw gegevens voor zover u ons toestemming heeft gegeven voor het gebruik c.q. versturing van de nieuwsbrief. Bent u reeds klant dan versturen wij u een nieuwsbrief op grond van het gerechtvaardigd commerciële belang van de onderneming bij het versturen van het meest actuele reisaanbod aan haar klanten.

 • Hoe lang bewaren we uw gegevens?

  Uw gegevens worden voor deze doeleinden bewaard totdat u zich afmeldt. Afmelden kan onderaan iedere nieuwsbrief.

 • Met wie delen wij uw gegevens?

  Voor het versturen van de nieuwsbrief maken wij gebruik van een extern mailprogramma.

 • Klachten over de reis (privacybeleid)

 • Welke gegevens verzamelen wij van u?

  Wij verzamelen gegevens waaronder uw naam, de afgenomen reis, de klacht en overige informatie die u vermeldt in de klacht.

 • Waarvoor gebruiken we deze gegevens?

  • Wij gebruiken de gegevens voor interne evaluatie van de klacht.
  • Indien de klacht ziet op de uitvoering van de reis gebruiken wij de gegevens voor terugkoppeling aan de betrokken reisdienstverlener met het verzoek om een reactie op de klacht.
  • Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor een gerechtvaardigd belang van de onderneming of derden, zoals geschillen en rechtsvorderingen, voor zover uw belang niet dient te prevaleren.

 • Grondslag

  Wij verzamelen uw gegevens op grond van de uitvoering van de overeenkomst die wij met u hebben. Daarnaast worden gegevens verwerkt op grond van het gerechtvaardigd belang van de onderneming en reisdienstverleners bij gedegen klachtbeoordeling en klachtafhandeling voor zover uw belangen niet dienen te prevaleren.

 • Hoe lang bewaren we uw gegevens?

  Gegevens met betrekking tot de klacht worden tot 2 jaar na afhandeling van de klacht bewaard.

 • Met wie delen wij uw gegevens?

  Indien van toepassing worden relevante persoonsgegevens en gegevens over uw klacht doorgegeven aan en besproken met de reisdienstverlener, onze jurist en/of verzekeraar en geschillenbeslechters.

 • Bemiddeling bij verzekeraar (privacybeleid)

 • Welke gegevens verzamelen wij van u?

  Wij verzamelen gegevens waaronder uw NAW gegevens, e-mailadres, geboortedatum, reisperiode, gewenste dekkingsomvang, verzekeringsopties, een aanvullende privacy gevoelige slotvragen voor een juiste risicobeoordeling voor de verzekeraar.

 • Waarvoor gebruiken we deze gegevens?

  De gegevens worden gebruikt om de verzekeringsaanvraag in te dienen bij de verzekeraar.

 • Grondslag - Going Africa

  Wij verwerken deze gegevens ter uitvoering van de overeenkomst

 • Hoe lang bewaren we uw gegevens?

  Wij verwerken deze gegevens ter uitvoering van de overeenkomst.

 • Met wie delen wij uw gegevens?

  Uw gegevens geven wij door aan de verzekeraar.

 • Beveiliging (privacybeleid)

 • Hoe beveiligen wij uw gegevens?

  Wij nemen alle passende organisatorische en technische voorzorgsmaatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen en eisen van derden die uw persoonsgegevens voor ons verwerken dat zij hetzelfde doen. Dit houdt onder meer in dat:

  • toegang tot uw persoonsgegevens is beperkt tot personen die deze gegevens behoren te verwerken door fysieke en digitale toegangsbeperking.
  • ons netwerk, de dataopslag en het datatransport is beveiligd -en waar dit passend is versleuteld- volgens de actuele beveiligingsstandaarden.
  • inlog- en gebruikersactiviteiten worden gelogd om onrechtmatige verwerking te kunnen achterhalen.
  • wij onze medewerkers trainen en een privacycultuur stimuleren.
  • het privacybeleid jaarlijks wordt geëvalueerd op effectiviteit.

 • Uw rechten (privacybeleid)

 • Uw rechten

  • U heeft het recht uw persoonsgegevens in te zien en het recht uw persoonsgegevens te corrigeren.
  • U heeft het recht dat wij uw persoonsgegevens wissen voor zover
   • deze niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld en daarmee verenigbare doelen, of;
   • de verwerking gebaseerd is op uw toestemming en u deze toestemming intrekt en er geen andere rechtsgrond voor de verwerking is, of;
   • de verwerking is gebaseerd op een gerechtvaardigd belang van de onderneming of derden, u bezwaar maakt tegen de verwerking en uw belang prevaleert boven gerechtvaardigde belangen van de onderneming en derden.
  • U heeft het recht op beperking van de verwerking.
  • U heeft het recht op een digitale kopie van de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.
  • U heeft het recht gegeven toestemming in te trekken.
  • U heeft het recht om vanwege uw specifieke situatie bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor zover de verwerking is gebaseerd op het gerechtvaardigd belang van de onderneming of derden.
  • U heeft het recht om bezwaar te maken tegen gebruik van uw persoonsgegevens voor directe marketingdoeleinden.
  • U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
  Een verzoek kunt u richten aan onderstaand e-mailadres of postadres. Om ons te helpen met het verwerken van uw verzoek dient u zich te kunnen identificeren.

 • wijzigingen (privacybeleid)

 • Wijzigingen

  Wij dienen deze privacyverklaring af en toe aan te passen, onder meer vanwege veranderingen op de website, gewijzigde verwerkersdoeleinden, gewijzigde werkwijze of vanwege veranderende regelgeving. We zullen de inhoud van de verklaringen eenzijdig en zonder voorafgaande melding wijzigen.

 • Vragen, opmerkingen & klachten (privacybeleid)

 • Vragen, opmerkingen & klachten

  Als u vragen, opmerkingen of klachten heeft over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, dan vernemen wij dat graag van u via onderstaand e-mailadres. Wij reageren zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 4 weken.

 • Verantwoordelijk voor de verwerking (privacybeleid)

 • Verantwoordelijke voor de verwerking

  Onderstaande onderneming is de verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. BEDRIJFSNAAM: Going Africa Safaris ADRES: Heetenseweg 3b EMAIL: paul@goingafrica.com TEL: 0572-367950

 • Cookiebeleid (cookiebeleid)

 • Cookiebeleid

  Cookies zijn bestanden die een website op uw computer, tablet of smartphone zet en data terugstuurt naar de website die het plaatst. In uw Internetbrowser kunt u altijd cookies verwijderen en ook instellen of u cookies wilt accepteren of blokkeren. Hieronder zullen wij uitleggen welke vormen van cookies worden gebruikt op onze website. Opsomming van gehanteerde cookies: Cookienaam: Google Analytics Type cookie: analytisch Levensduur: Niet langer dan 30 dagen of tot het einde van de browsersessie Cookienaam: Wetu Type cookie: functioneel Levensduur: Niet langer dan 30 dagen of tot het einde van de browsersessie Cookienaam: Type cookie: functioneel/analytisch/tracking Levensduur: (als hoofdregel geldt: niet langer dan nodig en niet langer dan 6 maanden bewaren).]

 • Functionele en analytische cookies

  Om de website goed te laten functioneren wordt gebruik gemaakt van functionele cookies. Om goed in staat te zijn onze website aan te passen aan de algemene wensen en interesses van de bezoeker, maken wij gebruik van analytische cookies. Deze cookies stellen ons in staat te kijken hoe de website wordt gebruikt, welke pagina’s problemen opleveren bij bezoekers, welke interessant zijn, enzovoorts. Deze gegevens zijn voor ons van belang om voor u een prettige website-ervaring te blijven ontwikkelen. Op de website meten wij bezoekinformatie met Google Analytics.

 • Trackingcookies

  Bij het bezoek aan onze website wordt u om toestemming gevraagd voor het plaatsen van tracking cookies en het gebruik van de informatie. Wij maken gebruik van trackingcookies om uw voorkeuren op grond van uw surfgedrag te meten. Dit stelt ons in staat om na het bezoek aan onze website gepersonaliseerde advertenties te tonen. U kunt op de website www.youronlinechoices.com/nl/ meer te weten komen over dit soort banners. Ook kunt u dit bij uw browserinstellingen vinden. Tevens vindt u in de banners een informatie-icoon die u in staat stelt deze banners niet langer toe te staan.

 • Cookies van derden

  Bij gebruik van onze website kunnen andere partijen [zoals facebook/twitter] cookies plaatsen nadat u hiermee akkoord bent gegaan. Voor de uitleg over deze cookies verwijzen wij naar de privacy- en cookieverklaring van deze partijen.

 • Consumentenbond

  Meer informatie over cookies vindt u op de website van de consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/wat-zijn-cookies

 • Veelgestelde vragen Corona

 • OMBOEKEN OF CORONA VOUCHER?

  Reizigers die zouden vertrekken tot 1 april 2021 zijn niet per definitie hun geld kwijt. Zij kunnen in overleg hun reis omboeken naar een andere vertrekdatum. Dit heeft onze voorkeur en aandacht en werkt op dit moment nog prima. Lukt dat niet meteen kan ook aanspraak gemaakt worden op een ingevoerde Corona-voucher dat inwisselbaar is voor een andere vergelijkbare reis op een ander moment. Reizigers krijgen hierover persoonlijk telefonisch bericht. Voor vertrek na 1 april 2021 gelden vooralsnog onze reguliere omboek- en annuleringsvoorwaarden. Omdat de ontwikkelingen erg snel gaan en we niet kunnen voorspellen hoe de situatie er dan uitziet, nemen we hier op een later moment een besluit over. Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen nauwlettend.

 • IK TWIJFEL OF IK MIJN VAKANTIE MOET ANNULEREN. WAT NU?

  Dat is een terechte vraag. Je kijkt immers uit naar je vakantie en ineens wordt deze onzeker door de uitbraak van het coronavirus. We begrijpen dat het erg vervelend voor je is. Helaas is de situatie en de ontwikkelingen die daaruit voortkomen erg onvoorspelbaar. Uiteraard betekent dat niet dat we ons neerleggen bij de situatie. We denken graag met je mee hoe we je kunnen voorzien van een zorgeloze vakantie in een later stadium. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen, deel je zorgen gerust met ons. Wij denken graag met je mee, want zorgen en vakantie gaan niet samen. Wil je toch liever je vakantie annuleren? Dan betaal je helaas wel de van toepassing zijnde annuleringskosten.

 • WANNEER WORD IK GEINFORMEERD?

  Voor vertrekken vanaf 1 januari 2021, kunnen we nu nog niet proactief aanpassingen doorvoeren, omdat we niet kunnen inschatten hoe lang de huidige situatie gaat duren en welke nieuwe ontwikkelingen er zullen zijn. Er zal daarom met betrekking tot deze vertrekken nog geen directe actie ondernomen worden, tot het moment dat we meer kunnen vertellen over de situatie. Zodra blijkt dat de reizen, met vertrek in mei en juni, geen doorgang kunnen vinden vanwege het Coronavirus, nemen we contact op met de reizigers die dan vertrekken. Onze prioriteit gaat nu dan ook uit naar reizen die op korte termijn vertrekken. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de meest gestelde vragen voor u als reiziger.

 • WAT IS EEN CORONA-VOUCHER?

  Dit is een voucher die aan klanten kan worden uitgereikt als een reis waarop de garantieregeling van SGR van toepassing is wegens het Coronavirus geannuleerd moet worden en wanneer de reis niet meteen wordt omgeboekt. De waarde van het Corona- Voucher valt onder de dekking van het garantiefonds van de SGR. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Momenteel geven we de voucher aan reizigers die vanwege het Coronavirus niet kunnen vertrekken in de periode maart/april 2020 en waarvoor we niet meteen een reis kunnen omboeken. Met de voucher kunt u als reiziger dan op een later moment een nieuwe liefst vergelijkbare reis boeken. Op een Corona-voucher is SGR Garantie van toepassing en deze is een jaar geldig vanaf de afgiftedatum.

 • WAT IS DE WAARDE VAN EEN CORONA VOUCHER?

  De waarde van een Corona-Voucher is gelijk aan het bedrag wat reeds aan ons is overgemaakt. Dit bedrag kan afwijken van de totale reissom, indien de restantbetaling nog niet is voldaan. Voorbeeld: u heeft een reis geboekt ter waarde van € 7.000,00 met vertrek in de periode maart/april 2020. Deze reis kan niet doorgaan in die periode vanwege het Coronavirus en we kunnen de reis niet meteen naar een later tijdstip verplaatsen. U krijgt van ons dan een Corona voucher ter waarde van € 7.000,00 indien de hele factuur à € 7.000,00 is betaald. Heeft u alleen de aanbetaling voldaan (van bijvoorbeeld € 3.000,00), dan krijgt u van ons een voucher ter waarde van € 3.000,00. De voucher staat dus enkel garant voor het bedrag wat reeds aan ons is voldaan.

 • AAN WELKE EISEN MOET EEN CORONA-VOUCHER VOLDOEN?

  SGR-deelnemers kunnen eigen ontworpen Corona-voucher uit te geven. Echter een voucher dient volgens het SGR in ieder geval de volgende informatie te bevatten:
  • de waarde van de voucher, dat is de door de klant op moment van annuleren reeds (aan)betaalde reissom;
  • de naam van de hoofdboeker van de geannuleerde reis;
  • de uitgiftedatum;
  • de einddatum (maximaal 1 jaar na uitgiftedatum);
  • de term: ‘Corona-voucher’;
  • de verwijzing dat de garantieregeling van SGR van toepassing is conform het bestuursbesluit van 16 maart 2020.

 • WAT GEBEURT ER ALS MIJN OMGEBOEKTE REIS DUURDER/VOORDELIGER UITVALT?

  Als de nieuwe reis duurder is dan de waarde van de Corona-voucher, dan wordt dit verschil verrekend met uw nieuwe reis. Uiteraard zullen we er alles aan doen om een gelijkwaardige reis voor u te organiseren, met een gelijkwaardige reissom. Vandaar dat we ook inzetten om de reis in eerste instantie te verplaatsen.

 • MIJN REEDS GEBOEKTE REIS VERTREKT IN JANUARI 2021

  Veiligheid en gezondheid staan voor ons als reisorganisatie voorop en daarom willen wij ons zo flexibel mogelijk opstellen. Onze prioriteit ligt nu bij de reizigers die op de korte termijn vertrekken (tot 1 januari 2021). Wij hebben ondertussen contact opgenomen met deze reizigers, om hen op de hoogte te stellen van deze recente ontwikkelingen. Samen met deze reizigers kijken we naar de mogelijkheden om die betreffende reizen om te boeken.

 • MIJN REEDS GEBOEKTE REIS VERTREKT NA DECEMBER 2020

  Voor vertrekken vanaf 1 januari 2021 kunnen we nu nog niet pro-actief aanpassingen doorvoeren, omdat we niet kunnen inschatten hoe lang de huidige situatie gaat duren. Er zal daarom met betrekking tot deze vertrekken nog geen directe actie ondernomen worden, tot het moment dat we meer kunnen vertellen over de situatie. Daarnaast zijn de voorwaarden om de reis om te boeken voor een reis met vertrek na april minder flexibel, waardoor wij aanraden om de situatie af te wachten. Mocht u desondanks toch al willen omboeken, dan kunt u contact met ons opnemen

 • MOET IK MIJN AANBETALING/RESTANT BETALING VOLDOEN ALS KLANT

  We begrijpen uiteraard dat u zich dit afvraagt in deze uitzonderlijke tijden. Maar ja, u moet gewoon voldoen aan de betalingsregels van de reisorganisator zoals aangegeven op uw factuur. Als de reiziger niet tijdig voldoet aan de betalingsregels, mag de reisorganisator de reis annuleren met de daarbij behorende kosten voor de reiziger. In individuele gevallen kunnen we als reisorganisator een belangenafweging maken om hier eventueel flexibel mee om te gaan. Echter u moet beseffen dat cash-flow een belangrijk onderdeel is bij deze afweging. Uw betaling valt onder de garantie van het SGR en u als klant bent dus beschermd. Of dit nu via de verplaatsing van de reis is of via middels een Corona-voucher.

 • ONLINE INFORMATIE

  ACTUELE INFORMATIE CORONAVIRUS Bekijk actuele informatie over het nieuwe Coronavirus op de website van de Rijksoverheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 REISADVIEZEN RIJKSOVERHEID Meer over de reisadviezen die het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgegeven. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen VAKANTIE ANNULEREN VANWEGE CORONAVIRUS Mogelijk biedt uw annuleringsverzekering dekking bij annulering van uw safari. https://www.independer.nl/reisverzekering/info/annuleringsverzekering/corona-virus

 • Een safari boeken tijdens corona tijd.

 • Een safari boeken tijdens coronatijd

  Sinds 2007 zijn we specialist in safari’s naar het bijzondere Afrika. Het coronavirus heeft daarin geen verandering gebracht. Het verzorgen van perfecte maatwerksafari’s of andere safarivormen is nog steeds onze expertise en dat zal ook altijd blijven. Persoonlijke reiswensen en voorkeuren zijn in deze coronatijd nog meer van belang. We zeggen het eerlijk, een safari boeken in deze tijd is ook niet meteen het eerste waar wij aan denken. Toch kan het goed. Zeker wanneer de vertrekdatum wat verder in de toekomst ligt. Met persoonlijke aandacht, advisering en meedenken, hebben we bijna alle safari’s, die vanwege corona geen doorgang konden vinden, in goed overleg kunnen uitstellen naar 2021. Zonder extra kosten voor de reiziger in het geval de safari gelijk blijft qua route, accommodaties en reisperiode; zelfs in die gevallen waarin sprake was van een prijsverhoging als gevolg van het omboeken van vluchten. Een enkele reiziger hebben we van een voucher kunnen voorzien en nog minder reizigers wilden om legitieme of persoonlijke redenen annuleren. In deze laatste gevallen hebben we binnen een week het te restitueren bedrag overgemaakt. Service en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Die service en klantvriendelijkheid willen we in de toekomst en zeker ook in 2021 voortzetten. Daarom denken we – wel onder een aantal (flexibele) voorwaarden, dat wij in deze coronatijd prima in staat zijn u een safari aan te bieden. Vanzelfsprekend alleen indien zowel u als wij er zeker van zijn dat dit ook kan en dat ook de financiële risico’s voor ons maar zeker ook voor u, beperkt zo niet nihil zullen zijn. We hanteren dan graag flexibele voorwaarden. Voorwaarden die afhankelijk kunnen zijn van welke safarivorm en land van bestemming u kiest. Door de jarenlange samenwerking en goede contacten en netwerken, ontvangen wij vaak ook voordelige boekingscondities. Bij een offerte ontvangt u ook de flexibele (maatwerk) voorwaarden. Omboekgarantie We hebben er begrip voor indien u twijfelt om in deze coronaperiode een reis te boeken voor 2021. Hoewel ons motto is, “bij twijfel niet doen”, zijn er misschien toch redenen om nu wel te boeken. Voor sommige safari’s kunnen we momenteel flexibele boekingsvoorwaarden hanteren. Mocht er tot 5 weken vóór uw vertrekdatum vanuit de overheid nog een reisadvies van code oranje of rood voor uw reisbestemming/land gelden, dan kunt u kosteloos omboeken naar een latere datum in 2021 (uitgaande van hetzelfde seizoen en gelijk reisschema). Omdat elke lokale aanbieder eigen voorwaarden kan hanteren, weet u bij boeking direct welke omboekgarantie er gehanteerd kan worden. Maatwerk dus! Lagere aanbetaling Een aanbetaling hebben we nodig om beschikbaarheid van uw safari en/of accommodaties te garanderen. De hoogte van deze aanbetaling kan ook weer afhankelijk zijn van de lokale organisatie. Maar net als wij, begrijpen ook de meeste lokale organisaties/accommodaties dat u in deze onzekere tijd liever een zo laag mogelijke aanbetaling wilt doen. Helaas kunnen we de aanbetaling niet terugbrengen naar 0%. Dat zult u begrijpen. Waar we conform onze reisvoorwaarden normaal een aanbetaling voor het safarideel vragen van 30%, kunnen we deze (tot nader order) terugbrengen tot minimaal 10%. Omdat ook hier elke lokale aanbieder eigen (meer of mindere) flexibele voorwaarden kan hanteren blijft ook dit maatwerk en weet u bij boeking welk percentage voor de aanbetaling voor u van toepassing is. Het bedrag van de aanbetaling blijft onder de garantie van de SGR vallen waardoor uw aanbetaling dus gedekt is en blijft tegen een eventueel faillissement. Aangepaste annuleringsvoorwaarden en geld-terug-garantie Natuurlijk bent u er zich van bewust dat het nog niet zeker is wanneer safari’s weer als normaal uitgevoerd kunnen worden. Ook wij en onze lokale collega’s en partners leven met deze onzekerheid. Samen met heel veel onze lokale partners is er in de achterliggende periode ook veel werk verricht aan het ontwikkelen van gunstigere annuleringsvoorwaarden. Waren onze voorwaarden vóór de coronaperiode al erg gunstig, nu kunnen we er nog een schepje bovenop doen. Dit is mogelijk omdat we langdurige relaties onderhouden met onze lokale partners en een breed en goed netwerk hebben. Elkaar wat gunnen en vertrouwen zijn hierbij de belangrijkste sleutelwoorden. Natuurlijk zijn er soms reisonderdelen die zijn uitgezonderd van de verbeterde voorwaarden. Net als bij de bovenstaande punten, zijn deze, wanneer hiervan sprake is, dit duidelijk in de offerte vermeld. “U krijgt wat u ziet!”.

 • Welke landen hebben hun grenzen opengesteld voor toerisme?

  Ons lijkt het weinig zinvol om reizen te laten doorgaan wanneer restricties en veiligheidsregels te veel invloed hebben op een geboekte reis. Denk daarbij aan verplichte quarantaines of verplichte coronatesten waardoor uw reisroute te veel geweld wordt aangedaan. Daarvoor gaat u niet op reis. De landen waarvoor we op dit moment reizen aanbieden en waar de grenzen dus weer zijn opengesteld betreffen Botswana, Namibië, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Op dit moment geldt er voor Zuid-Afrika echter nog een inreisbeperking voor inwoners uit België en Nederland. In de landen waar de grenzen weer open zijn, gelden overigens veiligheidsregels om verdere coronabesmetting tegen te gaan. Deze regels worden streng nageleefd en van u, als bezoeker van dit land, wordt verwacht dat u deze regels ook strikt naleeft. Het niet naleven van bedoelde regels wordt over het algemeen strenger bestraft dan in ons land en u bent verantwoordelijk om zorgvuldig deze regels na te leven. Wilt u in de loop van 2021 reizen, dan kunnen we in principe al onze bestemmingen aanbieden. Veel zal ook afhangen van beschikbaarheid. Immers veel safari reizen zijn omgeboekt naar 2021. Safari’s en accommodaties zouden voor 2021 dus best wel eens eerdere volgeboekt kunnen zijn dan normaal het geval zou zijn. Maar we sturen u graag een offerte toe op basis van beschikbaarheid met daarbij uitleg over de flexibele corona boekingsvoorwaarden. De meeste van onze reizen maken gebruik van kleinschalige accommodaties of u reist in kleine gezelschappen en in afgelegen gebieden. In Botswana, Namibië, Tanzania, Zambia en Zimbabwe is reizen momenteel dus mogelijk en houdt men zich goed aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Het aantal besmettingen is relatief laag. Zie overzicht. https://news.google.com/covid19/map?hl=nl&gl=NL&ceid=NL:nl  

 • Gaan er binnenkort nog meer grenzen van onze bestemmingen open?

  Een lastige vraag om te beantwoorden. We hebben gezien hoeveel beslissingen er de afgelopen periode zijn genomen die bijna allemaal ook invloed hebben op deze mogelijkheid. Het enige wat we kunnen doen, is de ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen.

 • Is reizen naar een land met 'code oranje' nu mogelijk/wenselijk?

  Dat is in principe mogelijk, maar is wel van veel factoren en voorwaarden afhankelijk. Natuurlijk van de regelgeving van onze overheid en we moeten ons dan zelf de vraag stellen of we dit wel moeten willen. Nu reizen, naar de op dit moment rustige gebieden en accommodaties met goede maatregelen, zal ongetwijfeld een meerwaarde hebben. Sommige andere Europese landen hanteren soms andere adviezen die reizen naar een aantal Afrikaanse landen al wel mogelijk maken. Dat maakt het natuurlijk wel wrang en tegelijkertijd onoverzichtelijk. Moeten we dat willen of moeten we corona in eigen land eerst onder controle krijgen alvorens te reizen naar verre landen? Natuurlijk hebben we ook begrip voor de honger naar het reizen. Maar tegelijkertijd hebben ook wij onze zorgen. Kunnen we ons wel aan de spelregels houden? Maar in de praktijk is het mogelijk dat we een safari voor u boeken naar een land (met open grenzen dat ons ook wil toelaten) dat door onze overheid op oranje staat. U accepteert dan wel alle daaraan gekoppelde voorwaarden. Wat houdt code oranje wat in? Het Ministerie van Buitenlandse Zaken omschrijft het niet bindende advies als volgt: “Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor”.  Hoewel dit advies dus niet bindend is en de besmettingsgraden in de diverse landen (veel) lager zijn en/of zijn geweest dan in Nederland, wordt met “veiligheidsrisico’s” bedoeld het verhoogde risico op het ter plekke oplopen van corona. Dit met alle gevolgen van dien. Zoals eerder aangegeven reist u veelal midden in de natuur en verblijft u in kleinschalige (meest onderbezette) accommodaties. Het besmettingsrisico is erg laag. Denk echter ook aan de quarantainemaatregelen bij uw terugkomst. Al met al vinden we dat we u moeten adviseren om gewoon niet te vertrekken wanneer er een code oranje of rood geldt voor een bestemming. We moeten dit gewoon niet willen, hoe graag we iedereen ter plekke ook willen ondersteunen. Going Africa Safaris werkt graag conform geldende wet- en regelgeving. Dat was vóór corona, dat is tijdens corona en dat zal ook na corona zo zijn. We weten dat sommige andere aanbieders er anders over denken. Maar wij vinden dat we ook in dit geval de adviezen moeten volgen. Het zou toch tegenstrijdig zijn wanneer we vinden dat, puur uit eigen (commercieel) belang, veiligheid en gezondheid even wat minder voorop staat?

 • Huidige maatregelen per bestemming

  Voor de landen die nu de grenzen voor toerisme hebben geopend gelden lokale overheidsmaatregelen. Deze maatregelen kunnen zeer regelmatig en naar gelang de omstandigheden veranderen. We hebben de keuze gemaakt om geen opsomming per bestemming te geven, maar om bij vragen u de dan actuele overheidsmaatregelen te geven. Zelf ook meer aanvullende informatie inwinnen wordt geadviseerd.

 • Check voor actuele situaties de onderstaande websites en platforms per land.
 • Wanneer reizen weer mogelijk is!

  Wanneer we weer naar onze bestemmingen kunnen reizen, heeft dat wel als voordeel dat we veelal alleen maar gebruiken maken van rustige afgelegen gebieden en van kleinschalige accommodaties. Kleinschaligheid en bushbeleving is sowieso al hetgeen we nastreven. Zoveel mogelijk weg van massatoerisme. Wanneer onze reizigers een safari boeken, zijn zij liever midden in de natuur. Wat dat betreft bent u op de goede plek om - zeker ook in deze coronatijd en bij een positief reisadvies (code groen of geel) - zo min mogelijk met andere reizigers in contact te komen. Zoveel mogelijk overnachten in kleinschalige accommodaties of zelfs in een tent(je) in de bush. Iets waar we altijd al voor kiezen. Wat dat betreft verandert er niet zoveel wanneer we een maatwerksafari voor u samenstellen.

 • De impact van uw safari.

  Uw safari in Afrika heeft veel impact op diverse terreinen. Voor veel lokale mensen is toerisme de bron van inkomsten. Valt het toerisme weg, zoals tijdens deze coronatijd, dan heeft dat meteen invloed op de inkomsten van veel mensen en families. Afrikaanse landen kennen geen compensatiemaatregelen en er is geen sociaal netwerk zoals wij dat in Nederland kennen. De gevolgen van de pandemie zijn dan ook enorm. Geen inkomsten betekent geen eten en vrijwel meteen ook (nog meer) armoede. Maar het gaat verder dan dat. Niet kunnen reizen heeft ook impact op de natuur. Vrijwel elke geboekte safari draagt bij aan een beter natuurbehoud. Dieren kunnen beter worden beschermd en reservaten en Nationale Parken kunnen beter worden onderhouden. Niet kunnen reizen heeft invloed op het gedrag van poachers die meer de vrije hand krijgen. Uit bovenstaande kunt u opmaken dat het van belang is dat we, zodra het mogelijk is en mag, weer gaan reizen! Lees ook: "duurzaam reizen" en "waarom wij".

 • Vliegen, veiligheid en hygiëne.

  Een safari in Afrika maakt u niet zonder dat u er naartoe moet vliegen. Zeker tijdens de coronaperiode zijn veiligheid en hygiëne nog belangrijker om het coronavirus onder controle te houden.  De WHO, de GGD en het RIVM hebben hiervoor richtlijnen opgesteld. Op de luchthaven U dient, net als overal, minimaal 1,5 meter afstand te houden. U wordt daarbij geholpen door diverse markeringen en posters. Verder is ook een (neus-)mondkapje verplicht. Wilt of kunt u zich om andere redenen niet hieraan houden, dan adviseren wij u om geen verre reis te maken. Aan boord van het vliegtuig Eenmaal aan boord, draagt de bemanning mondkapjes en beschermende handschoenen en wordt gebruik gemaakt van desinfecterende handgels. U bent verplicht om aan boord een (neus-) mondkapje te dragen. In het vliegtuig wordt gebruik gemaakt van HEPA-filters. Daarmee wordt 99,99% van de misschien aanwezige bacteriën en virussen opgevangen. Samen met het continu verversen van de lucht met ‘lucht van buiten’, zorgt dit voor veilige omstandigheden. Video-impressie over de luchtkwaliteit van (in dit geval een KLM vlucht) Video-impressie KLM-maatregelen risicobeperking op besmetting

 • Veiligheid & gezondheid tijdens de rondreis.

  De lokale overheden hebben regels opgesteld om ervoor te zorgen dat u op een veilige en verantwoorde manier door de betreffende landen kunt reizen. Lokale uitvoerende organisaties dienen zich te houden aan deze regels. Het voert te ver om alle regels per land en lokale organisatie op te sommen. Het is een lange lijst welke ook afhankelijk is (of kan zijn) van de gekozen safarivorm. Maar vanuit de lokale overheden zijn alle lokale organisaties en accommodaties hierover geïnformeerd. Vraag ons wat de lokale organisatie of accommodatie doet om u een veilig verblijf te bieden. Tijdens het vervoer We organiseren zowel privé maatwerksafari’s als safari’s in kleine groepen. Lokaal wordt er alles aan gedaan om het contact met andere reizigers te minimaliseren. De gidsen zorgen voor de hygiëne in en om de auto en auto’s worden vaker en grondig gereinigd. De First Aid Kid is standaard in de auto aanwezig. In de meeste gevallen is er desinfecterende handgel aanwezig. Vaak nemen reizigers zelf al hygiëne doekjes mee. We vragen u dat te blijven doen en ook zelf te voorzien in een voorraad mondkapjes. Tijdens uw verblijf in de accommodaties/tented camps Tijdens onze lodge safari’s wordt u bij aankomst (ook na een game drive) vriendelijk ontvangen. Ook tijdens deze momenten staat hygiëne weer voorop. Handgel of desinfectiemiddel zal in de meeste gevallen aanwezig zijn. Ook kan aan u gevraagd worden om in de gemeenschappelijk ruimtes een (neus-)mondkapje te dragen in het geval u niet op een vaste plek zit. Medewerkers van de accommodaties worden regelmatig op corona getest. Met andere woorden, er wordt zoveel mogelijk gedaan om de hygiëne op een hoog peil te houden.

 • Waarom nu een safari boeken?

  Op de eerste plaats vinden wij het belangrijk dat u bij het boeken van uw reis zelf een goed gevoel heeft en dat ook vol vertrouwen doet. Het boeken van een verre rondreis moet plezier geven en er moet geen twijfel of onzekerheid bestaan. Aantrekkelijke prijzen Het jaar 2020 was voor iedereen in de reiswereld een slecht jaar. Net als Going Africa Safaris zoeken lokale organisaties naar manieren om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om weer safari’s te boeken. Vandaar dat veel lokale safaribedrijven en accommodaties de prijzen voor 2021 gelijk hebben gehouden aan die van 2020. Soms is er zelfs sprake van een verlaging van de prijs en een enkel safaribedrijf heeft zelfs al aangegeven de prijzen van 2020 ook voor 2022 aan te houden. Voordelige tarieven dus! Samen met onze lokale partners willen ook wij de prijs graag zo scherp mogelijk houden. Konden we altijd al scherpe prijzen aanbieden, dan zal dit zeker ook voor de nabije toekomst niet veranderen. Beschikbaarheid De afgelopen jaren merkten we al dat vroeg boeken voor veel safarivormen essentieel is. We verwachten dat de beschikbaarheid voor 2021 een nog groter probleem wordt. Net als bij Going Africa Safaris zijn er veel 2020 safari’s verplaatst naar 2021. Omdat onze voorkeur accommodaties en groepssafari’s veelal uitgaan van een kleinschalig karakter, laat het zich raden dat deze voor 2021 sneller volgeboekt zullen zijn. Vroeg boeken is dus van nog groter belang dan voorgaande jaren. Alleen door vroeg te boeken, maakt u kans om uw droomsafari en voorkeur accommodaties in uw reisschema op te nemen. We hanteren tijdelijk flexibele boekingsvoorwaarden We begrijpen heel goed dat het nu boeken van een safari een onzeker gevoel kan geven. Tijdelijk hanteren we tijdens deze onzekere periode flexibele reis- en annuleringsvoorwaarden. Hierover hebben we meer uitleg gegeven onder het kopje “Een reis boeken tijdens coronatijd.”

 • Vertrouwen

  De afgelopen coronaperiode heeft ons eens en temeer het belang van persoonlijk contact en een zeer betrouwbaar lokaal netwerk duidelijk gemaakt. Het kosteloos verplaatsen van de safari’s was niet mogelijk geweest zonder de loyale medewerking van ons lokaal netwerk. Wat dat betreft zijn we erg blij dat we in het verleden de juiste keuzes hebben gemaakt. Een vertrouwensrelatie die zijn meerwaarde heeft bewezen. Dit geeft ook een enorm vertrouwen naar de toekomst toe. Vertrouwen dat we ook naar u als (toekomstig) reiziger willen uitstralen en waar willen blijven maken. De meerwaarde van het boeken van pakketreizen via een reisorganisatie is in 2020 wel gebleken.

 • Wat moet u zelf (blijven) regelen?

  Hoezeer we u ook zo veel mogelijk zaken uit handen willen nemen, blijven er zaken die u zelf moet regelen. In het verleden was altijd al een geldig paspoort en waar nodig een visum vereist. Afhankelijk van uw bestemming waren sommige inentingen ook al verplicht of werden geadviseerd. Nu met corona komt daar wel iets belangrijks bij wat wij ook niet uit uw handen kunnen nemen. Bijna elke bestemming zal u om een geldige gezondheidsverklaring en/of PCR-test vragen.

  Natuurlijk willen we u vóór vertrek van de nodige informatie voorzien. U bent en blijft echter verantwoordelijk voor het in bezet hebben van de benodigde reispapieren. De specifieke eisen aangaande het toelaten van reizigers kunnen per bestemming afwijken. Maar bijna altijd is een PCR-test en/of een non-COVID-19-verklaring noodzakelijk.

  Meer informatie kunt u vinden bij; www.reisprik.nl www.coronalab.eu pcrtest.nl www.klmhealthservices.com.

 • Tips en adviezen voor uw vertrek.

  Reisapp Buitenlandse zaken Met deze app blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van uw reisbestemming/land, ook tijdens uw reis.  Door uw reisbestemming (land) als favoriet aan te melden ontvangt u automatisch bericht wanneer er iets in het reisadvies is veranderd. Klik hier om de app te downloaden Ambassade Hoewel we alleen reizen willen boeken wanneer uw bestemming niet langer als oranje of rood wordt aangemerkt, kan er tijdens uw verblijf toch ook een verandering optreden in de veiligheidssituatie. Via deze link kunt u de ambassade op de hoogte brengen dat u zich in een bepaald land bevindt. Blijf via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken op de hoogte van de veiligheidssituatie ter plaatse. Wanneer nodig ontvangt u bij een calamiteit een sms bericht.

 • Wilt u op safari?

  We begrijpen dat Afrika, zeker bij de notoire Afrikaliefhebbers, weer lonkt. Heeft u ideeën en wilt u (weer) met Goning Africa Safaris op safari, neem gerust contact met ons op. We bekijken graag de mogelijkheden. In deze coronaperiode, het eerder donker worden en met de komende feestdagen is het natuurlijk heerlijk om alvast vooruit te kijken naar uw volgende Afrika belevenis. Voor veel bestemmingen en safarivormen hebben we voor nieuwe boekingen met onze diverse lokale collega’s flexibele afspraken weten te maken. Deze flexibele voorwaarden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit langere optieperiodes en/of het kosteloos kunnen annuleren. Daarbij gaan we ook soepel om met de hoogte van de aanbetaling. U heeft het in een van de hierboven onderwerpen al kunnen lezen. Maak gebruik van de vaak mooie acties of de scherpe prijzen. Veelal zijn de prijzen voor 2021 gelijk gebleven aan die van 2020. Neem vrijblijvend contact met ons op. U bent slechts één telefoongesprek of email verwijderd van onze - door onze eerdere reizigers alom geprezen – Going Africa Safaris service.