Printen | E-mail

Fish River Canyon

Fish River Canyon. Deze canyon van 550 meter diep en 161 kilometer lang mag tijdens een bezoek aan het zuiden van Namibië niet ontbreken.

Fish River Canyon is de op een na grootste canyon van Afrika. Fish River Canyon kent weinig vegetatie en dieren zoals zebra’s en diverse soorten bokken worden niet vaak in Fish River Canyon gezien. Zwart kalksteen en zandsteen zijn de voornaamste elementen die Fish River Canyon rijk is. Daarnaast bezit de 27 kilometer brede Canyon natuurlijk de Fish River.

Bij Hell's Bend maakt de Fish River een aantal scherpe bochten. Twee uitkijkpunten zijn hier voor het publiek toegankelijk. De Main viewpoint en Hiker’s viewpoint zijn beiden via Hobas bereikbaar.

Verder is het mogelijk het gebied per paard en wandelend te ontdekken. Fish River Canyon zomaar afdalen is verboden en niet ongevaarlijk. Voor de geoefende hikers zijn er in Fish River Canyon speciale trails, zoals een 5 dagen durende hike die in het zuiden van de canyon eindigt bij Ai-Ais.
Dit is zeker geen gemakkelijke hike en deze hike door Fish River Canyon moet vooraf besproken worden. De hike kan alleen in de periode 1 mei en 15 september gemaakt worden en dan alleen wanneer er geen enkele kans meer op regen is.

Bij Ai-Ais is het ook mogelijk om kortere gemarkeerde wandelingen te maken.

Een reis naar Fish River Canyon boekt u bij Going Africa Safaris.


  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap