Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Aantal deelnemers

Dit is fly-in safari met uw eigen gezelschap. Geen groepsreis maar tijdens game drives deelt u de auto met andere gasten.

Safari prijs

Laagseizoen
01-06-20 t/m 30-06-20

01-11-20 t/m 14-12-20
08-01-21 t/m 15-03-21
€ 5.245,00 p.p.

Hoogseizoen
01-07-20 t/m 31-10-20
15-12-20 t/m 07-01-21
€ 5.245,00 p.p.

Gesloten
16-03-20 t/m 31-05-20

Meerprijs Fanjove

Meerprijs 3 nachten Fanjove PI i.p.v. Ras Kutani € 150,00 p.p.

Inbegrepen bij deze fly-insafari

Alle lokale vluchten, transfers, vervoer, accommodaties, drankjes bij Siwandu and Jongomero, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema. Vervoer in een non-private open 4x4 landrover of landcruiser tijdens de safari. Engelstalige chauffeur/gids.

Niet inbegrepen bij deze fly-in safari

Internationale vliegtickets, visum, verzekeringen, drankjes bij Ras Kutani, maaltijden die niet hierboven vermeld staan, optionele activiteiten, fooien en persoonlijke aankopen.

De drankjes bij Jongomero en Siwandu kunnen bij boeking voor € 40,00 p.p.p.n. worden inbegrepen.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst en vertrek in Dar es Salaam zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

11-daagse Luxe fly-in safari Selous GR, Ruaha NP en Ras Kutani

Een prachtige fly-in safari naar de afgelegen wildlife gebieden Ruaha National Park en Selous Game Reserve. Dit is een topsafari in haar puurste vorm en met alleen maar top accommodaties in top wildlife bestemmingen en waar je nog in alle rust en alleen van de dieren kunt genieten. De transfers vinden per charter vliegtuigje plaats waardoor u optimaal profiteert van de parken en geen langdurige transfers heeft.
Na de prachtige parken, waar u het gevoel heeft alleen te zijn in de Afrikaanse bush, wordt de fly-in safari in Zuid-Tanzania afgesloten op een net zo afgelegen locatie aan de kust van Tanzania. Ras Kutani is perfect gelegen aan een lagune, de zee een fraai bos.  Een top locatie om uw safari af te sluiten met een paar relaxte dagen in een fraaie bounty omgeving.
Natuurlijk is deze safari ook in een andere volgorde te maken. Maar we hebben met deze voorbeeldsafari al gekozen voor een zo goedkoop mogelijk opzet. Maar wilt u eerst relaxen en ontstressen voordat u aan de safari begint, dan is dat natuurlijk geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden.
De accommodaties hebben we speciaal in deze safari samengebracht om daarmee een aantrekkelijke prijs te kunnen aanbieden vanwege een combinatiekorting.

Combinatie korting
Voor het onderstaande reisschema hebben we vanwege het verblijf in drie zuster camps al rekening mogen houden met een aantrekkelijke korting op de normale prijs. 
Op basis van dit programma met 10 nachten hebben we per camp 1 nacht gratis op kunnen nemen. We kunnen echter soms nog aanvullende kortingen geven op de gegeven prijs. 
Zo kunnen we het wel heel erg voordelig maken om in deze fraaie en luxe accommodaties te verblijven. Vraag ons naar een maatwerkprijs.

Jubileumaanbieding.
Naast bovenstaande kortingen, viert Selous Safari Company dit jaar ook haar 30-jarig bestaan. Reden voor SSC om voor het hoogseizoen de laagseizoenprijzen aan te bieden.

Waarom niet buiten de parken overnachten

U wilt een mooie safari maken in Zuid-Tanzania. Geen goedkope bestemming, maar wel een zeer bijzondere bestemming. Tenminste, wanneer je de juiste keuzes maakt. Veelal zie je dat er bezuinigd wordt en vaak heeft dit enorme gevolgen voor de kwaliteit van de safari en de ervaring waar u nog jarenlang op terug wilt kijken en van genieten. Vaak wordt er voor gekozen om dan maar buiten het park te overnachten om de prijs te drukken.

Gevolgen........
·      Geen geluiden van de bush gedurende de avond en de nacht in het camp of de accommodaties.
·      Gidsen hebben geen geluiden gehoord, van bijvoorbeeld leeuwen, waarop ze hun ochtend game drive richting kunnen geven.
·      Niet met het mooiste licht in het park.
·      Niet in het park wanneer de dieren het meest actief zijn.
·      U moet weer op tijd het park uit zijn en dus weer eerder terug.
·      U mist het mooiste licht op het einde van de middag.
·      Dieren worden weer meer actief op het einde van de middag.

Al met al valt er dus erg veel voor te zeggen om in het park te overnachten. Om dat nog aantrekkelijker te maken hebben we voor deze safari uitstekende mogelijkheden en bovenstaande kortingen. Maak er gebruik van, is ons advies.  

Korte beschrijving

Dag 1 – 4: Ruaha National Park
Na aankomst in Dar es Salaam wordt u per ytransfervlucht naar Siwandu Camp in Ruaha National Park gevlogen. Aangekomen op de airstrip van Jongomero stapt u uit en wordt u ontvangen door de gids van Jongomero Camp. Via een korte game drive wordt u naar Jongomero Camp gebracht en kunt u genieten van een heerlijke lunch. Na te hebben gerelaxt heeft u vanmiddag uw eerste safari activiteit in Ruaha NP.
Jongomero CampJongomero ligt ver in het zuiden van Ruaha NP en het voelt alsof u heel Afrika voor uzelf heeft.
Tussen de rivieren Njombe en Ruaha in Centraal Tanzania ligt dit unieke stukje Afrika. Sinds 1910 is Ruaha beschermd gebied. Omdat Ruaha lange tijd niet bereikbaar was heeft het nog steeds een ongerept en ruig uiterlijk met spectaculaire landschappen en is daarmee misschien wel een van de meest intrigerende parken van Afrika. Samen met Rungwa Game Reserve en Usangu Game Reserve ligt Ruaha in een ecologische overgangszone. Hierdoor is het mogelijk dat zowel flora als fauna van zuidelijk en noordelijk Afrika hier voorkomen. Uniek dus. Toch kent Ruaha NP nog weinig bezoekers.
Door grillige rotsformaties vindt de Ruaha rivier haar weg door het park. In de droge periode is de Ruaha rivier een levensader voor de dieren die in het afwisselende landschap leven. Bergketens, ravijnen, rivieren en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af.
In Ruaha NP leven ongeveer 10.000 olifanten. Verder is de kans aanwezig om kudu's, andere antilopensoorten, nijlpaarden, krokodillen, giraffes, leeuwen, luipaarden, wilde honden en ongeveer 480 verschillende vogelsoorten te zien.
Net als in Selous bestaan de volle dagen in Ruaha NP uit ochtend en middag activiteiten. U heeft de keuze uit wandelsafari's of game drives in een open safari voertuig om de flora en fauna van dit fraaie park te ontdekken. Overnachting: Jongomero Camp (volpension)

Dag 5 – 7: Selous Game Reserve
Selous Safari CampAfhankeljk van het tijdstip van de transfervlucht staat er nog een activiteit op het programma alvorens u naar de airtrip wordt gebracht voor uw vlucht naar Selous Game Reserve. Bij Siwandu airstrip in Selous land het vliegtuig en wordt u ontvangen door de gids van Siwandu Camp. Via een korte game drive wordt u naar Siwandu Camp gebracht. Na deze eerste kennismaking met de bush komt u op tijd aan voor een traditionele safari lunch. Na de lunch heeft u tijd om Siwandu camp verder te ontdekken en om even lekker te relaxen en bij te komen van de afgelopen reisdagen.
Selous is Afrika's grootste wildreservaat en een van de laatste grote ongerepte gebieden op het continent. U verblijft drie nachten in Siwandu Camp om volop te profiteren van de flora en fauna tijdens diverse activiteiten die u vanuit Siwandu Camp kunt maken.
Na de lunch is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de eerste activiteit. Na terugkomst in het Siwandu Camp kunt u van een fantastische zonsondergang en diner genieten. 
De komende dagen wordt er iedere ochtend, voor aanvang van de activiteiten, thee of koffie geserveerd in uw tent en krijgt u de keuze aan welke activiteit u deel wilt nemen.

Bootsafari
Per boot volgt u de loop van de machtige Rufiji rivier. Vanuit de boot ziet u hoe de paden van nijlpaarden en krokodillen langs de oever richti ng rivier slingeren en ziet u hoe de wilde dieren van het a anbod van water genieten.

Wandelsafari
U begint de dag wat eerder om van een van de meest bevoorrechte activiteiten van Selous te beginnen. Begeleid door een ervaren gids en een gewapende ranger loopt u in de grootste wildernis van Afrika en leert u meer over het  eco-systeem. Op deze manier beleeft u de natuur uit een geheel ander perspectief en voelt u zich geheel betrokken bij de natuur.

Game drive
De game drive is de meest gemaakte safari activiteit in Afrika. U verkent de omliggende gebieden vanuit een open safari voertuig. Op deze manier kunt u dieren soms tot heel dichtbij naderen. Misschien ontmoet u de grote Afrikaanse zoogdieren, waaronder olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden of zelfs de zeldzame Afrikaanse wilde honden. Het kan allemaal.

Hoe verloopt een safaridag.
Na de ochtend activiteit keert u terug naar Siwandui Camp voor een uitstekende lunch. Na de lunch kunt u heerlijk in uw luxe tent of aan het zwembad relaxen. Voor de middag activiteit wordt gewacht totdat de ergste hitte van de dag begint af te nemen. De dieren laten zich overigens op het heetst van de dag toch niet of nauwelijks zien. De late namiddag is een uitstekend moment om er opnieuw op uit te trekken. Na een gezamenlijke drankje en lekkere versnapering onder de Jackel Berry boom is het tijd om het nieuwe avontuur aan te gaan. Wat gaat u nu zien?
Overnachting: Siwandu Camp (volpension)

Dag 8 – 10 Ras Kutani
Ras KutaniOp dag 8 start u de ochtend met thee of koffie en nog een laatste activiteit. Maar uitslapen en uitgebreid ontbijten mag natuurlijk ook wanneer u daar meer voor voelt. Het is aan u .
Na het afscheid van de managers en medewerkers, rijdt u langzaam naar de airstrip.
Een laatste kans om nog wat dieren te spotten.
De transfervlucht brengt u naar de airstrip bij Ras Kutani. De rustige kust van Tanzania en de Indische Oceaan. Ras Kutani is een kleine lodge aan deze fantastische kust van luxe en alleen ingesteld op het ongerepte strand met wit zand en de koeling door de Indische Oceaan. Voor de komende drie nachten is Ras Kutani uw uitvalsbasis. Onderga de ontspanning en verwennerij welke Ras Kutani als specialiteit te bieden heeft.
Wandelingen langs het strand of door het bos aan de kust, snorkelen, surfen en/of kajakken, zijn mogelijke activiteiten tussen de relax momenten door.

Achter de lodge ligt een tropisch bos aan de kust met circa 132 verschillende soorten bomen dat het bezoeken waard is. Misschien ziet u de vier soorten apen die capriolen uithalen om van boom tot boom te komen. De black and white colobus monkey is een van de apensoort.
Overnachting: Ras Kutani Lodge (volpension)

Dag 11: Vertrek
Afhankelijk van uw vlucht terug naar Nederland wordt u per transfer over de weg naar het vliegveld van Dar es Salaam gebracht.

Bon Voyage en Karibu Tena!

Fanjove Private Island als alternatief voor Ras Kutani 

Wilt u een nog uniekere afsluiting van uw safari op een privé eiland voor de kust. Denk dan eens aan Fanjove Private Island.
Fanjove Private Island is een tropisch privé eiland voor de kust van Tanzania en een heerlijke unieke strandbestemming weg van de drukte. Fanjove Private Island bereikt u op een avontuurlijke manier met een vlucht van 40 minuten vanaf Dar es Salaam en een aansluitende boottransfer naar het idyllische eiland.
Samen met de enkele andere gasten heeft u de beschikking over het hele eiland. De zes ruime eco-bungalows beschikken allen over en-suite faciliteiten en bieden veel privacy op het toch al rustige eiland.
De eco-bungalows zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen en zonne-energie voorziet in de benodigde elektriciteit.
Rust en activiteit zijn hier eenvoudig te combineren. Activiteiten bestaan uit kajakken, snorkelen, duiken, kite-surfen en zeilen met een lokale dhow. Verder is ook een cultureel bezoek aan het eiland Songo Songo mogelijk.Routekaart

Lodge safari zuid Tanzania

Vliegt u met KLM, dan komt u laat in de avond aan en heeft u bij aanvang van de safari een overnachting in Dar es Salaam nodig. Hiervoor gebruiken we in de regel Southern Sun Hotel. Deze overnachting is nog niet in de prijs opgenomen.« Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap