Central Kalahari Game Reserve, Botswana

Bezoek Central Kalahari Game Reserve met Going Africa Safaris

Central Kalahari Game Reserve

Central Kalahari Game Reserve is in 1961 gesticht ter bescherming van de San bosjesmannen en niet zo zeer ter bescherming van de dieren.

Daarmee moest Central Kalahari Game Reserve een gebied worden waar de San in hun natuurlijke omgeving en op traditionele wijze kon blijven leven. De San leefden oorspronkelijk als jagers en verzamelaars, echter de levensstijl van de San is langzaam maar zeker aan het veranderen.

In het zuiden van Central Kalahari Game Reserve zijn nog enkele nederzettingen. Maar de regering van Botswana moedigt de San aan om meer te integreren in de maatschappij. Dit kan eigenlijk alleen maar wanneer ze het 52.800 km2 grote Central Kalahari Game Reserve verlaten.

Central Kalahari Game Reserve bestaat uit open vlaktes, zoutpannen en oude rivierbeddingen welke het droge landschap van Central Kalahari Game Reserve beheersen.

Met name op de noordelijke grasvlaktes van Central Kalahari Game Reserve zijn duizenden dieren te vinden. Hoewel de dieren vaak wel iets schuwer zijn en het aantal wegen beperkt is, ziet u de dieren vaak wel op iets grotere afstand. Maar bij de verschillende pannen en waterholes speelt dit minder.

In Central Kalahari Game Reserve leven veel soorten dieren zoals onder andere leeuwen, giraffes, hyena’s, luipaarden en gnoes. Maar ook de wilde honden, cheeta’s, caracal, jakhals en vooral de springbok en oryx komen er voor.

De periode december en april is regenseizoen en Central Kalahari Game Reserve is prachtig groen en spectaculair. De dieren verzamelen zich dan meer rond de zoutpannen en in de diverse valleien.

Game drives over met name de hoofdwegen van Central Kalahari Game Reserve brengen u langs de diverse zoutpannen welke overblijfselen zijn van oude meren die lang geleden grote delen van het land bedekte. Deception Pan, Leopard Pan, Tau Pan en Sunday Pan zijn enkele van deze bijzondere nalatenschappen.

Deception Valley heeft de meeste aantrekkingskracht op de bezoekers. Deze droge en brede rivierbedding is begroeid met kort gras en zeer aansprekende bomen die gegroepeerd eilanden vormen midden of aan de rand van de rivierbedding en die Deception Valley zo kenmerken.

Om een goed beeld te krijgen kunnen we u het boek “Cry of the Kalahari” van Mark en Delia Owens. De twee onderzoekers leefden zeven jaar in Deception Valley.

Central Kalahari wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Makgadikgadi NP en/of Nxai Pan NP.

Bezoek Central Kalahari Game Reserve met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Botswana.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Kampeer groepsreis Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeer groepsreis door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

€€

Botswana kampeer groepsreis. Dit is een speciale kampeersafari door Botswana welke 1 keer per jaar vertrek en alleen via Going Africa Safaris te boeken is. Tijdens deze Botswana kampeer groepsreis bezoekt u in een rustig tempo de mooiste wildgebieden van Botswana. “Beste keuze met meerdere nachten op een plek”

Botswana kampeersafari. Deze Botswana kampeersafari staat helemaal in het teken van Central Kalahari en haar bewoners. Beleef de vlaktes, sta oog in oog met de black maned Kalahari lion en bezoek de bosjesmannen in Botswana.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Self drive Botswana met voorgereserveerde campsites in de nationale parken. Zelf rijden naar de hoogtepunten van Botswana, Chobe, Savuti, Khwai, Moremi en Central Kalahari. “gratis self drive advies, satelliettelefoon en GPS”

€€€

Botswana privé kampeersafari. Een vorm van safari die veel mensen tot de verbeelding spreekt. Onder begeleiding van een professionele gids een eigen route en eigen tempo om maximaal te profiteren van wat de bush in Botswana te bieden heeft. “Aantrekkelijk geprijsd”