Chobe National Park, Botswana

Bezoek Chobe National Park met Going Africa Safaris

Chobe National Park

Chobe National Park behoort samen met Hwange, Etosha en Kruger tot de grote, bekende natuurreservaten van Zuidelijk Afrika.

Het park ligt in het noorden van Botswana, aan de gelijknamige rivier de Chobe River. De oppervlakte van Chobe National Park beslaat 12.000 km2. Het park is echter niet omheind, zodat het gebied waarin hetwild zich kan bewegen vele malen groter is.

Dieren migreren vrijelijk tussen Chobe National Park, Moremi, Hwange en de natuurreservaten in de Caprivi Strip.

Chobe National Park is grotendeels vlak. Het belangrijkste reliëf wordt gevormd door de Ghoha Hills en de Quanqo Hills in het westen en Magwikhwe Ridge en Mababe Depression in het zuidwesten van het park. De vegetatie bestaat uit mopane- en teakbossen die worden afgewisseld door grasvlakten.

Het zuidelijk deel bestaat uit savanne met acacia’s als camel thorn en umbrella thom. In het park ligt een aantal natuurlijke water holes. In de loop van de winter drogen die grotendeels op. Het wild trekt in deze periode massaal naar het noordwesten en noorden van het Chobe National Park.

Veel olifanten en buffels begeven zich in de winter daarentegen oostwaarts naar Hwange, waar men met behulp van pompen een aantal poelen kunstmatig in stand houdt.

In Chobe National Park komen vrijwel alle in Zuidelijk Afrika levende dieren voor, een enkele uitzondering als de neushoorn daargelaten. Er is echter slechts één dier dat in één adem met Chobe National Park wordt genoemd en dat is de olifant.

Met 40.000 tot 60.000 exemplaren is de olifantenpopulatie van Chobe National Park verreweg de grootste ter wereld. Andere diersoorten die in groten aantallen voorkomen, zijn de buffel, impala, gnoe, hartebeest, zebra en giraffe. Van de talloze antilopensoorten in het gebied vallen drie zeldzame op: sitatoenga, lechwe en poekoe.

Een bijzondere plaats neemt de Afrikaanse wilde hond in. Op deze bedreigde diersoort werd tot voor kort op grote schaal jacht gemaakt wegens de vermeende schade die het dier aan de lokale veestapels zou toebrengen.

Naar schatting de helft van de in Afrika voorkomende wilde honden leeft in de driehoek Chobe NP-Moremi GR-Hwange NP. Er komen in Chobe 350 soorten vogels voor. De beste plek om vogels te kijken, is in de omgeving van de rivieren in het park.

Bezoek Chobe National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Botswana.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€

De Botswana Wildlife Breakaway is zeer populaire comfortabele safari naar de hoogtepunten van Botswana, Hwange NP in Zimbabwe en de Caprivi strip in Namibië. U reist in een kleine groep. “populaire keuze”

€€€

Een unieke luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe waarbij u start in het Khwai Concessie/Moremi en vervolgens het Chobe gebied in Botswana en Hwange NP en Victoria Falls in Zimbabwe bezoekt.

Deze self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border is een self drive langs de hoogtepunten van Namibië en eindigend bij Chobe in Botswana met de mogelijkheid om Victoria Falls in Zimbabwe te bezoeken. “Een prima self drive combinatie”

€€€€€

Fly-in safari Botswana. Hoewel “Odyssey” eigenlijk “een lange zware tocht” betekent, valt het met de zwaarte reuze mee. U wordt vooral verwent tijdens dit luxe avontuur in Botswana.

€€€

Een Botswana luxe groepskampeersafari waarbij twee nachten voorafgaande en twee nachten na deze groepskampeersafari op eigen gelegenheid extra nachten in de Okavango Delta en in Victoria Falls verblijft. “aanrader”

€€

Kampeer groepsreis Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeer groepsreis door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Botswana kampeerreis. Een korte maar mooie safaribeleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe River Front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibie.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Kampeersafari Botswana. Populaire visarend kampeersafari naar de hoogtepunten van Botswana. U bezoekt de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe met deze korte kampeersafari Botswana.  “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

Groep kampeerreis Botswana. Een korte maar krachtige safari beleving van Moremi via Khwai en Savuti naar Chobe River Front in Botswana. Een pure wildlife kampeersafari experience en goede combinatie met bijvoorbeeld een selfdrive in Namibië. “uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit”

€€

Botswana kampeer groepsreis. Dit is een speciale kampeersafari door Botswana welke 1 keer per jaar vertrek en alleen via Going Africa Safaris te boeken is. Tijdens deze Botswana kampeer groepsreis bezoekt u in een rustig tempo de mooiste wildgebieden van Botswana. “Beste keuze met meerdere nachten op een plek”

€€

Botswana lodge safari. Met deze 9-daagse Focus Botswana lodge safari verkent u de top gebieden van Botswana op een betaalbare manier. Via twee extra optie heeft u de mogelijkheden om accommodaties te upgraden.

€€

Met deze populaire Botswana fly-in safari met perfecte prijs/kwaliteit verhouding bezoekt u na de Victoria watervallen de beste wildlife gebieden in Botswana zijnde Chobe NP en Moremi/Khwai Area.