Deadvlei ligt in Namibie

Bezoek Deadvlei met Going Africa Safaris

Deadvlei

Deadvlei ligt in de Namib Woestijn en ligt vlak voordat u Sossusvlei bereikt.

Deadvlei is een bijzondere en magische (zout)pan welke door fraaie hoge zandduinen is ingesloten. Vanaf de weg langs Duin 45 rijdt u door richting Sossusvlei. Aan het einde van de verharde weg is een parkeerplaats. Hier kunt u er voor kiezen om per transfer verder naar Deadvlei te rijden of om zelf de avontuurlijke route naar Deadvlei en Sossusvlei te rijden. Bij de eerst volgende parkeerplaats ligt Deadvlei. Een korte wandeling vanaf de parkeerplaats brengt u bij Deadvlei.

Heeft u de zandduinen beklommen die Deadvlei insluiten, ziet u een pan voor u met een groot aantal dode bomen. Wanneer de zon opkomt biedt Deadvlei een grote diversiteit aan kleuren. Dit zorgt voor fraaie en bijzondere foto momenten. Combinaties van schaduw en licht met een donkerblauwe lucht en de rode zandduinen met de wit/grijze pan maken Deadvlei uniek. Op de witte pan staan 700 tot 900 jaar oude dode bomen. Deze zwarte bomen op een witte vlakke bodem voor de rode zandduinen en de azuurblauwe lucht maken het een surrealistische omgeving.

Tijdens een reis naar Namibië mag een bezoek aan Deadvlei niet ontbreken. Deadvlei ligt op loopafstand van Sossusvlei. De ongeveer 2 kilometer kunt u natuurlijk ook per auto afleggen.

Tip: Zorg dat u op Sesriem campsite overnacht. U mag dan een uur voor zonsopkomst het park in. De meeste mensen kiezen er dan voor om Duin 45 te beklimmen. Maar doorrijden naar Deadvlei en Sossusvlei heeft als voordeel dat u in de vroege ochtenduren weinig andere mensen tegenkomt.

Pas wel op: Het duurt even voordat Deadvlei schaduwvrij is. Sossusvlei eerst bezoeken is daarom aan te bevelen. Duin 45 beklommen we op het einde van de dag en dat biedt ook uitstekende fotogenieke momenten. Zoals te zien is op de betreffende pagina van Sossusvlei.

Bezoek Deadvlei Namibië met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Deze privé kampeersafari Namibië – is een comfortabele en avontuurlijke kampeersafari waarbij u Etosha, Kaokoland, Cape Cross, Swakopmund en Sossusvlei bezoekt.

€€

Tijdens deze klassieke groepsreis Namibië verkent u de hoogtepunten van Namibië en overnacht u  4 nachten luxe avontuurlijk mobile camp en 7 nachten in een accommodatie.

€€€€

Deze guided lodge safari Namibië is een fraaie luxe lodge safari door zuidelijk en midden Namibië. U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Namibië onder begeleiding van een gids

€€

Rondreis Namibië – Tijdens deze rondreis Namibië bezoekt u in een rustig tempo de meeste hoogtepunten van Namibië.  Een compleet fly-drive rondreis Namibië.

Deze self drive Namibië richt zich met name op centraal Namibië met belangsrijkste hoogtepunten Hardap Dam, Duwisib Kasteel, Sossusvlei, Cape Cross. de Himba’s, Etosha en Waterberg. “een top self drive door Namibië”

Namibië selfdrive – Deze 14-daagse hoogtepunten Namibië selfdrive is een fantastisch self drive avontuur naar de hoogtepunten van Namibië. “Een uitstekende keuze”

Deze Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië is een complete self drive door Namibië waarin bijna alle hoogtepunten van Namibië zijn opgenomen. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. “U ziet het allemaal”

Deze self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border is een self drive langs de hoogtepunten van Namibië en eindigend bij Chobe in Botswana met de mogelijkheid om Victoria Falls in Zimbabwe te bezoeken. “Een prima self drive combinatie”

€€

Familie kampeersafari Namibië – 17-daagse Namibië luxe kampeersafari  U bezoekt de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland. “Kwaliteit en eigen vriendengroep of familie (max 6 pers.)”

€€€€

Met deze luxe groepssafari Namibië bezoekt u de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland waarbij u ook 4 nachten luxe kampeert. “Kwaliteit en kleine groep”