Duin 45, Namib Desert, Namibie

Bezoek Duin 45 met Going Africa Safaris

Duin 45

Duin 45, sesriem canyon

Duin 45 ligt op 45 kilometer rijden van de gate in Sesriem Canyon.

Meer toepasselijker kan de naam toekenning aan Duin 45 niet zijn. Duin 45 ligt vlak langs de hoofdweg richting Sossusvlei en Deadvlei en is daarmee zeer toegankelijk. Met name daarom is Duin 45 erg populair geworden.

Duin 45 is iets hoger dan 170 meter. In de omgeving zijn hogere duinen te vinden. Alleen die zijn of moeilijk bereikbaar of het is gewoon verboden terrein. De (steile) beklimming van Duin 45 wordt wisselend ervaren. Veel mensen bezoeken en beklimmen Duin 45 in de vroege ochtend om getuige te kunnen  zijn van de zonsopkomst.

Niet de hoogte van Duin 45, maar het mulle zand en de smalle rand (scherpe zandrug) waarover je moet klimmen vormen de verzwarende omstandigheden.

Gelet op de drukte is het misschien verstandiger om in de vroege ochtend Duin 45 te mijden en eerst Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Afhankelijk van het reisschema kan Duin 45 dan in de namiddag worden bezocht of misschien op het moment van aankomst in Sesriem Canyon. Ook dan zijn er fraaie kleurschakeringen te zien en onze ervaring is dat je dan de meeste drukte ontloopt.

Het ontlopen van die drukte kan helemaal wanneer u op Sesriem Campsite kampeert. U kunt dan een permit krijgen om vóór de grote massa uit al richting Sossusvlei, Deadvlei en Duin 45 te vertrekken. Vanaf Duin 45 heeft u een fraai uitzicht over het achterland. U kunt er voor kiezen om aan de achterkant van Duin 45 weer naar beneden te gaan of dezelfde weg terug als die u beklommen heeft.

Feit blijft dat Duin 45 beslist een beklimming waard is! Maar of u nu op Duin 45 staat of ervoor, het levert beslist veel mooie fotomomenten op.

Bezoek Duin 45 met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Deze privé kampeersafari Namibië – is een comfortabele en avontuurlijke kampeersafari waarbij u Etosha, Kaokoland, Cape Cross, Swakopmund en Sossusvlei bezoekt.

€€

Tijdens deze klassieke groepsreis Namibië verkent u de hoogtepunten van Namibië en overnacht u  4 nachten luxe avontuurlijk mobile camp en 7 nachten in een accommodatie.

€€€€

Deze guided lodge safari Namibië is een fraaie luxe lodge safari door zuidelijk en midden Namibië. U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Namibië onder begeleiding van een gids

€€

Rondreis Namibië – Tijdens deze rondreis Namibië bezoekt u in een rustig tempo de meeste hoogtepunten van Namibië.  Een compleet fly-drive rondreis Namibië.

Namibië selfdrive – Deze 14-daagse hoogtepunten Namibië selfdrive is een fantastisch self drive avontuur naar de hoogtepunten van Namibië. “Een uitstekende keuze”

Deze Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië is een complete self drive door Namibië waarin bijna alle hoogtepunten van Namibië zijn opgenomen. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. “U ziet het allemaal”

Deze self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border is een self drive langs de hoogtepunten van Namibië en eindigend bij Chobe in Botswana met de mogelijkheid om Victoria Falls in Zimbabwe te bezoeken. “Een prima self drive combinatie”

€€

Familie kampeersafari Namibië – 17-daagse Namibië luxe kampeersafari  U bezoekt de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland. “Kwaliteit en eigen vriendengroep of familie (max 6 pers.)”

€€€€

Met deze luxe groepssafari Namibië bezoekt u de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland waarbij u ook 4 nachten luxe kampeert. “Kwaliteit en kleine groep”