Dzalanyama Forest Reserve

Bezoek Dzalanyama Forest Reserve met Going Africa Safaris

Dzalanyama Forest Reserve

Dzalanyama Forest Reserve ligt ongeveer 40 km ten zuid-westen van Lilongwe en bestaat uit een steile heuvelrug die ook de naam Dzalanyama heeft.

Voorheen was het Dzalanyama Forest Reserve bekend als de Central Highlands Angoni Game Reserve. In de jaren twintig van de vorige eeuw werd het fraaie reservaat omgezet van Game Reserve naar Forest Reserve. Hiermee werd de noodzakelijke watervoorraad voor Lilongwe beschermt.

Dzalanyama Forest Reserve is een geweldige plek om te verkennen. Wandelen, trackings of mountainbiken behoren to de mogelijkheden. Dzalanyama Forest herbergt drie dominante boomsoorten waarvan de Brachystegias ofwel de Miombo boom de meest dominante boomsoort is. De andere twee zijn de Msuku boom (Uapaca) en de Nyowe boom (Eugenia Cordata).

Dzalanyama Forest Reserve is 989 km ² groot en ligt op een hoogte van 1100 tot 1650 meter. Het bos is een belangrijke habitat voor vogels en is een favoriete bestemming voor ornithologen om ongeveer 300 vogelsoorten te zoeken, waaronder de zeldzame soorten zoals de olive-headed weaver, miombo pied barbet, Boulder Chat, White Tailed Flycatcher, Black Eared Seedeater, Stierling’s Woodpecker.

Ook de verscheidenheid aan flora in Dzalanyama Forest Reserve is interessant en bevat een aantal prachtige varens en orchideeën.

Bezoek Dzalanyama Forest Reserve met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.