Epupa Falls, Namibië

Bezoek Epupa Falls in Namibië met Going Africa Safaris

Epupa Falls

Epupa Falls en de Kunene River liggen in het noorden van Namibië grenzend aan de Angolese grens.

Epupa Falls bereikt u vanaf Opuwo via een avontuurlijke weg door Kaokoland, ook wel Kaokoveld genoemd. Hiermee rijdt u door één van de meest ongerepte en ontoegankelijke gebieden van Namibië.

De Kunene River vormt de landsgrens tussen Namibië en Angola met de Epupa Falls als interessante bestemming. De Epupa watervallen liggen in een fraai landschap met palmbomen langs de rivier en de Himba in het achterland.

Epupa Falls omvat een serie van watervallen over een totale lengte van 1,5 kilometer waarbij het water gemiddeld 60 meter naar beneden stort. Waar de omgeving in de droge periode ook echt droog is, hangt er in de nattere maanden een vochtige damp waaraan je echt even moet wennen.

Ook is er een groot verschil in de hoeveelheid water in beide seizoenen. Maar de Kunene River stroomt het hele jaar met als gevolg een vruchtbare vegetatie. Dieren vinden er voldoende drinkwater en ook de lokale bevolking gebruikt de rivier (zwemmen, wassen en vissen).

Vanzelfsprekend laten de Epupa Falls in de droge periode minder water vallen, maar spectaculair en contrasterend ten opzichte van het droge gebied blijft het een van de hoogte punten van Namibië.

Bezoek Epupa Falls in Namibië met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.