Etosha National Park, Namibië

Bezoek Etosha National Park in Namibie met Going Africa Safaris

Etosha National Park

Etosha National Park, Namibië.

Etosha National Park is één van bekendste nationale parken in Zuidelijk Afrika. Etosha betekent ‘grote witte plek’. Daarmee wordt de grote zoutpan bedoeld die ongeveer een kwart van het park in beslag neemt.

Alleen in het regenseizoen wordt deze zoutpan gevuld met water en transformeert de pan weer terug in een voormalig meer. Dit heeft weer aantrekkingskracht op de flamingo’s die op veilige afstand en bij de juiste omstandigheden hier een broedkolonie zullen starten.

Etosha National Park beschikt voor een groot deel uit een savanne landschap in combinatie met een overheersende vegetatie bestaande uit Mopane woodland. Een groot aantal waterholes voorziet een grote verscheidenheid aan dieren in het droge seizoen van water. Dit levert soms een enorme drukte op rondom de waterhole wat op zich weer interessant is voor u als bezoeker.

Het wegennet in Etosha National Park is goed begaanbaar. Hoewel we voor geheel Namibië altijd een 4×4 auto adviseren, laten de hoofdwegen het toe om ook met een gewone auto Etosha National Park te bezoeken. Zeker in het droge seizoen is het druk met mensen die zelf rijden.

De vele auto’s maken de wegen en omgeving zeer stoffig. Huurt u een auto, zorg dan voor goede banden onder de auto en minimaal twee reservebanden. De gravelwegen met soms scherpe steentjes willen nog wel eens lekke banden veroorzaken.

In Etosha National Park leeft een grote diversiteit aan zoogdieren, vogelsoorten, reptielen en amfibieën. Dieren zoals olifanten, de witte- en zwarte neushoorns, leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s blijven dan natuurlijk tot de verbeelding spreken. Dit naast de meer voorkomende dieren.

De meeste mensen gaan met een eigen 4×4 auto op zoek. Een game drive met een professionele  gids leert u natuurlijk meer over het gebied en het gedrag van de dieren.

Lees ook onze informatie over de beste reistijd.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Deze privé kampeersafari Namibië – is een comfortabele en avontuurlijke kampeersafari waarbij u Etosha, Kaokoland, Cape Cross, Swakopmund en Sossusvlei bezoekt.

€€

Tijdens deze klassieke groepsreis Namibië verkent u de hoogtepunten van Namibië en overnacht u  4 nachten luxe avontuurlijk mobile camp en 7 nachten in een accommodatie.

€€€€

Deze guided lodge safari Namibië is een fraaie luxe lodge safari door zuidelijk en midden Namibië. U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Namibië onder begeleiding van een gids

€€

Rondreis Namibië – Tijdens deze rondreis Namibië bezoekt u in een rustig tempo de meeste hoogtepunten van Namibië.  Een compleet fly-drive rondreis Namibië.

Deze self drive Namibië richt zich met name op centraal Namibië met belangsrijkste hoogtepunten Hardap Dam, Duwisib Kasteel, Sossusvlei, Cape Cross. de Himba’s, Etosha en Waterberg. “een top self drive door Namibië”

Namibië selfdrive – Deze 14-daagse hoogtepunten Namibië selfdrive is een fantastisch self drive avontuur naar de hoogtepunten van Namibië. “Een uitstekende keuze”

Deze Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië is een complete self drive door Namibië waarin bijna alle hoogtepunten van Namibië zijn opgenomen. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. “U ziet het allemaal”

Deze self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border is een self drive langs de hoogtepunten van Namibië en eindigend bij Chobe in Botswana met de mogelijkheid om Victoria Falls in Zimbabwe te bezoeken. “Een prima self drive combinatie”

€€

Familie kampeersafari Namibië – 17-daagse Namibië luxe kampeersafari  U bezoekt de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland. “Kwaliteit en eigen vriendengroep of familie (max 6 pers.)”

€€€€

Met deze luxe groepssafari Namibië bezoekt u de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland waarbij u ook 4 nachten luxe kampeert. “Kwaliteit en kleine groep”

€€€€

De Great Trans-African Lodge Safari is een complete safari met een groep langs de hoogtepunten van Namibië, Botswana en Zimbabwe waarin u in middenklasse lodges, resorts en tented camp verblijft. “goedkopere lodge optie”

€€

Deze populaire “Groepsreis Namibië Botswana – 21-daagse Desert and Delta is een kampeersafari met een vertrek en einde in Livingstone Zambia. U bezoekt hoogtepunten in zowel Namibie en Botswana met een kleine groep tot maximaal 12 personen.