Fish River Canyon, Namibie

Bezoek Fish River Canyon met Going Africa Safaris

Fish River Canyon

Fish River Canyon. Deze canyon van 550 meter diep en 161 kilometer lang mag tijdens een bezoek aan het zuiden van Namibië niet ontbreken.

Fish River Canyon is de op een na grootste canyon van Afrika. Fish River Canyon kent weinig vegetatie en dieren zoals zebra’s en diverse soorten bokken worden niet vaak in Fish River Canyon gezien. Zwart kalksteen en zandsteen zijn de voornaamste elementen die Fish River Canyon rijk is. Daarnaast bezit de 27 kilometer brede Canyon natuurlijk de Fish River.

Bij Hell’s Bend maakt de Fish River een aantal scherpe bochten. Twee uitkijkpunten zijn hier voor het publiek toegankelijk. De Main viewpoint en Hiker’s viewpoint zijn beiden via Hobas bereikbaar.

Verder is het mogelijk het gebied per paard en wandelend te ontdekken. Fish River Canyon zomaar afdalen is verboden en niet ongevaarlijk. Voor de geoefende hikers zijn er in Fish River Canyon speciale trails, zoals een 5 dagen durende hike die in het zuiden van de canyon eindigt bij Ai-Ais.

Dit is zeker geen gemakkelijke hike en deze hike door Fish River Canyon moet vooraf besproken worden. De hike kan alleen in de periode 1 mei en 15 september gemaakt worden en dan alleen wanneer er geen enkele kans meer op regen is.

Bij Ai-Ais is het ook mogelijk om kortere gemarkeerde wandelingen te maken.

Bezoek Fish River Canyon met Going Africa Safaris

Beste reistijd Namibië.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€€

Deze guided lodge safari Namibië is een fraaie luxe lodge safari door zuidelijk en midden Namibië. U bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Namibië onder begeleiding van een gids

€€

Rondreis Namibië – Tijdens deze rondreis Namibië bezoekt u in een rustig tempo de meeste hoogtepunten van Namibië.  Een compleet fly-drive rondreis Namibië.

Deze Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië is een complete self drive door Namibië waarin bijna alle hoogtepunten van Namibië zijn opgenomen. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. “U ziet het allemaal”