Gauteng, bestemming Zuid-Afrika

Bezoek Gauteng in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Gauteng, Zuid-Afrika

Gauteng komt vanuit de Sotho taal en betekent, “Plaats van Goud”.

Gauteng biedt vele reismogelijkheden. Naast de mogelijkheid van het maken van een safari zijn er vooral ook veel recreatieve mogelijkheden. Vanuit Magaliesberg is er de mogelijkheid om in de voetsporen van goudzoekers te treden met een bezoek aan de Premier Diamond Mine.

Gauteng provincie wordt sterk beïnvloed door de lokale industrie en de hoge bevolkingsdichtheid met vooral de stad Johannesburg en de hoofdstad van Zuid-Afrika, Pretoria welke wereldberoemd zijn. Gauteng bestaat uit de denkbeeldige driehoek Pretoria, Witwatersrand en Vaal. Hoewel Gauteng geografisch de kleinste provincie van Zuid-Afrika is, heeft het de hoogste bevolkingsdichtheid.

Gauteng kan worden omschreven als een van de grootste industriële gebieden in het zuidelijk halfrond. Hoewel de provincie Gauteng rijk is, zijn er townships, die worden gekenmerkt door armoede en dat behoord ook bij het imago van de regio.

In Gauteng werd vroeger goud gevonden. In 1886 zag een werkloze mijnwerker goudsporen op een steen. Door onderzoeken werd in Gauteng een van de grootste goudmijn ter wereld gevonden. Speculanten, avonturiers, goudzoekers en avonturiers uit vele landen hebben hun weg naar Gauteng gevonden om hun geluk te beproeven. Na de eerste tijdelijke hutten, die door de kolonisten werden gebouwd, werden deze al snel vervangen door moderne woningen.

Gauteng biedt u vele mogelijkheden. Naast het maken van een een safari zijn er ook vele recreatiemogelijkheden in de omgeving van de Magaliesbergen.

Interessante route voor Gauteng zijn onder andere:
– De route van de Democratie van Johannesburg via Soweto, Tshwane (pretoria) en het township Sharpeville.

Beste reistijd Gauteng
Gauteng is een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. Gedurende de maanden september (lokale lente) tot mei (lokale herfst) is het heerlijk warm weer, met hete zomerse dagen die regelmatig met regen eindigen. In de lokale wintermaanden is het weer overdag zacht. In de ochtenden en avonden kan het wel koud zijn.

Bezoek Gauteng in Zuid-Afrika met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.