Gombe Stream National Park, Tanzania

Bezoek Gombe Stream National Park met Going Africa Safaris

Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park ligt temidden van bergen en diepe dalen met dertien kenmerkende riviertjes die elk door een strook zeer oude bebossing naar Lake Tanganyika stromen.

Gombe Stream National Park was de locatie waar Dr. Jane Goodall haar internationaal hooggeprezen onderzoeken naar de chimpansees verrichte.

Gombe Stream National Park ligt ongeveer 16 kilometer ten noorden van Kigoma en strekt zich uit langs lake Tanganyika. Met 52km² Gombe Stream National Park het kleinste nationale park van Tanzania.

Momenteel leven er ongeveer 100 chimpansees in Gombe Stream National Park. De meeste bezoekers aan Gombe Stream National Park komen voor de chimpansees en om te zien hoe de chimpansees in een natuurlijke omgeving leven. Een unieke ervaring.

Naast de chimpansees leven in Gombe Stream National Park ook andere apen zoals bavianen, vervet monkeys, blue Monkey en de red-tailed en red colobus monkey.

Naast het zeer schuwe luipaard leven hier geen andere roofdieren. Dit maakt Gombe Stream National Park ideaal om avontuurlijke wandelingen te maken en even verkoeling te zoeken in een van de dertien riviertjes.

Verder leven er meer dan 200 vogelsoorten in het park waaronder de visarend en Palm Nut gier. Veel soorten zult u vanwege het dichte bos slechts horen.

Gombe Stream National Park bezoekt u het best in de droge periodes van mei tot oktober en de maanden januari en februari. Gombe Stream National Park ligt erg afgelegen en is het best per vlucht vanaf Dar es Salaam naar Kigoma te bereiken.

Na een overnachting in Kigoma reist u verder per boot naar Gombe.

Bezoek Gombe Stream National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Tanzania.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.