Great Zimbabwe Ruins, Zimbabwe

Bezoek Great Zimbabwe Ruins met Going Africa Safaris

Great Zimbabwe Ruins

Great Zimbabwe Ruins ligt op iets minder dan 30 kilometer buiten Masvingo in het zuid-oosten van Zimbabwe.

Great Zimbabwe Ruins is gevormd van regelmatige, rechthoekige granieten stenen welke voorzichtig op elkaar zijn geplaatst en tezamen een geweldige complexe ruïne vormen. De structuren van Great Zimbabwe Ruins werden gebouwd door een inheemse Afrikaanse bevolkingsgroep tussen het jaar 1250 en 1450 en welke als voorouders van de moderne Zimbabwanen worden beschouwt.

Great Zimbabwe Ruins bood in zijn glorietijd plaats aan misschien wel 18.000 inwoners. Andere bronnen zijn wat voorzichtiger en schatten 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en kent drie centrale gebieden. Het Hill complex, het Valley complex en de beroemde grote omheining (The Great Enclosure).

De Great Enclosure is ca 0,4 hectare groot en bevat meer dan 300 structuren. De Great Zimbabwe Ruins zijn opmerkelijk, verheven, majestueus, ontzagwekkend en eigenlijk ook tijdloos. De kwaliteit van de bouw is op sommige plekken uitstekend te noemen.

De twee belangrijkste gebieden van Great Zimbabwe Ruins zijn de Hill complex welke ligt op een lange en steile granieten heuvel en het gebied waar de Valley Enclosure en de Great Enclosure zich bevinden.

Twee hoge muren vormen een smalle parallelle passage van 60 meter lang en bieden direct toegang tot de conische toren van het complex. The Great Enclosure is een in ovale vorm gebouwde muur, ongeveer 225 meter in omtrek en 10 meter hoog. Op sommige plaatsen is de muur tot 6 meter dik.

De muur is tegen de klok in gebouwd. Het begin van de muur is niet zo fraai gebouwd, maar naarmate de techniek van de bouwers meer ervaren werd, is de muur mooier afgewerkt. Dit allemaal zonder gebruik van mortel.

Net als bij het Hill complex wordt aangenomen dat er niet echt een bouwplan was. De muur wordt op het eind wel steeds dikker en hoger. Er wordt vanuit gegaan dat de Great Enclosure bedoeld was als woningcomplex voor de koning, zijn vrouw en de oudste vrouwen van de stam. In de stad zijn een aantal stenen huizen te vinden.

In het Shona worden grote stenen huizen vertaald als dzimba dza mabwe. Vermoedelijk de oorsprong is van de naam Zimbabwe.

Bezoek Great Zimbabwe Ruins met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Zimbabwe.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€€

Deze 10-daagse budget lodge safari Zimbabwe is een privé safari waarbij Victoria Falls, Hwange NP, Matobo NP en Zimbabwe Ruins in het reisschema zijn opgenomen. Een aantrekkelijk geprijsde, leuke en afwisselendebudget lodge safari Zimbabwe.

Voordelige Zimbabwe Botswana kampeersafari waarbij u zeker twee keer goede kans heeft om de neushoorn te spotten. U reist in een kleine groep van maximaal 12 personen.