Himba stam, Kunnen regio, Namibië

Bezoek de Himba stam in Namibië met Going Africa Safaris

Himba stam

Himba stam en de Ovahimba bevolking in Namibië.

De Himba of Ovahimba bevolking is een stam die in het noordwesten van Namibië leven. De Himba leeft voor een groot deel in de Kunene regio, ook wel bekend onder de naam Kaokoveld of Kaokoland.

De Himba zijn erg goed te bezoeken in de omgeving van Opuwo. Opuwo kan weer prima als tussenstop dienen voor een bezoek aan de Kunene of Kaokoveld regio of uw reis verder naar Etosha of naar de Twyfelfontein regio.

De Himba stam is een nomadische bevolking die rondtrekt in de eerder genoemde regio. De Himba is nauw verwant aan de Ovezamba en de Herero bevolking en spreken nagenoeg dezelfde taal.

De Himba is goed te onderscheiden van elke andere lokale stam. Het uiterlijk is voor de Himba erg belangrijk. Aan het uiterlijk van de verschillende Himba valt veel af te lezen.

Vraag tijdens uw bezoek aan de Himba naar deze gebruiken en gewoontes. Maar de meest bekende is wel de rode huidskleur van de Himba vrouwen en de haardracht.

De rode huid van de Himba vrouwen krijgen ze door een otjize mengsel van geiten vet en kruiden en oker op hun lichaam te smeren.

In onderstaande video ziet u onderdelen van dit proces dat begint met het smelten c.q. koken van het vet door een oude Himba vrouw. Het otjize mengsel beschermt de Himba vrouw ook tegen de felle zon. Ook de sieraden van de Himba worden er mee ingesmeerd.

Bezoek de Himba stam in Namibië met Going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Tijdens deze klassieke groepsreis Namibië verkent u de hoogtepunten van Namibië en overnacht u  4 nachten luxe avontuurlijk mobile camp en 7 nachten in een accommodatie.

€€

Rondreis Namibië – Tijdens deze rondreis Namibië bezoekt u in een rustig tempo de meeste hoogtepunten van Namibië.  Een compleet fly-drive rondreis Namibië.

Deze self drive Namibië richt zich met name op centraal Namibië met belangsrijkste hoogtepunten Hardap Dam, Duwisib Kasteel, Sossusvlei, Cape Cross. de Himba’s, Etosha en Waterberg. “een top self drive door Namibië”

Deze Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië is een complete self drive door Namibië waarin bijna alle hoogtepunten van Namibië zijn opgenomen. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. “U ziet het allemaal”

Deze self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border is een self drive langs de hoogtepunten van Namibië en eindigend bij Chobe in Botswana met de mogelijkheid om Victoria Falls in Zimbabwe te bezoeken. “Een prima self drive combinatie”

€€€€

Met deze luxe groepssafari Namibië bezoekt u de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland waarbij u ook 4 nachten luxe kampeert. “Kwaliteit en kleine groep”