Kafue National Park, Zambia

Bezoek Kafue National Park met Going Africa Safaris

Kafue National Park

Kafue National Park is één van de grootste en nog wilde reservaten van Afrika en is 2,5 keer zo groot als South Luangwa National Park.

Kafue National Park kent een grote variatie aan flora waardoor er ook een grote verscheidenheid aan fauna, waaronder veel antilopensoorten, kan leven. Hierdoor kunnen er ook veel roofdieren leven.

Het park wordt doorkruist door de Kafue rivier die het maken van bootsafari’s mogelijk maakt. Verder zorgt deze levensader met zijn zijrivieren voor een zeer gevarieerd landschap. Bossen, open gras- en moeraslanden zijn daarvan de belangrijkste van. In het centraal/westelijk gelegen park kunnen wandelsafari’s, reguliere (night)game drives worden gemaakt.

Kafue National Park kent een uitbundig vogelleven waardoor Kafue National Park ook voor vogelliefhebbers interessant is. Er maar één minpuntje. De giraffe komt hier niet voor.

Busanga Plains is een uitgestrekt moerasgebied gevoed door de Lufupa rivier en misschien wel één van de bekendere seizoensgebonden gebieden.

In de droge periode droogt Busanga op waardoor dit gebied minder toegankelijk wordt. Kafue National Park is een park dat sterk in opkomst is.

Bezoek Kafue National Park met Going Africa Safaris

Beste reistijd Zambia

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

Musekese Camp experience van Jeffery & McKeith Safaris. Musekese Camp ligt in Kafue NP langs de Kafue River met een fraai uitzicht over de vlakte tussen de rivier en het camp. Deze Musekese Camp experience is een TOP BELEVING.

€€€€€

Zambia Safari – Alle drie de camps tijdens deze Zambia safari zijn “owner runned” en liggen weg van de drukkere gebieden in de parken. De kleinschaligheid staat garant voor meer persoonlijke aandacht en daardoor ook extra kennisoverdracht.

€€€

Mukambi Experience. Beleef de ongerepte wildernis van Kafue NP met een grote diversiteit aan dieren in een van de meest vooraanstaande natuurparken van Zambia. Een combinatie safari met Mukambi lodge, Fig Tree Camp en Busanga plains camp. “Dé Mukambi Experience”

€€€€

Zambia fly-in lodge safari – Ontdek Zambia met een bezoek aan de hoogtepunten Victoria Watervallen Lower Zambezi NP – South Luangwa NP en Kafue NP. Een exclusieve safari in ongerepte wildernissen.

€€€€

Bush and Beach safari – 11-daagse Zambia en Malawi safari. Een prachtige lodge safari waar de bush van Kafue NP en South Luangwa NP wordt gecombineerd en afgesloten op het strand van Lake Malawi bij een van de meest populaire doch kleinschalige accommodatie Kawa Maya.