Lake Malawi, vakantie Malawi

Bezoek Lake Malawi met Going Africa Safaris

Lake Malawi

Lake Malawi

Lake Malawi wordt ook wel de parel van Malawi genoemd. Lake Malawi met de directe omgeving werd in 1859 ontdekt door ontdekkingsreiziger David Livingstone.
Het inlands zoetwatermeer met een lengte van 560 kilometer. Het breedste punt van Lake Malawi is 75 kilometer breed. Het meer is gelegen in Great Rift Valley en is het meest zuidelijk gelegen meer in deze Valley.

Lake Malawi wordt gedeeld met in het noorden Tanzania en in het zuidoosten Mozambique. Maar Malawi is met ongeveer 75% wel de grootste eigenaar van dit fraaie meer.

Lake Malawi ademend een laidback atmosfeer uit. De sfeervolle eilandjes, de idyllische zandstranden met het azuur blauwe water en de kleine baaitjes voorzien van enkele, palmbomen spreken tot de verbeelding. Langs grote delen van de oever van Lake Malawi treft u authentieke (vissers)dorpjes aan. Alsof de tijd er stil heeft gestaan.

Met ongeveer een oppervlakte van ongeveer 30.000 km2 is Lake Malawi één van de grootste meren ter wereld. Het meest diepe deel is ongeveer 700 meter en daarmee is Lake Malawi ook één van de diepste meren ter wereld.

De gebieden Nkhata Bay, Monkey Bay en Cape Maclear met Lake Malawi NP zijn de meest populaire toeristengebieden.

Activiteiten
Het kristalheldere en azuurblauwe water mag duizenden verschillende soorten tropische zoetwatervissen en cichliden tot haar bewoners rekenen en nodigt uit om aan diverse wateractiviteiten deel te nemen. Waterskiën, duiken, snorkelen, of een boot- of kayak excursie zijn populair. Aan de wal zijn er excursie mogelijkheden zoals hiken en paardrijden. Ook het bezoek, onder begeleiding van een lokale gids, is een populaire activiteit. De inwoners van Malawi staan namelijk bekend als een van de vriendelijkste van heel Afrika.

Beste reistijd
Met het (sub)tropisch klimaat beschikt de regio over een redelijk constante temperatuur. In de lokale zomer is de dagtemperatuur omstreeks de 31 graden overdag. In de lokale wintermaanden is dit met 25 graden enkele graden lager.

Het regenseizoen loopt van november tot en met maart. Daarmee zijn de maanden buiten het regenseizoen de betere maanden om Lake Malawi te bezoeken.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
€€

De “rondreis Malawi Zambia” start in Lusaka in Zambia en eindigt in Lilongwe in Malawi en is een zeer afwisselende rondreis qua activiteiten voor de meer avontuurlijke reiziger.

€€€

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route. Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.

€€€

Zambia-Malawi safari combinatie – Robin Pope Safaris circuit. Heeft u zin in een mix van de hoogtepunten van Zambia en Malawi? Deze safari is dan precies wat u wilt.

€€€€

Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusive. Met deze Zambia-Malawi combinatie safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve

€€€€

Bush and Beach safari – 11-daagse Zambia en Malawi safari. Een prachtige lodge safari waar de bush van Kafue NP en South Luangwa NP wordt gecombineerd en afgesloten op het strand van Lake Malawi bij een van de meest populaire doch kleinschalige accommodatie Kawa Maya.