Lengwe National Park, Malawi

Bezoek Lengwe National Park met Going Africa Safaris.

Lengwe National Park

Lengwe National Park is 900 km² groot en ligt ten zuiden van Majete en 80 kilometer van Blantyre.

De vegetatie in Lengwe National Park bestaat voornamelijk uit struikgewas afgewisseld met een aantal loofbossen en meer dichte boomgroei langs de beekjes. Het oostelijk deel van Lengwe National Park is vrij vlak waardoor de toegankelijkheid via gemarkeerde paden goed is.

Het westen van Lengwe National Park bestaat uit hoger gelegen gebieden. Lengwe National Park is buiten het regenseizoen een heel dor gebied en veel van de waterlopen worden droge zanderige kanalen. Dit biedt uitstekende mogelijkheden om de wilde dieren te spotten omdat de dieren gedwongen worden om de weinige permanente wateren op te zoeken.

In het oostelijk deel van Lengwe National Park en dicht bij de ingang zijn hides en waterholes die uitstekende mogelijkheden bieden om van dichtbij de dieren te zien.

In Lengwe National Park leven ook roofdieren zoals luipaarden en hyena’s. Bij de waterholes zult u echter in de meeste gevallen een variëteit aan antilopensoorten zien. Antilopen die in Lengwe National Park leven, zijn onder andere de zeer mooie Nyala. Nergens anders in zuidelijk Afrika kunt u de Nyala zo noordelijk zien.

Verder leven er de prachtige kudu’s, Duikers, de kleine Livingstone’s suni, de bushbuck en impala’s. Bavianen, apen, wrattenzwijnen, de bushpig en buffels zijn ook te zien in Lengwe National Park.

Met ongeveer 300 vogelsoorten is Lengwe National Park ook aantrekkelijk te noemen voor vogelaars. Een aantal van de vogels zijn nergens anders in Malawi te vinden.

Bezoek Lengwe National Park met Going Africa Safaris.

Beste reistijd Malawi.

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen
Helaas, uw selectie heeft geen voorbeeld safari opgeleverd. Dat houdt echter niet in dat we u, als safari specialist, niet kunnen helpen bij het organiseren van een passende safari. Maatwerk is immers waar we goed in zijn. Neem gerust contact met ons op.