Limpopo, in Zuid-Afrika

Bezoek Limpopo in Zuid-Afrika met going Africa Safaris

Limpopo, Zuid-Afrika

Limpopo biedt een reiziger naar Zuid-Afrika veel entertainment en recreatie.

Het beste voorbeeld daarvan is een safari in het wereldberoemde Kruger National Park. Het noordelijke gedeelte van Kruger ligt in de Limpopo provincie.

In het zuiden van de Limpopo provincie zijn er diverse mogelijkheden om het gebied rond Waterberg te verkennen. Dit zijn slechts 2 van de mogelijkheden aan activiteiten die er in de provincie Limpopo te ondernemen zijn.

De Limpopo provincie beschikt over veel culturele tradities die in elke hoek van Limpopo voelbaar zijn. Het grootste deel van dit land is door de eeuwen heen niet veranderd. Er zijn dus genoeg mogelijkheden oude ruïnes te bekijken en overblijfselen van oude bossen te bezoeken zodat het echte Afrika nog steeds te ervaren is.

Het zuiden van de Limpopo provincie beschikt over veel bergen, bronnen, beken, moerassen en samen met uitzonderlijke vogelsoorten bieden deze gebieden prachtige bezienswaardigheden. Er zijn enkele steile hellingen en ongewone rotsformaties die zeer geschikt zijn om te beklimmen.

In het noorden van Limpopo liggen de Soutpansbergen op wiens hellingen het dromerige plaatsje Machado ligt. Dit deel van Limpopo wordt ook wel aangeduid als het mooiste deel van de provincie en is de oorsprong van vele tradities.

Verblijft u liever in een bruisende stad in plaats van te genieten van de rust in de ongerepte natuur, dan is een reis naar Polokwane aan te bevelen. Polokwane is de hoofdstad van Limpopo en het industriële en commerciële hart van de Limpopo provincie.

Interessante routes voor Limpopo zijn onder andere:
– De Limpopo Valley route welke met name geschikt is voor geïnteresseerden in archeologie en geschiedenis.
– De Levubu Gorge route voor geïnteresseerden in met name cultuur.
– De olifanten route voor een meer wildlife experience.

Beste reistijd Limpopo
Limpopo beschikt over een subtropisch klimaat en kan daardoor het hele jaar door worden bezocht. In het lowveld gebied van Limpopo kan het van oktober tot februari (lokale zomer) erg heet worden.

Bezoek Limpopo in Zuid-Afrika met going Africa Safaris

Thema

Prijsindicatie

Aantal dagen

7 dagen30 dagen

Tijdens deze rondreis Zuid-Afrika maakt u kennis met onder andere de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika, zijnde Limpopo. Limpopo is een provincie die rijk is aan diverse wildlife gebieden, leuke en sfeervolle accommodaties en uiteenlopende landschappen. Tevens is er een rijke cultuur.